Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Πόσιμο νερό για 23 νησιά της Περιφέρειας

Εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον-Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013 το έργο «Προμήθεια και εγκατάσταση μονάδων παραγωγής και διάθεσης πόσιμου νερού στα μικρά νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου» με προϋπολογισμό 611 χιλ. €.

Το έργο περιλαμβάνει την προμήθεια 32 μονάδων με τις οποίες θα γίνεται επεξεργασία και βελτίωση του νερού που παρέχεται από τα δημοτικά δίκτυα ύδρευσης είκοσι τριών (23) νησιών των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, το οποίο θα διατίθεται στους καταναλωτές ως πόσιμο σε εξαιρετικά χαμηλό κόστος.

Πρόκειται για ένα  πρωτοπόρο πρόγραμμα που έχει στόχο την αντιμετώπιση του έντονου προβλήματος έλλειψης πόσιμου νερού και που παράλληλα θα έχει αναμφισβήτητα περιβαλλοντικά οφέλη, δεδομένου ότι θα περιορίσει δραστικά την κατανάλωση πλαστικών συσκευασιών εμφιαλωμένου νερού.
Κάθε μονάδα θα έχει τη δυνατότητα παραγωγής 6.000 λίτρων πόσιμου νερού ημερησίως και συνολικά προβλέπεται να εξυπηρετούνται οι πάνω από 25.000 κάτοικοι των 23 νησιών και φυσικά οι επισκέπτες τους.

Αναλυτικά τα νησιά και οι μονάδες που θα εγκατασταθούν ανά νησί έχουν ως εξής: Αγαθονήσι, Αμοργός (2), Αντίπαρος, Αστυπάλαια, Δονούσα, Ηρακλειά, Θηρασιά, Ίος (2), Κάσος, Κέα (2), Κίμωλος, Κουφονήσι, Κύθνος (2), Μεγίστη, Νίσυρος, Πάτμος (3), Σέριφος (2), Σίκινος, Σίφνος (2), Σύμη (2), Σχοινούσα, Τήλος και Φολέγανδρος.

Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής και το Ελληνικό Δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.