Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

ΔΑΣΚΑΛΟΙ -ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ Να επαναλειτουργήσει η Παιδική Βιβλιοθήκη

Η Παιδική Βιβλιοθήκη στη Σύρο λειτούργησε το 2002 και φυσικά το γεγονός της λειτουργίας ενός χώρου που τα παιδιά θα μπορούν να διαβάζουν και να περνούν τα απογεύματα τους με ξεχωριστό και δημιουργικό τρόπο ενθουσίασε τα ίδια , τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς  τους.
Η βιβλιοθήκη έγινε σημείο αναφοράς της πόλης και παιδιά μόνα τους , με γονείς ή με εκπαιδευτικούς  καθημερινά έδιναν το παρόν στο χώρο της. Πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα πραγματοποιήθηκαν και κατάφεραν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις των μαθητών και παιδιών μας. Το έργο που επιτέλεσε η Παιδική Βιβλιοθήκη τα 8 χρόνια λειτουργίας της ήταν σημαντικό και αξιέπαινο.
Δυστυχώς όμως παρουσιάστηκαν προβλήματα στη λειτουργία της εξαιτίας της έλλειψης σοβαρότητας και οργάνωσης από μέρους του μη κερδοσκοπικού οργανισμού , που κατά το 80% είναι επιχορηγούμενο από το Υπουργείο Παιδείας και 20% από ιδιώτες, με αποτέλεσμα τον Μάρτιο του 2010, οι απλήρωτοι υπάλληλοι να κάνουν επίσχεση εργασίας και οι παιδικές  βιβλιοθήκες να  οδηγηθούν σε κλείσιμο.
Πληροφορηθήκαμε πριν από λίγες ημέρες  πως ο χώρος της Παιδικής Βιβλιοθήκης θα στεγάσει υπηρεσίες του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης και όλο το υλικό θα παραμείνει αχρησιμοποίητο και θα  φυλαχθεί σε κάποια αποθήκη του Δήμου.
Πιστεύοντας πως οι Παιδικές Βιβλιοθήκες προσέφεραν σημαντικό έργο  καταγγέλλουμε την κρατική αναλγησία απέναντι σε εργαζόμενους, διαμαρτυρόμαστε για το κλείσιμο των παιδικών βιβλιοθηκών και την μη εξεύρεση λύσης για τη βιβλιοθήκη της Σύρου.
Το Δ.Σ. των Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σύρου – Τήνου – Μυκόνου καλεί τη Δημοτική αρχή να εξετάσει τη δυνατότητα επαναλειτουργίας της παιδικής βιβλιοθήκης  που είναι απαραίτητη για την καλλιέργεια των παιδιών μας και την αναβάθμιση του τόπου.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ
ΣΥΡΟΥ – ΤΗΝΟΥ - ΜΥΚΟΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.