Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου: Καταδικάζει την επίθεση στο δικαίωμα στην απεργία

Με απόφαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης ο Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου «καταδικάζει απερίφραστα την αυταρχική - αντιδημοκρατική επίθεση της συγκυβέρνησης στο δικαίωμα των εργαζομένων να απεργούν. Η προσφυγή στα δικαστήρια, προκειμένου να κηρυχτεί παράνομη η «αποχή - απεργία διαρκείας» που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, από τη διαδικασία της λεγόμενης αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων, αποτελεί ευθεία βολή στο δικαίωμα της απεργίας και στοχεύει στον αφοπλισμό των εργαζομένων, προκειμένου να περάσουν ανεμπόδιστα τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζουν.
Επίσης, ο Σύλλογος μας στηρίζει τις σχετικές αποφάσεις της Ομοσπονδίας μας αλλά και τις ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων που απορρίπτουν στο σύνολό της τη λεγόμενη αξιολόγηση των υπαλλήλων στο Δημόσιο που ψήφισε η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με το νόμο 4250/2014, γιατί η αξιολόγηση αυτή δεν στοχεύει στην οποιαδήποτε βελτίωση των δημοσίων υπηρεσιών για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, αλλά στην αποτελεσματικότερη υποταγή των εργαζομένων στο Δημόσιο, στις επιδιώξεις της πολιτικής της. Θέλει τους δημοσίους υπαλλήλους και λειτουργούς όχι θεματοφύλακες του δημοσίου συμφέροντος, αλλά ασπόνδυλα όργανα μιας πολιτικής που κατακρεουργεί κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα, ενώ διασφαλίζει μυθώδη κέρδη στους επιχειρηματικούς ομίλους.
Με τον ενωτικό μας αγώνα απορρίπτουμε κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης των συναδέλφων με τα έωλα έγγραφα του Υπ. ΔΜΗΔ, τις απειλές για πειθαρχικές διώξεις κλπ και στηρίζουμε – συμμετέχουμε στην αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης που αποφάσισε η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις ( ΟΣΕΑΔΕ). Δεν πειθαρχούμε στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις. Αξιοποιούμε κάθε μορφή απεργιακής κινητοποίησης, παρά τη στάση της πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ που αφήνει στο απυρόβλητο τον πυρήνα της εφαρμοζόμενης πολιτικής στο Δημόσιο ( εθνική στρατηγική για τη διοικητική μεταρρύθμιση 2014-16), πολιτική που άλλωστε στηρίζει ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός, παλιός και νέος.
Δεν υπερασπιζόμαστε τίποτα από τη μέχρι σήμερα κατάσταση που επικρατεί στο δημόσιο τομέα, όπου το Δημόσιο εκτελεί χρέη τροχονόμου για τα κέρδη μιας χούφτας “εθνικών” εργολάβων, προμηθευτών, τραπεζιτών κλπ., με αποκλειστική ευθύνη των κυβερνήσεων και του εργοδοτικού “συνδικαλισμού”.
Για το Σύλλογό μας, η όποια αξιολόγηση κρίνεται πρώτα και κύρια από το περιεχόμενο και το σκοπό που υπηρετεί. Μια τέτοια αξιολόγηση οφείλει να ξεκινά από το βασικό στόχο για Δημόσιο που θα εξυπηρετεί τις κοινωνικές – λαϊκές ανάγκες. Ως δημόσιοι λειτουργοί αξιολογούμε την οργάνωση και στελέχωση υπηρεσιών με βάση την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών στην παιδεία, την υγεία, την κοινωνική πρόνοια, την προστασία του περιβάλλοντος, τη λαϊκή κατοικία, το μαζικό αθλητισμό, τις ασφαλείς και σύγχρονες μετακινήσεις, την αντιπλημμυρική και αντισεισμική προστασία κλπ. και όχι με βάση τα όσα περισσεύουν από το φαγοπότι των προνομίων και των παχυλών επιδοτήσεων των επιχειρηματικών ομίλων. Για μια αξιολόγηση που βασίζεται σε τέτοια κριτήρια αγωνιζόμαστε και εργαζόμαστε συνάμα.
Η ΓΣ του Συλλόγου μας αποφάσισε επίσης ομόφωνα: α. Σε περίπτωση έκδοσης αποφάσεων επιμερισμού των ποσοστών που προβλέπει ο ν. 4250/14 ο Σύλλογός μας να αξιοποιήσει κάθε ένδικο μέσο, και β. σε περίπτωση διανομής φύλλων της λεγόμενης αξιολόγησης, με συμπληρωμένα μόνο όνομα και υπηρεσία να συγκεντρωθούν από το ΔΣ.
Αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε:
- να μην εφαρμοστεί στην πράξη ο ν. 4250/2014.
- να μη συμμετέχει κανένας υπάλληλος στην αυτοαξιολόγηση.
- να μην καταθέσει κανένας εισηγητής έκθεση αξιολόγησης για τους υφιστάμενους του.
- να μην βαθμολογήσει κανένας αξιολογητής.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΛΑΪΚΩΝ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ !
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ - ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.