Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Ο Π.Ρήγας συκοφαντεί αδιάντροπα τους διαδηλωτές της Σύρου

Παναγιώτης Ρήγας: Δεν είναι αυτή η Σύρος. 

"Η Σύρα του πολιτισμού και της ανεκτικότητας, της ευγένειας και του δημοκρατικού ήθους δεν έχει καμία σχέση με την άθλια καρικατούρα του νησιού που προσπάθησαν να φιλοτεχνήσουν με τη συμπεριφορά τους οι λίγες δεκάδες πολιτικοί χούλιγκανς και μπαχαλάκηδες, που μαζεύτηκαν μπροστά από το Πνευματικό Κέντρο για να προπηλακίσουν, να χυδαιολογήσουν και να χειροδικήσουν σε βάρος του εκλεγμένου Πρωθυπουργού της χώρας.

Από τον εσμό αυτό της πολιτικής αλητείας, οφείλουμε να εξαιρέσουμε όλους εκείνους - ομολογουμένως ελάχιστους - που βρίσκονταν εκεί για να διαμαρτυρηθούν, διατυπώνοντας την πολιτική τους διαφωνία για την κυβερνητική πολιτική, καθώς και τους μαθητές των λυκείων, που το νεαρό της ηλικίας τους δικαιολογεί ακόμα και την υπερβολή στις εκδηλώσεις τους.

Δεν υπάρχει, όμως, καμία δικαιολογία για τους εκπροσώπους συγκεκριμένου πολιτικού χώρου -του Σύριζα- οι οποίοι ήταν οι κύριοι υποκινητές, πρωταγωνιστές και πολιτικοί αβανταδόροι των απαράδεκτων επεισοδίων που αναστάτωσαν τη ζωή του νησιού και αμαύρωσαν την εικόνα της Σύρου στο πανελλήνιο.

Ο συγκεκριμένος πολιτικός χώρος, εκπροσωπώντας μια ελαχιστότατη μειοψηφία στην κοινωνία της Σύρου, επιχειρεί με αντιδημοκρατικές πρακτικές να επιβάλει τις απόψεις του. Νομιμοποιεί και καλύπτει πολιτικά κάθε τραμπούκο που πετάει πέτρες, κάθε προβοκάτορα που προκαλεί και προπηλακίζει όποιον δεν ενστερνίζεται τις απόψεις του και κάθε χουλιγκάνο που με κραυγές και χυδαιότητες προσπαθεί να ακυρώσει τον πολιτικό διάλογο.

Ευτυχώς, δεν εκπροσωπούν και δεν εκφράζουν αυτοί την κοινωνία της Σύρου.

Όπως επίσης, δεν εκφράζουν την κοινωνία της Σύρου και διάφοροι δήθεν ανεξάρτητοι και υπέρ-δημοκράτες, τοπικοί παράγοντες, που λειτουργώντας μονίμως τυχοδιωκτικά προσπαθούν να εκμεταλλευτούν –προς ίδιο όφελος– κάθε εστία έντασης και αναταραχής στο νησί. Διότι είναι αυτονόητο ότι κανείς δεν εγκρίνει την αδικαιολόγητη και άσκοπη χρήση βίας από τις δυνάμεις της αστυνομίας ∙ και όταν αυτό συμβαίνει, προφανώς, πρέπει να ζητούνται ευθύνες, όμως, κανείς δεν μπορεί να αποκρύπτει ή να αποδέχεται εγκληματικές και τραμπουκικές ενέργειες, που βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα οποιουδήποτε πολίτη.

Ευτυχώς, ούτε αυτές οι συμπεριφορές εκφράζουν τη συντριπτική πλειοψηφία των Συριανών.

Ο Πρωθυπουργός ήρθε σε επαφή με τον πολιτισμό, την απλότητα, το φιλόξενο χαρακτήρα αλλά και τη δημιουργικότητα των Συριανών, όταν επισκέφτηκε το Νεώριο και το Επιμελητήριο.

Στο χώρο του Νεωρίου, οι άνθρωποι του πραγματικού μόχθου - και όχι οι κρατικοδίαιτοι ψευτοεπαναστάτες της λούφας και της αραχτής και ενίοτε της αρπαχτής – υποδέχτηκαν τον Πρωθυπουργό με ευγένεια και του εξέφρασαν με τρόπο καθαρό και αφτιασίδωτο την αγωνία τους και τα αιτήματα τους.

