Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Nα ενταχθεί η αεροπορική γραμμή Αθήνας-Σύρου σε καθεστώς δημόσιας υπηρεσίας

Με επιστολή του ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ.Γιάννης  Ραγκούσης που απευθύνει προς την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και προς την Ολυμπιακή Αεροπορία, ζητάει την εκκίνηση της διαδικασίας για την ένταξη της γραμμής  Αθήνας-Σύρου σε καθεστώς δημόσιας υπηρεσίας.  Η επιστολή που κοινοποιείται εκτός από το δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης, στους βουλευτές, το γενικό γραμματέα  Αποκεντρωμένης Διοίκησης και τον περιφερειάρχη, έχει ως εξής:
    «Πρόσφατα η αεροπορική εταιρεία Ολυμπιακή   Αεροπορία που συνδέει τη Σύρο με την Αθήνα ανακοίνωσε την πρόθεσή της να διακόψει τα δρομολόγιά της λόγω μη οικονομικής βιωσιμότητας της γραμμής.
    Η εξασφάλιση και η διατήρηση των αεροπορικών συνδέσεων των νησιωτικών περιοχών της χώρας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων. Ιδιαίτερα δε όσον αφορά στο νησί της Σύρου, στο οποίο βρίσκεται η πρωτεύουσα της Περιφέρειας και εδρεύουν πολλές Δημόσιες Υπηρεσίες, η αεροπορική σύνδεση με την Αθήνα αποτελεί θέμα μείζονος σημασίας.
   Η ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση του κοινού θεωρείται μεν  επαρκής, αλλά λόγω των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή των Κυκλάδων -ισχυροί άνεμοι- υπάρχουν συχνές ακυρώσεις δρομολογίων, με αποτέλεσμα να αποκόπτεται το νησί από το κέντρο. Ως εκ τούτου η διατήρηση της αεροπορικής σύνδεσης είναι ζωτικής σημασίας για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.
   Με στόχο την κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, και την εξασφάλιση απρόσκοπτης αεροπορικής εξυπηρέτησης καθόλη της διάρκεια του έτους, είναι  ανάγκη η εκκίνηση της απαιτούμενης διαδικασίας προς ένταξη της Γραμμής Αθήνας-Σύρου σε καθεστώς παροχής δημόσιας υπηρεσίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.