Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Αποτελέσματα διαγωνισμού λογοτύπησης «μια ταυτότητα για το θέατρο Απόλλων»


Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού «Μια ταυτότητα για το Θέατρο Απόλλων», μετά την εξέταση των βελτιωμένων σχεδιαστικών προτάσεων που κατατέθηκαν από τους 12 επιλεγέντες του πρώτου γύρου, κατέληξε στην εξής απόφαση:

Το πρώτο βραβείο απονέμεται εξ ημισείας στους Ρίχτερ Φαίδρα και Πολίτη Κώστα, των οποίων οι προτάσεις συγκέντρωσαν 3 από τις 5 ψήφους, ενώ οι προτάσεις των Κλωσσά Γεώργιου και Λαμπρόπουλου Ιωάννη πήραν από μια ψήφο αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την ομόφωνη άποψη της επιτροπής καμία από τις προτάσεις που κατατέθηκαν δεν πληρούσε απόλυτα τις απαιτήσεις του διαγωνισμού. Ωστόσο, τα μέλη της επιτροπής που επέλεξαν τα 2 πρώτα, θεωρούν ότι το καθένα με τον τρόπο του αντιπροσωπεύει σε ικανοποιητικό βαθμό το ύφος και την «προσωπικότητα» του Θεάτρου. Ως εκ τούτου προτείνουν, η μεν σχεδιαστική πρόταση της κας Ρίχτερ, που παρουσιάζει έναν πιο λιτό και αφαιρετικό χαρακτήρα, να εφαρμοστεί αποκλειστικά ως σήμα λογότυπο του Θεάτρου, η δε πρόταση του κου Πολίτη, που είναι πιο περιγραφική, να χρησιμοποιηθεί σε εφαρμογές διακοσμητικού τύπου. Παρόλη τη δυσκολία που αντιμετώπισε η επιτροπή στην επιλογή της καλύτερης πρότασης, εφόσον οι περισσότερες ήταν σχεδόν ισότιμες και σε όλες εντοπίστηκαν σχεδιαστικές αδυναμίες, θέλει για μια ακόμη φορά να συγχαρεί όλους τους συμμετέχοντες και να τους παροτρύνει να συνεχίσουν την προσπάθεια τους.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής:

Πλάτων Ριβέλλης

Νίκος Κυπουργός

Αλεξάνδρα Γεωργιάδου

Δάνος Παπαδόπουλος

Χάρης Βεκρής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.