Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Δραστηριότητες Λέσχης Ανάγνωσης Ερμούπολης

Πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμούπολης, την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, η καθιερωμένη ανά μήνα συνάντηση των μελών της Λέσχης Ανάγνωσης Ερμούπολης.
Αντικείμενο συζήτησης αυτή τη φορά ήταν το βιβλίο της Μάρως Δούκα "Η ΠΛΩΤΗ ΠΟΛΗ" και το μυθιστόρημα φαντασίας της Ούρσουλα Λε Γκεν "Ο ΜΑΓΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ".
Την ίδια ημέρα τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης έκοψαν την βασιλόπιτα για το νέο έτος 2012 ευχόμενα προσωπική, οικογενειακή και κοινωνική ευτυχία για όλους!
Παράλληλα, αποφάσισαν το ξεκίνημα μιας εκστρατείας συγκέντρωσης βιβλίων για να σταλούν μέσω της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο Καστελόριζο και άλλα μικρά νησιά.
Για το λόγο αυτό απευθύνουν πρόταση-έκκληση σε όσες και όσους συμφωνούν, στο διάστημα Δευτέρα 30 Ιανουαρίου - Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου να φέρουν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη ένα ή περισσότερα βιβλία, τόσο για παιδιά όσο και για μεγάλους, με τη διευκρίνιση ότι η προσφορά τους έχει σχέση με την πρόταση-έκκληση της Λέσχης Ανάγνωσης ερμούπολης.
Η Λέσχη Ανάγνωσης Ερμούπολης και η Δημοτική Βιβλιοθήκη θα φροντίσουν να σταλούν τα βιβλία που θα συγκεντρωθούν για να δημιουργηθούν  δανειστικές βιβλιοθήκες στα μικρά νησιά του Αιγαίου.
Αν η Πολιτεία, δείχνει να "ξεχνά" κάποιες στιγμές τους κατοίκους αυτών των νησιών, εμείς τουλάχιστον ας δείξουμε ότι τους σκεφτόμαστε συνεχώς και τους νοιαζόμαστε!

Για τη ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ (http://booksyros.blogspot.com/)
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΙΤΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.