Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

ΔΑΣΚΑΛΟΙ-ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ Μπλόκο στα σεμινάρια των σχολικών συμβούλων στο Μάννα


Με ανακοινώσεις τους η Α ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ και ο Σύλλογος Δασκάλων Νηπιαγωγών  Σύρου Τήνου Μυκόνου αντιτίθενται στην αυτοαξιολόγηση και την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών και καλούν σε τρίωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 27 Νοέμβρη.


Στην ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων αναφέρεται:

"Το Π.Δ για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και η γενίκευση του θεσμού της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας αποτελούν τα δύο πρώτα αποφασιστικά βήματα της συγκυβέρνησης για τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων του εκπαιδευτικού κόσμου και την προσαρμογή του δημόσιου σχολείου στις απαιτήσεις του κόσμου της αγοράς.

Η πολυεπίπεδη αξιολόγηση του εκπαιδευτικού και της σχολικής μονάδας (εξατομικευμένη, εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση) στοχεύει στην επίτευξη των μνημονιακών δημοσιονομικών στόχων για απολύσεις και μείωση των κοινωνικών δαπανών, στην πειθάρχηση των εκπαιδευτικών στο νέο σχολείο της αγοράς και στη μετατόπιση των ευθυνών για την εκπαιδευτική κρίση από την κυρίαρχη εκπαιδευτική πολιτική στους μεμονωμένους εκπαιδευτικούς, τη σχολική μονάδα και τους ίδιους τους μαθητές. Από αυτή την άποψη, η ακύρωση των αξιολογικών διαδικασιών στην πράξη είναι για μας μέρος του αγώνα για την υπεράσπιση των κοινωνικών και μορφωτικών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων. Τα επιμορφωτικά σεμινάρια των στελεχών εκπαίδευσης εντάσσονται ακριβώς στο ξεθεμελίωμα των δικαιωμάτων μας και του δημόσιου σχολείου. Η ακύρωση των σεμιναρίων πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας και μαζικά να ακυρώσουμε το σύγχρονο επιθεωρητισμό.


Το Δ.Σ του συλλόγου μας προκηρύσσει την Τετάρτη 27 Νοέμβρη στη Σύρο τρίωρη στάση εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες της πρωινής ζώνης (11-2 το μεσημέρι) και τις τρεις τελευταίες της απογευματινής (1 – 4 το μεσημέρι), με σκοπό να συμμετάσχουν οι συνάδελφοι σε παράσταση διαμαρτυρίας στο σχολικό συγκρότημα του Μάννα (λύκεια), όπου θα πραγματοποιηθεί το σεμινάριο των στελεχών εκπαίδευσης στο σύγχρονο επιθεωρητισμό.

Συγκέντρωση στις 11:15 στο σχολικό συγκρότημα του Μάννα.".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.