Απαίτησαν τα δίκαιά τους δυναμικά και απερίφραστα, στα πλαίσια ενός κόσμιου διαλόγου που είχαν απευθείας με τον Πρωθυπουργό.

Η ίδια ατμόσφαιρα κυριάρχησε και στο Επιμελητήριο, όπου ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε αναλυτικά για το έργο, καθώς και για τα μελλοντικά σχέδια του Επιμελητηρίου, αλλά και για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και γενικότερα ο κόσμος της πραγματικής οικονομίας στις Κυκλάδες.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο, όλοι οι φορείς της Περιφέρειας συμμετείχαν σε έναν οργανωμένο και ουσιαστικό διάλογο με τον Πρωθυπουργό της χώρας και είχαν τη δυνατότητα να προβάλουν τα προβλήματα που απασχολούν τον επαγγελματικό τους χώρο, αλλά και ευρύτερα τα νησιά μας και να διατυπώσουν τις θέσεις του κλάδου τους για την επίλυση τους.

Ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για την εφαρμογή νησιωτικών πολιτικών, σε μια προσπάθεια να μετατραπεί η νησιωτικότητα από μειονεξία σε πλεονέκτημα για τα νησιά μας.

για τη διεύρυνση της αποκέντρωσης και την περαιτέρω ενίσχυση της αυτοδιοίκησης –ειδικότερα στο νησιωτικό χώρο –με αρμοδιότητες και πόρους
για την επίσπευση της μελέτης που αφορά στον τρόπο εφαρμογής του μεταφορικού ισοδύναμου στην ακτοπλοΐα
για τη διατήρηση του μειωμένου συντελεστή του ΦΠΑ στα νησιά
Ο παριστάμενος Υφυπουργός Υγείας, κος Τιμοσίδης, ενημέρωσε για την επικείμενη –εντός των προσεχών ημερών– έκδοση της ΚΥΑ, που μετατάσσει τα Νοσοκομεία των νησιών από τη Β στη Γ ζώνη και για την άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας του διορισμού εννέα (9) ειδικευμένων γιατρών στην ιατρική μονάδα του ΙΚΑ της Σύρου.

Ο Υπουργός Πολιτισμού, κος Γερουλάνος, υποσχέθηκε ότι θα δώσει σύντομα λύση στο πρόβλημα των καθυστερήσεων της αδειοδότησης των επιχειρήσεων, εκ μέρους των υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού.

Επομένως, παρά την προσπάθεια των λίγων εκφραστών του πολιτικού χαβαλέ και οπαδών του πολιτικού μπάχαλου, ο Πρωθυπουργός και είδε και άκουσε και συνομίλησε με τους αυθεντικούς εκπροσώπους της κοινωνίας της Σύρου και των νησιών της Περιφέρειας.

Η Συριανή κοινωνία αξιολογεί σωστά και εκτιμά την επιλογή του Πρωθυπουργού να ξεκινήσει την περιοδεία του στις δεκατρείς Περιφέρειες της χώρας, από την πρωτεύουσα του Νοτίου Αιγαίου, τη Σύρο.

Αυτή του η επιλογή τιμά τον ίδιο αλλά και τη Σύρο και τους Συριανούς.

Την πραγματική Σύρο και τους αληθινούς Συριανούς".

9 σχόλια:

  1. ο ΓΑΠ είχε περισσότερους από έναν λόγους για να βρίσκεται στη Σύρο
    1. η ελπίδα ότι δεν θα υπάρχουν αντιδράσεις και γιούχα σ ένα νησί που στις πρόσφατες δημοτικές ...εκλογές δήμαρχος βγήκε Πασόκ, και αμέσως επόμενος βγήκε για πικοιλία πάλι πασοκ
    2. η ανάγκη να κάνει και κανένα ταξίδι στην Ελλάδα μετά από τόσα στο εξωτερικό. στα πλάνα που είδαμε δεν είδαμε πουθενά κόσμο να παρακολουθεί τις εκδηλώσεις γιατί δεν υπήρχε ήρθαν κλιμάκια από την Αθήνα οργανώθηκε ολόκληρη φιέστα για να κάνουν τηλεδιάσκεψη με τ άλλα νησιά. Ποια η χρησιμότητα λοιπόν να γίνει στη Σύρο πέρα από το επικοινωνιακό?
    3. οι Κυκλάδες ξεπουλιούνται για να γίνω σαφέστερη:
    α)στις Κυκλάδες δεν υπάρχει αγροτική γη μόνο οικόπεδα για πούλημα, οι μικροκαλλιεργητες και οι ιδιοκαλλιεργητές δε διαθέτουν αγροκτήματα αλλά οικοδομήσιμη γη
    β) Νεωριο Σύρου, μόλις τη προηγούμενη βδομάδα οι εργαζόμενοι βρίσκονταν στην Αθήνα για διαμαρτυρία, μεγάλες κομπίνες και κεφάλαια παίζονται
    γ) Γυάρος, μόλις στη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πάρθηκε απόφαση για "εκμετάλευση", του ιστορικού χώρου το οποίο αποτελεί επίσης θαλάσσιο καταφύγιο και καταφύγιο άγριων ζώων.

