Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ν.Α. Αρνούμαστε να πληρώσουμε

Στάση εργασίας ΑΔΕΔΥ 15 Δεκέμβρη


Ο  κρατικός προϋπολογισμός της κυβέρνησης, του μαύρου μετώπου μειώνει μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, οδηγεί σε νέες μαζικές απολύσεις και στην ανεργία πολλές ακόμη εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, ιδιαίτερα νέους και νέες, αυξάνει τη φορολογία και τα χαράτσια που παίρνουν μόνιμο χαρακτήρα , διαλύει τις υποβαθμισμένες και απαράδεκτες υπηρεσίες στη μόρφωση, την Υγεία, την Πρόνοια, παραδίνει στο μεγάλο κεφάλαιο κρατικές επιχειρήσεις, γη, παραλίες, δάση, αυξάνει τις φοροαπαλλαγές, τα προνόμια και τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου. Με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» σε υγεία και παιδεία συγχωνεύσαν νοσοκομεία και σχολεία , ενώ φόρτωσαν οικονομικά βάρη σε εργαζόμενους και συνταξιούχους. Υπονόμευσαν  τις συλλογικές συμβάσεις, στέλνοντας τους εργαζόμενους έναν - έναν στους εκβιασμούς της εργοδοσίας, στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας». Κυβέρνηση και εργοδοσία, χέρι – χέρι με τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αλλά και σε όσα εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες τους στηρίζουν,  δεν αφήνουν τίποτα όρθιο από δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων. Στοχοποιούν και διαλύουν τον δημόσιο τομέα την ώρα που επιβάλλουν εργασιακό μεσαίωνα στον ιδιωτικό. Μιλάνε για «λιγότερο κράτος» και εννοούν λιγότερη και ακριβότερη μόρφωση,  υγεία,  κοινωνική πρόνοια, ιδιωτικές και πανάκριβες υποδομές και υπηρεσίες.

  Την ώρα που η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει στη χώρα μας, όπως και σε όλη στην Ευρώπη, το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του, καθώς και οι πολιτικές δυνάμεις που τους στηρίζουν, πτωχεύουν τους λαούς για να σωθούν τράπεζες, χρηματιστές και μονοπωλιακοί όμιλοι. Η επιχείρηση καθολικής μείωσης των μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα  είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου αφού η εργοδοσία  αξιώνει  πλήρη κατάργηση ωραρίων, απλήρωτες υπερωρίες, κατάργηση εργοδοτικών εισφορών, επιπλέον δουλειά  Σάββατα ή και Κυριακές κ.ά.

Οι φούσκες της παραπληροφόρησης, όπως και οι φούσκες των «χρηματοπιστωτικών προϊόντων» δεν διαρκούν πολύ. Τα παραμύθια για την «ιδιαιτερότητα» της Ελλάδας, για την δήθεν «υπερκατανάλωση» και το «υπερτροφικό δημόσιο» καταρρέουν μαζί με τις οικονομίες της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας, αλλά και των άλλων χωρών της περιφέρειας της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης που συνθλίβονται από τον ανταγωνισμό των ισχυρών «εταίρων». Τα μέτρα σκληρής λιτότητας σε όλη την ανεπτυγμένη δύση αποδεικνύουν την μεγάλη ληστεία σε βάρος των λαών υπέρ των μονοπωλιακών ομίλων και των τραπεζών.

Λένε ψέματα η κυβέρνηση και τα «παπαγαλάκια» της  ότι δεν παίρνουν νέα μέτρα. Λένε ψέματα ότι ο λαός εγκρίνει την πολιτική τους. Λένε ψέματα ότι τελειώνουν οι θυσίες. Η «επιμήκυνση» του μνημονίου και το λεγόμενο «κούρεμα» του χρέους ,   ο μηχανισμός – δήθεν στήριξης – που στήνει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τα «προβληματικά» κράτη διαιωνίζουν την πολιτική της φτώχειας. Τα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα δε θα έχουν τέλος όσο  δεν θίγονται τα συμφέροντα και η αμύθητη κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων,  όσο η αντίσταση του λαού δε δυναμώνει

Απορρίπτουμε τα μνημόνια διαρκείας που φέρνουν η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, ΕΕ, ΔΝΤ !  Η υψηλή κερδοφορία τους, οι τεράστιες κρατικές χρηματοδοτήσεις και οι φοροαπαλλαγές δημιούργησαν το κρατικό χρέος. Αυτοί να πληρώσουν και όχι ο λαός.

Στην κυβέρνηση και την τρόικα απαντάμε:


ü  Απορρίπτουμε τις εφεδρείες-  απολύσεις, τους μισθούς πείνας. Απορρίπτουμε την ελαστική, μερική και ανασφάλιστη εργασία. Δεν ανεχόμαστε, δε συναινούμε στο να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας στη φτώχεια και την ανεργία, χωρίς δικαιώματα, για τα κέρδη των μονοπωλίων.

ü  Κάτω τα χέρια από τα Ασφαλιστικά Ταμεία, τις συντάξεις . Να καλύψει τώρα η κυβέρνηση τα τεράστια χρέη που έχει το κράτος προς τα Ταμεία και τους Οργανισμούς. Κάτω τα χέρια από τις Συλλογικές Συμβάσεις.

ü  Απορρίπτουμε τον προϋπολογισμό φτώχειας και εξαθλίωσης που ψήφισε η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου.
ü  Δε δεχόμαστε να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας χωρίς σύγχρονη, δημόσια, δωρεάν Υγεία και Πρόνοια για όλους. Χωρίς σύγχρονη, δημόσια και δωρεάν μόρφωση. Δε δεχόμαστε να ζήσουμε με σχολεία και Πανεπιστήμια στην υπηρεσία των μονοπωλίων και της αγοράς.

ü  Αρνούμαστε  να  πληρώσουμε  όλοι μαζί παλιά και νέα χαράτσια, τις αυξήσεις - φωτιά στο πετρέλαιο θέρμανσης, στο ηλεκτρικό ρεύμα.

ü  Να πληρώσουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες, να καταργηθούν τα προνόμιά τους, να φορολογηθούν με 45% τα κέρδη τους, να σταματήσουν οι τεράστιες νατοϊκές πολεμικές δαπάνες, που καμία σχέση δεν έχουν με την άμυνα της χώρας.

ü  Είμαστε αλληλέγγυοι με τους απεργούς εργάτες της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» και όσους αγωνίζονται για το μεροκάματο και το δίκιο τους.

Γυρίζουμε την πλάτη στα δεκανίκια του κεφαλαίου και της κυβέρνησης, στις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που όχι μόνο αρνούνται  την οργάνωση της αντίδρασης των εργαζομένων, για μια ακόμα φορά, αλλά  και υπονομεύουν τους αγώνες.

Απέναντι σε όλους αυτούς απαντάμε με οργάνωση και λαϊκή αντεπίθεση, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές παντού.

Στέλνουμε αγωνιστικό μήνυμα στους εργαζόμενους και στους λαούς της Ευρώπης, μήνυμα αλληλεγγύης και αντεπίθεσης. Η Ε.Ε., τα ευρωπαϊκά μονοπώλια,  είναι ο κοινός εχθρός. Δεν αλλάζουν. Ανατρέπονται !

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ν.Α.
 ( ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΙΓΑΙΟΥ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.