Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΚΑΒΑΛΛΑΣ: "Γιατί αποχωρώ από το δήμο"


Ολόκληρη η δήλωση του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης Γιάννη Δεκαβάλλα σε σχέση με την αποχώρησή του και την στήριξη από την πλευρά της δημοτικής παράταξης του, του συμβούλου Ανδρέα Γιαλόγλου, έχει ως εξής:

 

“Όλα έχουν ένα τέλος και όλοι ολοκληρώνουν τον κύκλο τους. Θεωρώ ότι θα είναι πολύ βαρύ να διεκδικήσω 7η συνεχή Δημαρχιακή θητεία. Υπηρετώ  31 χρόνια υπηρετώ συνολικά ως αιρετός το Δήμο, εκ των οποίων τα 23 τελευταία χρόνια ως Δήμαρχος.

Δεν μετανιώνω στο ελάχιστο για αυτήν την πορεία, όσες πίκρες και στεναχώριες κι αν αντιμετώπισα.

Δεν θέλω να θεωρηθεί ότι έχω ερωτευθεί την καρέκλα. Το αξίωμα του Δημάρχου ήτανε για μένα απλά και μόνο ένα μέσο για να προσφέρω στο νησί και τους συμπολίτες μου και όχι ένα μέσο μέσο κοινωνικής καταξίωσης.

Η εμπιστοσύνη που μου έδειξε ο κόσμος της Σύρου ήταν μοναδική και σπάνια για τα χρονικά της Αυτοδιοίκησης σε πανελλαδικό επίπεδο.

Με εμπιστεύθηκε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον στο θεσμό της Αυτοδιοίκησης στα 180 χρόνια ιστορίας του θεσμού στο νησί.

Γι αυτό οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου. Θέλω να είναι σίγουροι ότι διαχειρίστηκα με απόλυτη πίστη και αφοσίωση και χωρίς την παραμικρή ιδιοτέλεια τις διαδοχικές εντολές τις οποίες έλαβα.

Οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι και τα πράγματα στην Αυτοδιοίκηση γίνονται ολοένα και δυσκολότερα. Μεγάλες ευθύνες και αρμοδιότητες, τεράστιες περικοπές των χρημάτων, οικονομική αδυναμία των πολιτών να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, γραφειοκρατεία, νομικό και θεσμικό πλαίσιο ιδιαίτερα δύσκολο και ένας κόσμος που βρίσκεται σε απόγνωση.

Όλα αυτά επιβάλλουν να στηρίξουμε όλοι μαζί τη νέα δημοτική αρχή που θα προκύψει. Αρκεί να διαπιστωθεί βέβαια ότι εργάζεται σοβαρά και υπεύθυνα για την επίλυση των προβλημάτων του τόπου.

Η Δημοτική μας παράταξη πρόσφατα με απόλυτα δημοκρατικές διαδικασίες επέλεξε ως υποψήφιο Δήμαρχο της για τις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές την Ανδρέα Γιαλόγλου.

Ο Ανδρέας είναι ένας ιδιαίτερα ευφυής, αποτελεσματικός, γνώστης των προβλημάτων του τόπου, ιδιαίτερα των διαδικασιών ένταξης και εκτέλεσης των δημοσιών έργων, αφού εργάζεται στη διαχειριστική αρχή για πολλά χρόνια. Είναι ένα έντιμο παιδί που σε κερδίζει όταν το γνωρίσεις από κοντά. Θέλω να πιστεύω ότι και Μιχάλης Ζουλουφός που είναι ένα ιδιαίτερα αξιόλογο άτομο, αλλά και οι υπόλοιποι της παράταξης θα συσπειρωθούν γύρω από το πρόσωπο του Α. Γιαλόγλου για να δώσουν όλοι μαζί την μάχη για τις δημοτικές εκλογές του επόμενου Μαΐου.

Οι συνεργάτες μου και εγώ θα είμαστε σε αδιάκοπο αγώνα μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας μας.

Θα είμαι δίπλα στο νέο δήμαρχο που θα εκλεγεί, εφόσον εκείνος το θελήσει, για να τον βοηθήσω σε ότι χρειαστεί.

Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες που είχα διαχρονικά, (αιρετούς και υπαλλήλους),  για την άριστη συνεργασία που είχαμε και για την πολύτιμη βοήθειά τους. Χωρίς αυτούς είναι βέβαιο ότι δεν θα μπορούσε να παραχθεί το έργο το οποίο έγινε όλα αυτά τα χρόνια στο Δήμο.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.