Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΡΟΥ : «Θα είμαστε παντού»



Από τις 9 το πρωί ξεκίνησε στο κέντρο της Ερμούπολης η οργάνωση των δράσεων υποδοχής του Γ.Α.Π. στις οποίες συμμετήχαν ο Φοιτητικός Σύλλογος, η συλλογικότητα της Ανοιχτής Συνέλευσης, μαθητές, εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι. Μοιράστηκαν φυλλάδια ενημερώθηκε ο κόσμος στην αγορά της Ερμούπολης και στην παραλία και σχηματίστηκε η προσυγκέντρωση στην πλατεία Μιαούλη.

Αναρτήθηκαν πανό με τα συνθήματα:
«Το Χρέος Είναι Απεχθές, Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου ΤΩΡΑ!» ,
«ΓΙΩΡΓΟ ΦΥΓΕ!» , «Δεν σε θέλει ο Λαός, πάρʼτην ΤΡΟΙΚΑ και ΜΠΡΟΣ» , «Πράσινη Ανάπτυξη, Πράσινη Κατάθλιψη» , «Διατηρείτε την Σύρο Καθαρή, πετάξτε τον Γιωργάκη στην χωματερή»

Οι συγκεντρωμένοι κατευθυνθήκαμε προς το Πνευματικό Κέντρο, το οποίο διμοιρία των ΜΑΤ εμπόδισε να προσεγγίσουμε. Στο μεταξύ έφτασαν και άλλοι 90 μαθητές από την κατάληψη του 1ου και 2ου Λυκείου, το ΕΠΑΛ και κάποιοι από τα Γυμνάσια. Επί 2 ώρες και ενώ ο συγκεντρωμένος κόσμος έφτασε τα 500 άτομα, διαδηλώνουμε σταθερά την αντίθεση στην επίσκεψη του ΓΑΠ στη Σύρο αλλά και σε όλες τις κυβερνητικές επιλογές ενάντια στο λαό.

«Να τος, να τος ο Πρωθυπουργός, μας έβαλε αγγούρι από πίσω και από μπρος!»

Στη συνέχεια αντιπρόσωποι του Φοιτητικού Συλλόγου προσπάθησαν να προσεγγίσουν το Πνευματικό Κέντρο για να επιδώσουνε ψήφισμα του Συλλόγου όπως νόμιμα δικαιούνται. Αντί να γίνει δεκτό το αίτημα, απωθηθήκαμε με χτυπήματα με γκλοπ και χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Τραυματίστηκε ένα παιδί Λυκείου 16 χρονών όπου διεκομήσθει στο νοσοκομείο με διάσειση, μια φοιτήτρια δέχτηκε κροτίδα κρότου λάμψης έκαψε τα ρούχα της και έπαθε έγκαυμα στην κοιλιακή χώρα, μια ακόμη φοιτήτρια έπαθε έγκαυμα στο πόδι πάλι από κροτίδα κρότου λάμψης. Η συγκέντρωση γρήγορα ξανασχηματίστηκε. Με γιουχαρίσματα και υβριστηκά συνθήματα υποδεχτήκαμε τον ΓΑΠ και το κλιμάκιο του, όπου μπήκε στο κτήριο μαζί με τους υποτακτικούς του. Ο κόσμος αυξήθηκε με προσέλευση εργαζομένων και ανένταχτων πολίτών της Σύρου.

Γύρω στη 13:30 και καθώς, μάλλον, πλησίαζε η ώρα αποχώρησης του ΓΑΠ, η διμοιρία έριξε δακρυγόνα και κυνήγησε τον κόσμο στην πλατεία. Για μια ώρα, μέσα σε συνεχείς ρίψεις δακρυγόνων και εφόδους στην πλατεία ο κόσμος επανερχόταν και συνέχιζε τη διαμαρτυρία. Εντελώς αναίτια και προκλητικά, τα δακρυγόνα έπεφταν σε περαστικούς και διαδηλωτές, ενώ ακούστηκε φωνή των ΜΑΤ «θα τα κάνουμε μπουρδέλο». Μείναμε σταθερά για άλλη μια ώρα. Έρχοταν και οι εκπαιδευτκοί για την ορισμένη συγκέντρωση στις 14:30. Γνωρίζουμε πως έγιναν 2 προσαγωγές και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ δεν γνωρίζουμε αν και τι κατηγορίες τους προσάπτουν .

Μπορεί να προσπαθεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να παρουσιάσει την νόμιμη μας διαδήλωση ως τρομοκρατική ενέργεια αλλά όλος ο κόσμος της Σύρου είδε και γνωρίζει ότι η αστυνομία προκαλούσε και ακόμα και οι αυθόρμητες απαντήσεις μερίδας του πλήθους (νεράτζια, ντομάτες, αυγά, αμελέτητα κλπ) δεν μπορούν να εξισώνονται με καρκινογόνα χημικά και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Η αγωνιστικότητα, η επιμονή και η αλληλεγγύη στο δρόμο έδειξαν σήμερα την πιο δυναμική αντίδραση που έχει γνωρίσει η Ερμούπολη τις τελευταίες δεκαετίες.

Δεν ανεχόμαστε τις ξεπουλημένες πολιτικές και την κατασταλτική βία.
Θα είμαστε στον δρόμο μέχρι την ανατροπή.

Φοιτητικός Σύλλογος Μ.Σ.Π.Σ.
Ανοιχτή Συνέλευση

3 σχόλια:

  1. Είσαστε ψιλοανορθόγραφοι όμως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οι λέξεις υπόθηκαν με τόση δύναμη όμως, που οι εικόνες που περιγράφουν είναι ζωντανές!!!!!

    ας κάτσουμε οι ορθογράφοι να κάνουμε κριτική του καναπέ

    είσαστε ο ανθός της συριανής νεολαίας
    έχετε άποψη έχετε και τη τόλμη να τη πείτε

    ας είσαστε το παράδειγμα για να πάει μπροστά και κάτι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.