Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

ΔΑΣΚΑΛΟΙ-ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ Μπλόκο στα σεμινάρια αξιολόγησης

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων Νηπιαγωγών Σύρου Τήνου Μυκόνου , επιβεβαιώνοντας όλες τις προηγούμενες αποφάσεις του και υλοποιώντας την απόφαση των δύο τελευταίων Γ.Σ. του Μαΐου, δηλώνει για μια ακόμη φορά την αντίθεσή του με την εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης-αξιολόγησης που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας.
Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:
"Πρόκειται για μια διαδικασία που μοναδικό στόχο έχει να προωθήσει το νέο σχολείο της αγοράς και να οδηγήσει μεγάλο αριθμό συναδέλφων/ ισσών σε διαθεσιμότητα-απόλυση, σύμφωνα με τις εντολές της τρόικας και την αγαστή συνεργασία της κυβέρνησης. Η αυτοαξιολόγηση – αξιολόγηση των σχολικών μονάδων καμία σχέση δεν έχει με το παιδαγωγικό έργο των εκπαιδευτικών και την ποιοτική αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Τη Δευτέρα 16/12 έχει προγραμματιστεί σεμινάριο επιμόρφωσης στην αυτοαξιολόγηση για τους/τις διευθυντές/ντριες σχολικών μονάδων και τις προϊσταμένες των νηπιαγωγείων στο σχολικό συγκρότημα του Μάννα . Το Δ.Σ. λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, καθώς και την πάγια απόφαση για κήρυξη στάσης εργασίας από τη ΔΟΕ (ΑΠ:437/26-11-2013) κάθε φορά που επιχειρείται να πραγματοποιηθεί σεμινάριο για την αξιολόγηση καλεί σε μπλοκάρισμα του σεμιναρίου.

Στην 3ωρη στάση εργασίας της ΔΟΕ (8πμ – 11πμ) προκηρύσσει επιπλέον 3ωρη στάση εργασίας (11πμ – 2μμ) ώστε να καλυφθεί εργασιακά ολόκληρη η μέρα για τους συναδέλφους / ισσες που έχουν κληθεί στο σεμινάριο και για τους συναδέλφους/ ισσες που θα συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

Καλούμε:

Τους σχολικούς συμβούλους να πάρουν θέση με τους εκπαιδευτικούς και την εκπαίδευση και να μη συνεργήσουν στην εφαρμογή του σχεδίου του Υπουργείου.

Τους Συναδέλφους/ ισσες Δ/ντες/ντριες σχολικών μονάδων και τις προϊσταμένες των νηπιαγωγείων να μην πάρουν μέρος στο σεμινάριο και να δηλώσουν απεργοί.

Όλους/ ες τους Συναδέλφους/ ισσες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 16/12 8:30πμ, στο σχολικό συγκρότημα του Μάννα, ώστε να αποτρέψουμε την πραγματοποίηση του σεμιναρίου".

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Α Κυκλάδων προκηρύσσει την ίδια μέρα 11.00-14.00 στάση εργασίας
και συγκέντρωση στις 11:05 στο σχολικό συγκρότημα του Μάννα.

16


και

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.