Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

ΕΜΔΥΔΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ(Μηχανικοί Δημοσίου) : Ο πρωθυπουργός ήρθε λαθραία στη Σύρο και έφυγε λαθραία


Το Τμήμα Κυκλάδων της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής, συμμετείχε δυναμικά στις αντιδράσεις, για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Σύρο. Σε μία εποχή που παρακολουθούμε την απαξίωση του επαγγέλματός μας, τις ανακοινώσεις για το νέο «φτωχολόγιο», τη μείωση κάθε οικοδομικής δραστηριότητας και δημοσίων έργων (με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους μηχανικούς του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα), την απευθείας ανάθεση έργων στην ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε., τη διάλυση των τεχνικών υπηρεσιών και των πολεοδομικών γραφείων των Κυκλάδων, είναι προκλητικό για όλους μας να διοργανώνονται φιέστες και «συναντήσεις» με φορείς ενός τόπου, προκειμένου να βελτιώσει η κυβέρνηση τη δημόσια εικόνα της.

Ευτυχώς οι πολίτες της Σύρου, οι μαθητές μας, οι φοιτητές μας, οι καταστηματάρχες και πλήθος άλλου κόσμου, χωρίς σπουδαίους συντονισμούς και καθοδηγήσεις, εξέφρασαν την αποδοκιμασία τους στην πολιτική που ακολουθεί η χώρα μας. Και αυτή η αποδοκιμασία δεν θα έφτανε στο σημείο που είδαμε όλοι εχτές, αν τα ΜΑΤ του πρωθυπουργού δεν αντιδρούσαν με τον τρόπο αυτό. Ήταν φανερό (και αποτυπωμένο σε βίντεο δια στόματος ενός από τους 10 άντρες των ΜΑΤ) ότι υπήρχε πρόθεση από την αστυνομία, να προκαλέσουν επεισόδια στη Σύρο. Είναι επίσης λυπηρό ότι οι τοπικοί παράγοντες, ούτε είχαν λάβει προληπτικά τα μέτρα τους, σε συντονισμό με την τοπική αστυνομική διεύθυνση, προκειμένου να αποφευχθούν αυτά τα επεισόδια και η τόση εκτεταμένη χρήση χημικών στο νησί μας, ούτε στην εξέλιξη τους παρενέβησαν, για να αποτραπεί η συνέχιση της προκλητικής στάσης της αστυνομίας, στην Πλατεία Μιαούλη, ακριβώς από κάτω από την αίθουσα της Συνεδρίασης του Πνευματικού Κέντρου και ακούγονταν κάθε τόσο τα δακρυγόνα που έπεφταν. Έπρεπε να περιμένουν ότι η επίσκεψη του ίδιου του πρωθυπουργού, δεν θα άφηνε αδιάφορο τον Συριανό λαό.

Παρόλη την καταστολή η παρέμβαση συνεχίστηκε για ώρες αποδοκιμάζοντας τον πρωθυπουργό και τη συνοδεία του. Με κυρίαρχα συνθήματα «Ούτε ΔΝΤ ούτε και ΕΕ, πάρε την κατάσταση στα χέρια σου λαέ», «Έξω η Ελλάδα από το ΔΝΤ», «Κλέφτες» δόθηκε η απάντηση σε αυτή την πολιτική. Ο πρωθυπουργός ήρθε λαθραία στη Σύρο και έφυγε λαθραία.

Ο κόσμος που αποδοκίμασε την πολιτική του κ.Παπανδρέου, δεν είναι άγνωστος στην τοπική ηγεσία μας. Είναι τα παιδιά γονέων που μπορεί και να ήταν μέσα στο Πνευματικό Κέντρο, είναι φοιτητές, άνεργοι, εργαζόμενοι, μηχανικοί, εργολάβοι, επιχειρηματίες, καταστηματάρχες, δάσκαλοι, καθηγητές, όλοι πολίτες του νησιού μας. Είναι παράλογο και συκοφαντικό να παρουσιάζονται «υποκινούμενοι», «οργανωμένοι», «περιφερόμενοι αγανακτισμένοι πολίτες», για αυτό καλούμε τις τοπικές πολιτικές αρχές να αναγνωρίσουν το δικαίωμα όλου αυτού του κόσμου να διαμαρτύρεται και να αποδοκιμάσουν καθαρά και ανοιχτά την επέμβαση των ΜΑΤ, έστω και κατόπιν εορτής.

Οι μηχανικοί του δημοσίου, άμεσα πήραν απόφαση για 3ωρη στάση εργασίας και πολύ γρήγορα παρουσιάστηκαν σχεδόν όλοι στο σημείο των επεισοδίων, δηλώνοντας έτσι την αντίδρασή τους για κάθε πολιτική που επιβάλλεται με ΜΑΤ, ξύλο και δακρυγόνα. Καταδικάζουμε την παρουσία των ΜΑΤ και των ασφαλιτών στο νησί μας, καταδικάζουμε την κάθε σύλληψη και προσπάθεια σύλληψης χωρίς κανένα απολύτως λόγο από ασφαλίτες που κυκλοφορούσαν μέσα στην πορεία. Η «δημοκρατική» επιβολή της παρουσίας του κ.Παπανδρέου στη Σύρο, δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα στην κυβερνητική πολιτική, αποδεικνύοντας ότι οι πολίτες και ειδικά οι νέοι, είναι σκεπτόμενοι και δεν θα αφήσουν πουθενά στην Ελλάδα αναπάντητα τα μέτρα και το μνημόνιο αυτής της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.