Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Ένοχος αλλά χωρίς ποινή ο 13χρονος που σκότωσε γατάκι στη Σύρο

Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ανηλίκων Σύρου εκδικάστηκε σήμερα η υπόθεση θανάτωσης ενός γατιού από ένα 13χρονο αγόρι, το οποίο σκότωσε στις 2 Ιουλίου του 2014 το ζώο στην παιδική χαρά στην περιοχή Πευκάκια της Σύρου.
Η δίκη διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών – επειδή ο δράστης ήταν ανήλικος – και η Ανεζίνα Βουρλάκου, που είχε δει και είχε καταγγείλει το έγκλημα εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι μπήκε στην αίθουσα μόνο για να καταθέσει.
Το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή του ανήλικου δράστη αλλά δεν επέβαλε καμιά ποινή μας εξήγησε. Ο πατέρας του παιδιού, που όταν είχε συμβεί το έγκλημα είχε αδιαφορήσει, για τις πράξεις του γιου του πριν τη δίκη σήμερα ήταν εμφανώς προβληματισμένος.
Ενώ αμέσως μετά την απόφαση, που δεν συνοδευόταν από κυρώσεις, απέκτησε το ίδιο ειρωνικό ύφος το οποίο είχε και όταν πληροφορήθηκε ότι το παιδί του είχε σκοτώσει το νεογέννητο ζώο.
Ακόμα και αν η ενοχή του 13χρονου δεν συνοδεύτηκε από χρηματικό πρόστιμο, ή επιβολή ποινής σε κάποιο κοινωφελές έργο για το σωφρονισμό του παιδιού οφείλουμε να τονίσουμε ότι είναι σημαντική η απόφαση αυτή καθώς είναι η πρώτη φορά που ανήλικος δικάζεται και καταδικάζεται βάσει του νόμου 4039/2012.


Διαβάστε επίσης:
Σύρος: 13χρονος σκότωσε νεογέννητο γατάκι και ο πατέρας του δεν αντέδρασε!
Τι ορίζει ο Ποινικός Κώδικας για τους ανήλικους δράστες που κακοποιούν ζώα

πηγή:http://www.zoosos.gr/article/6293/enohos-alla-horis-poine-o-13hronos-pou-skotose-gataki-ste-suro#ixzz3LzS718jW

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.