Σάββατο 10 Μαΐου 2014

KKE ΣΥΡΟΥ Καταγγέλουν φυγάδευση πλοίου και τρομοκράτηση των εργαζομένων του Νεωρίου



Σήμερα ( 10 Μάη 2014) τα ξημερώματα, η εργοδοσία του Νεωρίου  με την βοήθεια των λιμενικών αρχών  διοργάνωσε καταδρομική επιχείρηση  προκειμένου να φυγαδεύσει  επισκευασμένο πλοίο, παρά την απεργία και ενώ οι εργατοτεχνίτες που το επισκεύασαν παραμένουν απλήρωτοι.
Οι λιμενικές αρχές της Σύρου σε πλήρη ευθυγράμμιση με τα συμφέροντα της εργοδοσίας του Νεωρίου επέτρεψαν τον απόπλου. Κόπηκαν με εργαλεία ( !!!) οι κάβοι ενώ τα μισθωμένα ρυμουλκά συμμετείχαν στην καταδρομική επιχείρηση με σβηστά φώτα !!! Για  αντιπερισπασμό «κάποιοι» έβαλαν φωτιά προκειμένου οι «καταδρομείς» τη εργοδοσίας  να εκτελέσουν την αποστολή τους ανενόχλητοι. Αυτοί που κόπτονται για την εύρυθμη λειτουργία του ναυπηγείου δεν δίστασαν  να οργανώσουν την «φυγάδευση» του πλοίου , νύχτα, σε ένα ναυπηγείο χωρίς ηλεκτροδότηση από το δίκτυο, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια προσωπικού και εγκαταστάσεων.
   Η εργοδοσία του Νεωρίου, που χρόνια εκμεταλλεύεται  την αγωνία των εργαζόμενων προκειμένου να προωθήσει τα επιχειρηματικά της συμφέροντα, δεν δίστασε να προκαλέσει  και εισαγγελική παρέμβαση προκειμένου να τρομοκρατήσει τους εργάτες.
   Νωρίτερα , το βράδυ της Παρασκευής 9  Μάη η βουλευτής του κόμματος Δ.Μανωλάκου,  με παρέμβαση  στον Γενικό Γραμματέα Εμπορικής Ναυτιλίας   & Αιγαίου, ζήτησε το σταματήσουν οι μεθοδεύσεις  αυτές και να πληρωθούν άμεσα οι απλήρωτοι εργάτες.
Η  Κ.Ο. Σύρου του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους του Νεωρίου να μην σκύψουν το κεφάλι !
 Ήδη στην περιοδεία κλιμακίου του κόμματος που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Μάη, με επικεφαλής  τον υποψήφιο ευρωβουλευτή  Λευτέρη Νικολάου – Αλαβάνο, τον υποψήφιο δήμαρχο Σύρου Νικόλα Καΐλη, μαζί με υποψήφιους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης, ενημέρωσαν του εργαζόμενους του Νεωρίου για τις θέσεις του ΚΚΕ για την ναυπηγοεπισκευή . Οι υποψήφιου του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης, κάλεσαν τους εργατοτεχνίτες του Νεωρίου  να οργανώσουν τον αγώνα τους για το δικαίωμα στη δουλειά  και το μεροκάματο  συντονισμένα μαζί με όλους τους εργαζόμενους στην ναυπηγοεπισκευή. Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα  πρέπει να βγάλουν τα σωστά συμπεράσματα και από την στάση της εργοδοσίας αλλά και από την στάση των κομμάτων και των παρατάξεων που στηρίζουν την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της πλουτοκρατίας, να τους τιμωρήσουν  αξιοποιώντας και το όπλο της ψήφου στην επερχόμενη τριπλή εκλογική μάχη. Να μην ξεχάσουν  όλους  αυτούς, «ανεξάρτητους», «άφθαρτους» και μη, που ενώ υποκριτικά λένε πως αναγνωρίζουν το δίκιο των  εργαζομένων, στο τέλος  τους καλούν να «κάτσουν φρόνιμα». Να στηρίξουν και με την ψήφο τους τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης, που τους είπαν την αλήθεια και στάθηκαν πραγματικά στο πλευρό τους.
Η  Κ.Ο. Σύρου του ΚΚΕ καλεί  όλους τους εργαζόμενους και το λαό της Σύρου να συμπαρασταθούν έμπρακτα στους εργαζόμενους του Νεωρίου για να μην περάσουν η τρομοκρατία  και  τα σχέδια κυβέρνησης - εργοδοσίας. 

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
ΣΤΟ  ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.