Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΡΟΥ Δεν πωλούνται οι παραλίεςΣτα πλαίσια της πανελλαδικής εκστρατείας του ΣΥΡΙΖΑ για την ενημέρωση και κινητοποίηση των πολιτών για τα ζητήματα των παραλιών, του αιγιαλού και του ΤΑΙΠΕΔ, μέλη της οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Σύρου πραγματοποίησαν το Σάββατο και την Κυριακή (23 και 24/8) εξόρμηση στις παραλίες του Γαλησσά και του Κινίου.

Το Σάββατο 23/8, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Σύρου βρέθηκαν από τις 12 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα με τραπεζάκι και κεντρικό σύνθημα «ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ», στην είσοδο της παραλίας του Γαλησσά. Μοιράστηκε το έντυπο του ΣΥΡΙΖΑ για τις ακτές «Ούτε Κόκκο άμμου! Οι αιγιαλοί, οι ακτές, ο πολιτισμός και οι μνήμες ΔΕΝ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ». Η παρουσία μας εκεί έδωσε το έναυσμα για ενδιαφέρουσες συζητήσεις αλλά κυρίως για ενημέρωση των πολιτών, ντόπιων και παραθεριστών (ελλήνων και αλλοδαπών) -κάτι που επιμελώς αποφεύγεται από τα ΜΜΕ- για τους σχεδιασμούς της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, η οποία μέσω του νομοσχεδίου για τους Αιγιαλούς και τις εκχωρήσεις εκτάσεων -όπως του Γαλησσά- στο ΤΑΙΠΕΔ, προωθεί την πλήρη εμπορευματοποίηση, ιδιωτικοποίηση και τσιμεντοποίηση παράκτιων περιοχών της χώρας.
Οι σχεδιασμοί αυτοί αποκλείουν τους πολίτες από την πρόσβαση στις παραλίες, οξύνοντας τις κοινωνικές ανισότητες και αδικίες. Ανατρέπεται η συνταγματικά κατοχυρωμένη απόλαυση των δημοσίων αγαθών, υπονομεύεται σε πρωτόγνωρο βαθμό το μέγεθος, το καθεστώς και ο χαρακτήρας της δημόσιας περιουσίας, ενώ παράλληλα, απειλούνται σοβαρές οικολογικές καταστροφές από τις τουριστικές δραστηριότητες που προωθούνται με «κατεπείγουσες» αντιδημοκρατικές διαδικασίες.
Ανάλογη δράση πραγματοποιήθηκε από  μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Σύρου το μεσημέρι της Κυριακής 24/8, με μοίρασμα φυλλαδίων στην παραλία και τα καταστήματα του Κινίου και στην παραλία Δελφίνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.