Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Τα παιδιά με Α.με.Ε.Ε.Α. πολίτες Β' κατηγορίας

Ανακοινώθηκε η λίστα ονομάτων με τις προσλήψεις 327 δασκάλων & νηπιαγωγών για την παράλληλη στήριξη στα σχολεία όλης της χώρας.
Για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται πως τα παιδιά με Αναπηρία και με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες είναι για το Υπουργείο πολίτες Β' κατηγορίας, αφού πρέπει να περιμένουν το μήνα Οκτώβρη και Νοέμβρη για να έχουν την παράλληλη στήριξη που δικαιούνται.
Την ίδια στιγμή τα ειδικά σχολεία της χώρας παραμένουν ακόμα υποστελεχωμένα χωρίς το απαιτούμενο ειδικό επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό.
Σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία που καλούμαστε να πληρώνουμε από την τσέπη μας πολύ μεγαλύτερο ποσό από αυτό που η Πρόνοια ως τώρα μας δίνει ως βοήθημα, θα έπρεπε τουλάχιστον τα παιδιά μας να ξεκινούν τη χρονιά κανονικά, όπως όλοι οι μαθητές, στις 11 Σεπτεμβρίου με το δάσκαλο ειδικής αγωγής δίπλα τους.
Έστω και καθυστερημένα ελπίζουμε να έχουν ικανοποιηθεί όλα τα αιτήματα γονέων με παιδιά με αναπηρία, προκειμένου αυτά να συμμετέχουν  ισότιμα όπως όλα τα παιδιά στο δικαίωμα στην εκπαίδευση.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ
Α.με.Α. ΚΑΙ Α.με.Ε.Ε.Α. ΚΥΚΛΑΔΩΝ
«ΔΙΚΑΙΩΜΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.