Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Φράουλες, βαμμένες με αίμα...


 
Το Συντονιστικό Σωματείων και Εργαζομένων στις Κυκλάδες καταδικάζει  με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη χθεσινή δολοφονική επίθεση μπράβων της εργοδοσίας στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, οι οποίοι με καραμπίνες πυροβόλησαν στο ψαχνό 200 εργάτες γης από το Μπανγκλαντές, επειδή απαιτούσαν το αυτονόητο: Να πληρωθούν τα δεδουλευμένα (6 μηνών!) «μεροκάματα του τρόμου» που έκαναν κάτω από άθλιες συνθήκες στην παραγωγή φράουλας.

Αυτή η τρομοκρατική εργοδοτική επίθεση εναντίον αλλοδαπών εργατών γης στη Νέα Μανωλάδα είναι το αποκορύφωμα προηγούμενων (ήδη από το 2008) συχνών, ωμών και ατιμώρητων ρατσιστικών επιθέσεων που έγιναν από μπράβους της εργοδοσίας στην παραγωγή φράουλας.

Είναι η εφιαλτική εκδήλωση της εργοδοτικής ασυδοσίας, αλλά και της κυβερνητικής ανοχής και συνενοχής (ας θυμηθούμε την πρόσφατη κατάργηση της Επιθεώρησης Εργασίας στην Ηλεία και γενικότερα των ελεγκτικών μηχανισμών σε όλη χώρα, όπως και στις Κυκλάδες).

Είναι ο κατήφορος μιας βάρβαρης ελληνικής πραγματικότητας, με τα βασανιστήρια και τους εγκλεισμούς σε απάνθρωπα κρατητήρια και στρατόπεδα συγκέντρωσης, με τους εξευτελισμούς, την άγρια καταστολή και τις επιχειρήσεις-”σκούπα”, με το ρατσιστικό μίσος και τα ατιμώρητα εγκλήματα των ναζιστικών ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής. Είναι προϊόν της ναζιστικής χολέρας που μεταδίδει η Χρυσή Αυγή και οι πρόθυμοι δημοσιογραφικοί αναμεταδότες της που σκοπό έχουν να διχάσουν τους εργαζόμενους της χώρας και να αθωώσουν έτσι την πολιτική των μνημονιακών κυβερνήσεων-ΕΕ-ΔΝΤ. Είναι, με άλλα λόγια, αποτέλεσμα της γενικευμένης έξαρσης του ρατσισμού και των φασιστικών δολοφονικών επιθέσεων κατά μεταναστών, που φέρνει μαζί της η αντιλαϊκή πολιτική Μνημονίου ¨C Κυβέρνησης ¨C ΕΕ ¨C Κεφαλαίου. Και σ' αυτόν τον κατήφορο δεν χωρά καμία ανοχή.

Γιατί, αυτή είναι η ανάπτυξη που μας τάζει η κυβέρνηση και τα διάφορα παπαγαλάκια της, ανά τη χώρα και, βεβαίως, ανά τα νησιά μας: Κέρδη για τις τράπεζες, το κεφάλαιο, τους μεγαλοκτηματίες, τους εφοπλιστές και τους μεγαλοεπιχειρηματίες, χρήμα που στάζει αίμα και ιδρώτα των (ολοένα και συχνότερα απλήρωτων) εργαζομένων, Ελλήνων και μεταναστών, οι οποίοι βυθίζονται κάθε μέρα ολοένα και περισσότερο στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Αυτό το έγκλημα δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο και πρέπει η τιμωρία των εγκληματιών να είναι παραδειγματική. Το εργατικό κίνημα και τα συνδικάτα της χώρας πρέπει να αγκαλιάσουν τους μετανάστες και κάθε εκμεταλλευόμενο εργαζόμενο, είτε Έλληνα είτε ξένο. Αν επιβληθεί η φασιστική γραμμή ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν τους αξίζουν δικαιώματα, αυτή δεν θα χτυπήσει μόνο τους μετανάστες, αλλά το σύνολο των εργαζομένων, των άνεργων και των φτωχών. Γι' αυτό και ο αγώνας για την ανατροπή της επίθεσης κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ είναι η μόνη ελπίδα για όλους, Έλληνες και μετανάστες.

Σύρος, 18/04/2013

Συντονιστικό Σωματείων και Εργαζομένων στις Κυκλάδες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.