Κυριακή 7 Απριλίου 2013

ΠΑΜΕ ΣΥΡΑΣ Κάτω οι φόροι και τα μέτρα που πνίγουν τη λαϊκή οικογένεια



Νέα μέτρα άγριας φοροεξαχρείωσης φέρνει στην καθημερινότητα του λαού η συγκυβέρνηση (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) με στόχο να βάλει στο χέρι τα ασήκωτα χαράτσια, τους φόρους και τα πρόστιμα, που με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου στοιβάζονται στα εμφανιζόμενα «ληξιπρόθεσμα χρέη» της Εφορίας.

Τις μέρες αυτές καταφθάνουν μαζικά οι «προειδοποιητικές επιστολές» που στέλνει το υπουργείο Οικονομικών σε 2,5 εκατομμύρια οικονομικά ανήμπορα, τσακισμένα από την πολιτική του κεφαλαίου, λαϊκά νοικοκυριά. Παραλήπτες και αποδέκτες της βαρβαρότητας είναι ακόμη και «οφειλέτες» με ποσά κάτω από τα 1.000 ευρώ, ενώ στη συντριπτική τους πλειονότητα όσους καλούν να τακτοποιήσουν άμεσα τις οφειλές τους χρωστούν ποσά μέχρι 3.000 ευρώ. Θα κλιμακώσουν με νέο γύρο εκβιασμών, με την αποστολή και επόμενης παρτίδας «προειδοποιητικών επιστολών» σε ακόμη σκληρότερο ύφος, όπου και ανοιχτά θα γίνεται λόγος για την ενεργοποίηση του μέτρου των κατασχέσεων σε μισθούς και συντάξεις απευθείας από τα λογιστήρια των επιχειρήσεων και τα ασφαλιστικά ταμεία, όπως επίσης τυχόν άλλων μικροεισοδημάτων.

Το νέο μέτρο έχει συναποφασιστεί από τη συγκυβέρνηση και τους ιμπεριαλιστικούς Οργανισμούς (ΕΕ - ΔΝΤ), οι οποίοι σε έκθεση, τον περασμένο Δεκέμβρη, έβαζαν για πρώτη προτεραιότητα την ενεργοποίηση μηχανισμών, «ιδιαίτερα για τα 2,3 εκατομμύρια των φορολογουμένων που χρωστούν μικρές οφειλές κάτω από 3.000 ευρώ». Από τότε μέχρι σήμερα, σε διάστημα μικρότερο από τέσσερις μήνες, προστέθηκαν στις λίστες ακόμη 200.000 «οφειλέτες», λαϊκά νοικοκυριά που εκ των πραγμάτων και εξαιτίας της εγκληματικής πολιτικής του κεφαλαίου βρίσκονται σε αδυναμία αποπληρωμής.

Η κατάσταση θα οξυνθεί ακόμη περισσότερο και μαζί με αυτή θα κλιμακώνεται και η πολιτική των μονοπωλίων με αλλεπάλληλα μέτρα. Πρόσφατα, η συγκυβέρνηση ετοίμαζε για κατάθεση στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με την οποία «μειώνεται σε 600 από 1.000 ευρώ που ισχύει, το ύψος του ανώτατου ορίου ακατάσχετου ποσού μισθών και συντάξεων για χρέη προς το Δημόσιο». Απαιτούμε την αναδρομική κατάργηση της «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης», του «τέλους επιτηδεύματος», του «έκτακτου ειδικού τέλους για τις ηλεκτροδοτούμενες επιφάνειες», την κατάργηση του ΦΠΑ και του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Το «κάτω οι φόροι και τα μέτρα που πνίγουν τη λαϊκή οικογένεια» - καμιά κατάσχεση στα λαϊκά νοικοκυριά, είναι η δική μας αντίστοιχη απάντηση στη βαρβαρότητα των μονοπωλίων. Η ανάπτυξη του ταξικού κινήματος είναι η μοναδική ελπίδα και ασπίδα σωτηρίας απέναντι και στο μέτρο των κατασχέσεων. Μετερίζια της αντεπίθεσης να γίνουν οι Λαϊκές Επιτροπές, οι χώροι δουλειάς, τα ταξικά συνδικάτα, οι γειτονιές, ο χώρος της Παιδείας, η νεολαία, παντού όπου χτυπά η καρδιά του εργάτη, του αυτοαπασχολούμενου, της φτωχής αγροτιάς. Και να υπάρχει ετοιμότητα αντιμετώπισης και αποτροπής των κατασχέσεων των λαϊκών νοικοκυριών. Αγωνιστική δράση και αλληλεγγύη ενάντια στις κατασχέσεις.

Όλοι για έναν και ένας για όλους. Κανένας μόνος του. Μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.