Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις Κυκλάδες



H Άννα Μαυρουδή γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από την Κέα (Τζια), όπου έζησε για αρκετά χρόνια.
Αποφοίτησε από το Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές της στο Ηνωμένο Βασίλειο στα πανεπιστήμια του Manchester και του Surrey, όπου απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις Πολιτισμικές Σπουδές και στη Θεωρία Κριτικής.
Υπηρέτησε στην Κέα (Τζια) ως καθηγήτρια Αγγλικής στο Γυμνάσιο-Τάξεις Λυκείου Κέας και μετέπειτα ως διευθύντρια στο Επαγγελματικό Λύκειο. Έχει επίσης εργαστεί ως ελεύθερη επαγγελματίας, κάνοντας διερμηνεία και μεταφράσεις, αλλά και στη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης στο Τμήμα Διεθνούς Συνεργασίας του Υπουργείου Παιδείας.
Παρακολούθησε εξειδικευμένα προγράμματα στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης στα αντικείμενα «Δημόσια Διοίκηση και Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες», «Σχεδιασμός και Διαχείριση Συγχρηματοδοτούμενων Πράξεων» και σε «Ζητήματα που αφορούν τη νέα προγραμματική περίοδο Ευρώπη 2014-2020».
Στα επιστημονικά της ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται ευρωπαϊκές πολιτικές εκπαίδευσης και κατάρτισης. Συμμετέχει ως συνεργάτης σε προγράμματα Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Ενηλίκων.
Έχει διατελέσει Γραμματέας της Ά ΕΛΜΕ Κυκλάδων και είναι μέλος των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων. Ασχολείται με ζητήματα ισότητας των φύλων, εκπαιδευτικών ανισοτήτων και πολιτισμικής θεωρίας.
Είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου Παιδείας. Ήταν υποψήφια βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ το 2012, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος το 2010 στην περιφερειακή Ενότητα Κέας-Κύθνου με τους “Πολίτες Κόντρα στον Καιρό” και υποψήφια νομαρχιακή σύμβουλος το 2006 με την “Συν-Κυκλαδική”.Σήμερα ειναι περιφερειακή σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου.


Αντώνης Συρίγος

Γεννήθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου το έτος 1960 και ζει εκεί με την οικογένειά του ασκώντας το λειτούργημα του Δικηγόρου από το 1987.
Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Ερμουπόλεως την οκταετία 1994 – 2002 και άσκησε χρέη αντιδημάρχου το έτος 1997 – 1998.
Την τετραετία 1998 – 2002 υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΕΔΚ του νομού Κυκλάδων, ενώ το διάστημα 1998 έως το 2006 χρημάτισε ανιπρόεδρος και μετά πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ερμουπόλεως.
Σήμερα κατέχει τη θέση του αντιπροέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρο.
Ηταν υποψ.Περιφ.Σύμβουλος Ν.Αιγαίου το 2014 με την Νησιωτική Ανατροπή.




Nίκος Συρμαλένιος

Γεννήθηκε το 1950 στην Αθήνα και κατάγεται από τη Μήλο.
Είναι οικονομολόγος – πολιτικός επιστήμονας, απόφοιτος του πανεπιστημίου της Bologna (Ιταλία).
Συμμετέχει στην ανανεωτική αριστερά από τα χρόνια της δικτατορίας και σήμερα είναι μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
Εκλέχτηκε βουλευτής Κυκλάδων στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου 2012.
Είναι υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών και εργάστηκε στους τομείς των δημοσίων επενδύσεων και της περιφερειακής ανάπτυξης.
Ασχολήθηκε με θέματα δημόσιας διοίκησης, εργατικής πολιτικής και αυτοδιοίκησης.
Τα τελευταία 20 χρόνια ασχολείται συστηματικά με τα προβλήματα της νησιωτικής Ελλάδας, των Κυκλάδων αλλά και της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Μήλου.
Είχε εκλεγεί ως περιφερειακός σύμβουλος Ν. Αιγαίου με τους “Πολίτες Κόντρα στον Καιρό”, ενώ από το 2002 έως το 2010, διετέλεσε νομαρχιακός σύμβουλος Κυκλάδων, ως επικεφαλής της Συν-Κυκλαδικής Πρωτοβουλίας και ήταν εκδότης του περιοδικού “Κυκλαδικοί Πλόες”.



ΠΟΛΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΑΡΜΑΟΣ)

Γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Πολυτεχνείο του Τορίνο Ιταλίας όπου διατέλεσε βοηθός καθηγητή στην έδρα Πολεοδομίας. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις τεχνικές κυκλοφορίας.
Κατάγεται από την μητέρα του ,το γένος Αρμάου, από την Καλλονή της Τήνου όπου περνά μέρος της ζωής του. Έχει ασχοληθεί με πολιτιστικά και κοινωνικά θέματα. Υπήρξε υπεύθυνος Κυκλάδων του Πολιτιστικού δικτύου πόλεων. Συνέβαλλε στην αποκατάσταση-μελέτη σημαντικών κτιρίων όπως το Ναό του Αγ. Ζαχαρία στην Καλλονή Τήνου το Ρεδειάδειο και το Παλαιό Γυμνάσιο στην Ιουλίδα Κέας, την οικία Παρασκευόπουλου στην Κύθνο, την οικία Πρασσακάκη στην Σύρο, κ.λ.π. Υπήρξε μέλος στο Κέντρο Τοπικής Αυτοδιοίκησης Κάτω Αχαΐας.
Προέρχεται από τους Οικολόγους.




Nίκος Μανιός

Συνταξιούχος οφθαλμίατρος. Από το 1979 έως το 1992 διετέλεσε πρόεδρος και αντιπρόεδρος της ΕΙΝΑΠ. Από το 1992 έως το 1996 μέλος της γραμματείας της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Ιατρών και μέλος της διοίκησης του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.Ο Νίκος Μανιός λόγω της συμμετοχής του στον αντιδικτατορικό αγώνα φυλακίστηκε στον Κορυδαλλό και εξορίστηκε και στη Γυάρο . Σήμερα, είναι μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος του Τμήματος Υγείας.
Ηταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2012 στη Β΄ Περιφέρεια Αθηνών




O Ηλίας Γουρδούκης, από την Πέρδικα Θεσπρωτίας, ζει μόνιμα στην Πάρο από το 1983 που διορίστηκε ως μαθηματικός (Παν/μίου Αθηνών) στο Γυμνάσιο Πάρου. Είναι παντρεμένος με τη Μαρία Παντελαίου και έχουν δύο γιους, το Δημήτρη και το Χρήστο.
Δίδαξε σε Τεχνικές Σχολές και Φροντιστήρια. Διετέλεσε (16 χρόνια) διευθυντής στο Γυμνάσιο Πάρου, Αντιπάρου, και Λύκειο Πάρου. Συνταξιοδοτήθηκε το καλοκαίρι του 2013.
Συμμετέχει σε κινήματα και συλλογικότητες (π.χ. «Κίνημα Υγείας»). Διετέλεσε πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πάρου, αιρετός στο ΠΥΣΔΕ Κυκλάδων. Ήταν εκδότης «Εκπαιδευτικών Αναζητήσεων» και «ΠΟΛΙΤΗ της ΠΑΡΟΥ». Αρθρογραφεί στον τοπικό τύπο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.