    να σημειώσω τέλος ότι η άφιξη του ΓΑΠ έγινε γνωστή μόλις το σαββατοκύριακο και αυτό κάποιες φήμες
    κρατήθηκε όσο το δυνατόν μυστικό
    οργανώθηκε όχι από το επιμελλητήριο το οποίο φαίνεται διοργανωτής αλλά από το πασοκ
    και όλα αυτά που ακούστηκαν ότι ήταν οργανωμένη κεντρικά η αντίδραση είναι άλλη μια αρλούμπα για να καλύψει το γεγονός της αυθόρμητης αντίδρασης του κόσμου σε όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΣΩΛΗΝΑ.ΠΟΤΕ ΔΟΥΛΕΨΕΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠIO EMETIKH ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΦΥΞΙΟΓΟΝΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΠΡΟΧΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύριε Ρήγα,

    στην απαράδεκτη ανακοίνωσή σας, χωρίζετε τους συμπολίτες μας σε 2 κατηγορίες: "οι άνθρωποι του πραγματικού μόχθου - και όχι οι κρατικοδίαιτοι ψευτοεπαναστάτες της λούφας και της αραχτής και ενίοτε της αρπαχτής ".
    Εσείς σε ποια από τις 2 κατηγορίες ανήκετε, με δεδομένο ότι ΠΟΤΕ στην ζωή σας δεν έχετε εργαστεί αλλά από φοιτητής και μέχρι σημερα είστε επαγγελματίας πολιτικός και είχατε πόστα σε διάφορες κυβερνητικά δοτές θέσεις ;
    Ντροπή σας για όσα λέτε, είναι απόλυτη προσβολή για τον σκληρά εργαζόμενο, τον φοιτητή, τον κάθε άνεργο έλληνα.
    Κύριε Ρήγα, από τοτε που πήρατε το πτυχίο σας, εμείς οι φορολογούμενοι σας πληρώνουμε τους μισθούς σας. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ και πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ποιος δεν θα ήθελε να γιαουρτώσει τον Θεόδωρο Πάγκαλο κατά τη διάρκεια των θερινών του διακοπών; από σήμερα και τον Ρήγα? Θα είναι και ένα πολύ ωραίο σουβενίρ για το χειμώνα. Όταν σε πιάνει καμιά στενοχώρια Γενάρη μήνα, θα βλέπεις το βίντεο και θα σου περνάνε όλα.
    Φυσικά, και οι τουρίστες θα μπορούν να γιαουρτώνουν τα μέλη της κυβέρνησης. Φαντάσου να είσαι τουρίστας, να έχεις πάει στη Μύκονο και να έχεις την ευκαιρία να γιαουρτώσεις την κυβέρνηση της Ελλάδας. Αυτή είναι η απόλυτη τουριστική ατραξιόν – θα γίνουμε ζάπλουτοι.
    Σε πόσες χώρες μπορείς να κάνεις τουρισμό και να γιαουρτώσεις την κυβέρνηση της χώρας; Θα έχουμε το συγκριτικό πλεονέκτημα.
    Αυτή η κυβέρνηση είναι εντελώς άχρηστη. Ο μόνος τρόπος να προσφέρει κάτι στη χώρα είναι να κάνει περιοδεία στα νησιά το καλοκαίρι και να γιαουρτώνεται από Έλληνες και ξένους τουρίστες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρήγα αν είστε μάγκες ψηφίστε ενα νόμο να μην μπορεί να κατέβει κανείς υποψήφιος αν δεν έχει 10 χρόνια ένσημα και μετά παραιτηθήτε.
    ΛΑΜΟΓΙΟ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΣΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. φρονίμως ποιών δεν τολμησε να παραβρεθεί στη μαθητική παρέλαση της Σύρου, ο θρασύδειλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.