Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Διαμαρτυρία για τη διακοπή δρομολογίων του ΒLUE STAR ITHAKI το Σάββατο

Eπιστολή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη , τον Υφυπουργό για θέματα Ναυτιλίας κ. Άδωνι Γεωργιάδη και την ακτοπλοϊκή Εταιρεία Βlue Star Ferries με αντικείμενο την έκφραση διαμαρτυρίας για την διακοπή ακτοπλοϊκών δρομολογίων στη γραμμή Πειραιά –Σύρου –Τήνου –Μυκόνου, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιάννης Δεκαβάλλας ως Πρόεδρος Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων  της Περιφερειακής ΄Ενωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου. Στην επιστολή του ο κ. Δεκαβάλλας  αναφέρει τα εξής :
«Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου( Τοπικό Παράρτημα Κυκλάδων)  εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της  για την διακοπή των δρομολογίων της  εταιρείας Blue Star Ferris   από Μύκονο- Τήνο και Σύρο προς Πειραιά  κάθε  Σάββατο και από   Πειραιά για Σύρο –Τήνο – Μύκονο κάθε  Κυριακή για την χρονική περίοδο από 14-1-2012 έως και 18-3-2012.
Αποτέλεσμα της διακοπής των προαναφερομένων δρομολογίων είναι η μη ύπαρξη ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σύρου με τον Πειραιά το Σάββατο και ή έλλειψη δυνατότητας ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Τήνου και της Μυκόνου με την Σύρο το Σάββατο  και την Κυριακή το πρωί.
Η διακοπή των προαναφερόμενων δρομολογίων και για σημαντικό χρονικό διάστημα  θα δημιουργήσει σημαντικά  προβλήματα στους κατοίκους των νησιών μας λαμβάνοντας υπόψη την αδυναμία μετακίνησης τους από τη Σύρο προς τον Πειραιά και αντίστροφα για 48 ώρες , διάστημα που οδηγεί την πρωτεύουσα του Νομού Κυκλάδων , αλλά και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου  ,μετά από πολλά χρόνια να στερείται την ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Πειραιά έστω και για μια ημέρα.
 Η διακοπή δρομολογίων σε μια τόσο βασική και κερδοφόρα , σε επίπεδο έτους , ακτοπλοϊκή γραμμή  , πολλαπλασιάζει τις ανησυχίες των αιρετών του Νομού μας για την διαμόρφωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιακών συνθηκών των νησιών μας. Ήδη αντιμετωπίζουμε σημαντικές περικοπές δρομολογίων , αντικαταστάσεις σύγχρονων πλοίων με άλλα παλαιότερα , μείωση των ταχυτήτων κλπ.
Αναγνωρίζουμε βεβαίως τα δυσμενή αποτελέσματα της οικονομικής  κρίσης τα οποία  βιώνει και η ακτοπλοΐα μας. Όμως θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι η  συγκοινωνιακή σύνδεση των νησιών μας , ιδιαίτερα τους δύσκολους χειμερινούς μήνες ,  είναι απαραίτητος όρος για την κοινωνική και οικονομική επιβίωση των  μονίμων κατοίκων τους.  
     Θα πρέπει λοιπόν η Πολιτεία να λάβει όλα  εκείνα τα απαραίτητα μέτρα ,  έτσι ώστε να άρει το αίσθημα αποκλεισμού που νιώθουν οι Αιγαιοπελαγίτες που ζουν    στα νησιά  μας  όλο το χρόνο και όχι μόνο τους θερινούς μήνες .
Προσδοκώντας ότι η εταιρεία θα επανεξετάσει την απόφασή της για την διακοπή των δρομολογίων της και ότι οι πολιτειακοί παράγοντες , στους οποίους απευθυνόμαστε,  θα λάβουν όλα εκείνα  τα αναγκαία μέτρα για να βοηθήσουν την ακτοπλοΐα μας  ,αυτές τις δύσκολες μέρες που ζούμε , σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων».                                    

1 σχόλιο:

  1. Πωπω ρε δήμαρχε!!! Μιλάμε τους γονάτισες!!! Η κλασική λύση "στέλνω μια επιστολή απλά για να κάνω το χρέος μου"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.