Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Eye’s Walk festival στη Σύρο

Τέσσερα video installations σε τέσσερα παλιά κτήρια της Ερμούπολης στις 19 Ιουλίου, ξαφνιάζουν το θεατή και ξυπνούν τις αισθήσεις του.
Πρόκειται για το καινοτόμο prοject «Eye’s Walk festival» που είναι ενταγμένο στο καλοκαιρινό Φεστιβάλ του Δ. Σύρου- Ερμούπολης «Σύρος – Πολιτισμός» και συνδέει τη Video art, τη ζωγραφική, τον κινηματογράφο, την αρχιτεκτονική και το design εμπειρίας. Η ιδέα του video installation art σε παλαιά κτήρια της Ερμούπολης στηρίζεται στην αρχή ότι η τέχνη ανήκει στο δημόσιο χώρο , εκεί όπου  το άτομο και το περιβάλλον του γίνονται «ένα».

Η τέχνη του video installation  σε  κτήρια είναι διεθνής.
Στην Ερμούπολη συμβαίνει για πρώτη φορά και συνδέι τις Κυκλάδες με τη διεθνή εμπειρία. Με ένα ωστόσο μοναδικό τρόπο που ξεπερνά το ίδιο το video installation και κάνει πρωταγωνιστή της τέχνης τον άνθρωπο στο περιβάλλον όπου ζει. Με ποιόν τρόπο;
Η απάντηση βρίσκεται στην καρδιά του CineDocHermoupolis από όπου βγαίνει το «Eye’s  Walk» project.
Και πως ξεκίνησε η ιδέα;
Τέσσερα ντοκυμαντέρ που παρουσιάστηκαν στον κινηματογράφο ΠΑΛΛΑΣ στα πλαίσια του CineDoc Hermoupolis την περίοδο 2013-2014, έδωσαν έμπνευση για να δημιουργηθούν δώδεκα έργα τέχνης με τη συμμετοχή των καλλιτεχνών των  Open Art Studios & των θεατών.
Aυτά τα ντοκυμαντέρ ήταν τα εξής: «Grandma’s tattoos/ για τη τραγική μοίρα των γυναικών της Αρμενίας στον 1ο παγκόσμιο πόλεμο», «Bird on a wire» ένα αφιέρωμα- ύμνος σον Leonard Cohen, «Hippie-Hippie, Matala- Matala» ,»Cleaners», ή το Αληθινό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής»
Το «Εye’s Walk» festival πλαισιώνεται με τα Special events: site-specific performance Αιμιλία Μπουρίτη/ «Life Tree:Hip hop band», «Ώτα Ακούειν» band

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.