Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΡΟΥ-ΤΗΝΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ Όλοι στις Γενικές Συνελεύσεις και στον Αγώνα!

ΠΡΟΤΑΣΗ  TOY ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Π.Ε ΣΥΡΟΥ-ΤΗΝΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ
ΠΡΟΣ  ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤOY ΣΥΛΛΟΓOY

Η καπιταλιστική βαρβαρότητα και τα αντιλαϊκά μέτρα δεν έχουν τέλος. Πρέπει να σημάνει συναγερμός! Έχουμε πια αρκετή πείρα. Αφού τσάκισαν τους μισθούς και τις συντάξεις τώρα ετοιμάζουν χιλιάδες απολύσεις, μέσω αξιολόγησης, νέων συγχωνεύσεων και κατάργησης οργανικών θέσεων. Προχωρούν στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που κατακτήθηκαν με αίμα. Οι άνεργοι ξεπέρασαν το 1 εκ.
         Εδώ και τώρα να σταματήσουμε τις θυσίες του λαού για να σωθεί η πλουτοκρατία και η ΕΕ. Όλοι στον οργανωμένο αγώνα: για να προστατεύσουμε τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας, για να εμποδίσουμε τα βάρβαρα μέτρα, για να μην πληρώσουμε την κρίση της πλουτοκρατίας! Καμιά θυσία για την σωτηρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των δανειστών, του καπιταλιστικού συστήματος!
Η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει. Κυβέρνηση του μαύρου μετώπου-Ε.Ε.-ΔΝΤ-Πλουτοκρατία κλιμακώνουν την επίθεση. Φορτώνουν την χασούρα από την καπιταλιστική κρίση στο λαό και την ίδια ώρα, προετοιμάζονται για ένα νέο γύρο κερδοφορίας, μετά την κρίση.
Αφού τσάκισαν τους μισθούς και τις συντάξεις με το νέο μισθολόγιο, αφού με την εργασιακή εφεδρεία δεν κατάφεραν να απολύσουν όσους υπολόγιζαν, προωθούν τώρα, μέσω της «αξιολόγησης», 150 χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο μέχρι το 2014. Αξιολόγηση που θα περιλαμβάνει γραπτές εξετάσεις και προφορική συνέντευξη, ενώ συνδέεται με τη βαθμολογική-μισθολογική εξέλιξη του εκπαιδευτικού.
Η Υπουργός Παιδείας δήλωσε: «φέτος θα εφαρμοστεί υποχρεωτικά, γιατί όσοι καθηγητές και δάσκαλοι δεν συμμετέχουν δεν θα μπορούν να έχουν καμιά εξέλιξη». Σχεδιάζουν την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού με κριτήριο τις επιδόσεις των μαθητών! Αλίμονο, αν σου έλαχε να είσαι εκπαιδευτικός σε καμιά φτωχογειτονιά, εκεί που οι ταξικές ανισότητες σπάνε κόκαλα, αντί στην Εκάλη.
Στο τέλος της σχολικής χρονιάς, θα αξιολογούνται οι επιδόσεις των μαθητών και ανάλογα με το επίπεδο των επιδόσεων θα κατηγοριοποιούνται οι σχολικές μονάδες σε σχολεία Α,Β,Γ,Δ κατηγορίας. Στη βάση αυτή θα γίνεται και η χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων (με τέτοιου είδους μέτρα αξιολόγηση στην Αγγλία και στις ΗΠΑ, έχει κλείσει μεγάλος όγκος σχολείων σε φτωχές λαϊκές περιοχές). Η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού πάει χέρι-χέρι με την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, με την προώθηση του νέου σχολείου της αγοράς και των χορηγών, τελικά με την κατηγοριοποίηση των σχολείων, ανάλογα με την ταξική σύνθεση των μαθητών τους! Το παζλ στην εκπαίδευση θα συμπληρωθεί με το επερχόμενο νομοσχέδιο για το «νέο σχολείο» της αγοράς και των χορηγών και το νέο τεχνολογικό λύκειο.
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τάσσονται εδώ και χρόνια αναφανδόν υπέρ της αξιολόγησης τόσο στην εκπαίδευση, όσο και σε όλο το Δημόσιο, τάσσονται υπέρ της σύνδεσης του μισθού με την αποδοτικότητα, προωθούν από κοινού το «νέο σχολείο» της αγοράς και των χορηγών, συμφωνούν με τον στόχο της μείωσης των Δημοσίων Υπαλλήλων. Αλλά και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, μόλις το 2008, διατύπωνε το «αίτημα»: «Αποτίμηση των εκπαιδευτικών επιτευγμάτων των σχολείων μέσα από συλλογικές διαδικασίες αυτοαξιολόγησης, με στόχο τη βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου. Βασική προϋπόθεση, η συστηματική και πλήρης επιμόρφωση όλων των εκπαιδευτικών» (Τμήμα Παιδείας ΣΥΝ, Συμβολή στο Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, 2008). Δίνουν αέρα στην κυβερνητική πολιτική, σπέρνουν αυταπάτες για μια «άλλη», δήθεν «καλή αξιολόγηση» μέσα στα πλαίσια του συστήματος.
Γι’ αυτό ακριβώς την ώρα που έρχονται απολύσεις οι πλειοψηφίες ΟΛΜΕ-ΔΟΕ διατυπώνουν την επικίνδυνη θέση ότι η κυβέρνηση είναι μεταβατική, ειδικού σκοπού, ότι η Διαμαντοπούλου μπορεί να φύγει κλπ…
Δίνουν χρόνο στην κυβέρνηση, αποπροσανατολίζουν. Απέρριψαν την πρόταση του ΠΑΜΕ για άμεση απεργιακή απάντηση στα σχέδια των απολύσεων.
Η κατάσταση στην Υγεία και την Πρόνοια είναι εκρηκτική. Κυριολεκτικά, αν  δεν έχεις λεφτά θα πεθαίνεις στην ψάθα! Αυτό είναι το νέο σύστημα Υγείας με τον ΕΟΠΥΥ. Ένα ελάχιστο επίπεδο παροχών και μετά … το χέρι στην τσέπη.
                    
         Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων. Προβλέπει αυστηρότερες ποινές, αξιολόγηση της συμπεριφοράς του υπαλλήλου εντός και εκτός υπηρεσίας. Απαιτεί από το δημόσιο υπάλληλο πιστή τήρηση του Συντάγματος και των νόμων. Όποιος αντιστέκεται σε αυτούς, είναι ένοχος. Θέλουν να τρομοκρατήσουν, να δέσουν χειροπόδαρα τους εργαζόμενους, για να αποδεχτούν την επιστροφή τους στο νέο εργασιακό μεσαίωνα.
         Η ίδια η κατάσταση επιβάλλει οι εργαζόμενοι να οργανωθούμε και να παλέψουμε. Να χτίσουμε κίνημα που θα βάζει εμπόδια στα βάρβαρα μέτρα, θα παλεύει για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, θα ανοίγει το δρόμο για τη φιλολαϊκή προοπτική , για αποδέσμευση από την Ε.Ε, μονομερή διαγραφή του χρέους, με το λαό στο τιμόνι της εξουσίας. Μόνο με αυτή τη γραμμή πάλης μπορούμε να συγκρουστούμε αποφασιστικά, να τους δυσκολέψουμε. Αυτό αποδεικνύει καθημερινά ο αγώνας στη Χαλυβουργία!
         Δεν πάει άλλο με τις συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Η ΓΣΕΕ για μια ακόμα φορά βάζει πλάτη στη σφαγή των εργαζομένων, μέσα από τον κοινωνικό διάλογο. Πιάστηκαν στα πράσα ότι παζαρεύουν την κατάργηση όλων των κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών συμβάσεων. Πλειοψηφίες ΑΔΕΔΥ-ΟΛΜΕ-ΔΟΕ στηρίζουν την Ε.Ε., ανησυχούν για την πολιτική και οικονομική σταθερότητα της ΟΝΕ και του ευρώ! Τώρα που η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει και σε χώρες με μικρότερο χρέος από το ελληνικό, οι ηγεσίες αυτές εξακολουθούν να μιλούν για «κρίση χρέους». Σπέρνουν αυταπάτες για φιλολαϊκή διέξοδο στα πλαίσια του συστήματος. Αυτή την «ενότητα» υπηρετούν, μόνο που η ενότητα αυτή είναι κόλαση για τους εργαζόμενους!
Μέχρι εδώ!
Όλοι στις Γενικές Συνελεύσεις και στον Αγώνα! Πρέπει να σταματήσει το φαινόμενο των Γενικών Συνελεύσεων με 20 και 30 άτομα! Η Γενική Συνέλευση είναι όργανο πάλης των εργαζομένων. Αυτό φοβάται το σύστημα και όχι τις «πλατείες».
1.    Όχι στις απολύσεις και την «αξιολόγηση»! Οργανωμένη, συλλογική αλληλεγγύη σε κάθε απολυμένο, σε κάθε άνεργο συνάδελφο. Όλοι για έναν και ένας για όλους! 2000 ευρώ μεικτά μισθός στο νεοδιόριστο. Να αποδοθούν όλα τα δεδουλευμένα τώρα!
2.    Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Υγεία, υψηλού επιπέδου. Ούτε ένας ανασφάλιστος, ούτε ένας χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Δωρεάν φάρμακα, ιατρικές εξετάσεις για όλους.
3.    Δεν δεχόμαστε καμιά στάση πληρωμών από την εργοδοσία και το κράτος. Δωρεάν βιβλία εδώ και τώρα για όλα τα παιδιά. Δωρεάν πετρέλαιο και ρεύμα στα σχολεία. Ούτε 1 ευρώ από την τσέπη των γονιών. Έκτακτη οικονομική ενίσχυση των σχολικών επιτροπών. Παροχή γεύματος σε όλα τα παιδιά. Να καταβληθούν τώρα το εφάπαξ και οι συντάξεις σε όλους τους δικαιούχους. Κάτω τα χέρια από τις επικουρικές.
4.    Οργανωμένη-συλλογική άρνηση πληρωμής των χαρατσιών. Κανένας χωρίς ρεύμα.
5.    Πλήρης μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών. Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση (αναπληρωτών, ωρομισθίων…) χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κατάργηση κάθε ελαστικής μορφής εργασίας, απόσυρση της εγκυκλίου που δεν αναγνωρίζει την προϋπηρεσία των αναπληρωτών. Καμιά μετακίνηση εκπ/κού από νομό σε νομό, όλοι οι εκπ/κοί με οργανική θέση.
6.    Ενιαία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους με δίχρονη Προσχολική Αγωγή και 12χρονο σχολείο για όλα τα παιδιά. Δημόσιες επαγγελματικές σχολές μετά το 12χρονο. Ενιαία ανώτατη εκπαίδευση.
7.    Όχι σε όλες τις ιδιωτικοποιήσεις.

Πρόγραμμα δράσης:

Στο βαθμό που δεν προκύψει γενική απεργία 9/2-14/2, στηρίζουμε την πρόταση για Απεργία στις 14 Φλεβάρη. Νέες Γενικές Συνελεύσεις για κλιμάκωση της πάλης με νέα 48ωρη πανεργατική Απεργία.

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ
ΕΞΩ Η ΤΡΟΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ-ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.