Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

2ο Φεστιβάλ Τζαζ Σύρου


Ο Τάκης Μπαρμπέρης.
Με τα περσινά πρώτα του βήματα, το Syros Jazz Festival έδειξε ότι έχει τη δυνατότητα να καθιερωθεί, με τη Σύρο να συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις γι' αυτό το ετήσιο καλλιτεχνικό γεγονός: τους φορείς που το στηρίζουν, το κοινό που το αγκαλιάζει, τον ιδανικό χώρο να το φιλοξενήσει, τους ανθρώπους που έχουν τη διάθεση και την εμπειρία να το διοργανώσουν.

Έτσι και φέτος από την 1η έως τις 3 Ιουνίου θα το πλαισιώσουν σε μια αυτοσχεδιαστική γιορτή για τα 150 χρόνια της ιστορικής σκηνής του Θεάτρου Απόλλων, μερικοί από τους καλύτερους εκπροσώπους της ελληνικής τζαζ, όπως ο Γιώργος Κοντραφούρης, ο Τάκης Μπαρμπέρης και η Τάνια Γιαννούλη, καθώς και το εξαιρετικό Reis-Demuth-Wiltgen Trio από το Λουξεμβούργο. Η είσοδος και τις τρεις μέρες του Syros Jazz Festival είναι ελεύθερη για το κοινό.

Επιπλέον, σε συνεργασία με τον ντράμερ Γιάννη Ρούσσο και το Contemporary Music School, προσφέρεται για δεύτερη συνεχή χρονιά, την Τρίτη 3 Ιουνίου το μεσημέρι, δωρεάν masterclass για τον τζαζ αυτοσχεδιασμό για αρχάριους, αυτοδίδακτους, ερασιτέχνες και επαγγελματίες όλων των ηλικιών που τους συνδέει η αγάπη για τη μουσική. Το masterclass δεν προϋποθέτει προηγούμενη εμπειρία με την τζαζ και θα δώσει την ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες, όποιο όργανο κι αν παίζουν, να έρθουν σε επαφή με τον αυτοσχεδιασμό, το βασικότερο στοιχείο αυτής της μουσικής, να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν μια δημιουργικότερη αντίληψη για τη μελωδία, το ρυθμό και την αρμονία. 

Απαραίτητη για το masterclass η δήλωση συμμετοχής μέσω τηλεφώνου 6972494779 (Αθηνά Χειμαριού) ή με ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση syrosjazzfestival@gmail.com αναφέροντας ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο και μουσικό όργανο.

Διοργάνωση
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
Δήμος Σύρου Ερμούπολης

Με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού του Λουξεμβούργου
και της Πρεσβείας του Λουξεμβούργου στην Αθήνα

Σύρος, Θέατρο Απόλλων - 1, 2 & 3 Ιουνίου 2014
Είσοδος στις συναυλίες και το masterclass ελεύθερη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.