Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Γκρεμίζονται τα σχολεία της Σύρου!

Την στιγμή που το Υπουργείο Παιδείας και οι κατά τόπους περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης ασχολούνται με την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και των εκπαιδευτικών και κάποιοι άλλοι σε τοπικό επίπεδο σχεδιάζουν την προεκλογική τους εκστρατεία με τη Σύρο “πολιτιστική πρωτεύουσα” της Ευρώπης, τα σχολεία μας γκρεμίζονται. Δυστυχώς, όχι μόνο μεταφορικά, αλλά και κυριολεκτικά, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών/ τριών μας. 
 
Στο 2ο Δ.Σ Ερμούπολης έπεσαν σοβάδες, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός παιδιού. Το σχολείο έκλεισε, αν και είμαστε ήδη στο Δεκέμβρη, προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες εργασίες συντήρησης. Το Δ.Σ Βάρης πλημμύρισε την προηγούμενη Παρασκευή και κινδύνεψε το εργαστήριο πληροφορικής της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας. Σοβάδες πέφτουν από την αρχή της σχολικής χρονιάς και στο 3ο Δ.Σ Ερμούπολης με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την ασφάλεια του εκπαιδευτικού προσωπικού και των μαθητών/ τριών στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα. Αυτή είναι η πραγματική εικόνα του δημόσιου σχολείου στην εποχή των μνημονίων, της υποχρηματοδότησης και των περικοπών.

Οι ευθύνες της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι δεδομένες, καθώς οι εργασίες συντήρησης των παλαιών σχολικών κτηρίων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα έπρεπε να έχουν γίνει από το καλοκαίρι, πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Και σε όσους θα προσπαθήσουν να αποποιηθούν τις ευθύνες τους, τους λέμε ότι οι εκπαιδευτικοί δεν είναι μηχανικοί για να μπορούν να διαγνώσουν τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στα σχολικά κτήρια και κατά συνέπεια θα έπρεπε έγκαιρα να έχουν ήδη γίνει όλες οι εργασίες συντήρησης και ελέγχου από τις σχετικές τεχνικές υπηρεσίες του δήμου. Η αδιαφορία για κάθε δημόσιο συλλογικό αγαθό θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών μας.

Καλούμε όλη την κοινωνία σε αγωνιστική συστράτευση για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου από τους κάθε λογής κατεδαφιστές του. Εδώ και τώρα σύγχρονες σχολικές υποδομές για όλα τα παιδιά.
 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΣΥΡΟΥ ΤΗΝΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.