Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Κάτω τα χέρια από την ΕΡΤ-Συλλαλητήριο στην πλατεία Μιαούλη


Το κυβερνητικό πραξικόπημα του κλεισίματος της ΕΡΤ, που άρχισε στις 11 Ιουνίου, ολοκληρώθηκε σήμερα τα ξημερώματα, 7 Νοεμβρίου, με τη βάρβαρη εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Και, μάλιστα, ολοκληρώθηκε δύο μόλις ημέρες μετά την ψήφιση στη Βουλή, από την κυβερνητική κοινοβουλευτική πλειοψηφία, του σκανδαλώδους νόμου-δώρου της κυβέρνησης προς τους ιδιώτες καναλάρχες, με τον οποίο  παραχωρούνται σε αυτούς δωρεάν οι ψηφιακές άδειες! Έτσι, το κλείσιμο της ΕΡΤ έρχεται και ως “κερασάκι στην τούρτα” στα δώρα της κυβέρνησης προς τους ιδιώτες καναλάρχες. Είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι η πρώτη συνέντευξη του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, μετά τις εκλογές του Ιουνίου 2012, έγινε σε ιδιωτικό ΜΕΓΑλο κανάλι και όχι στη  Δημόσια (υποτίθεται) Τηλεόραση (ΔΤ) ;
Το Συντονιστικό Σωματείων και Εργαζομένων στις Κυκλάδες καταδικάζει και καταγγέλλει στους εργαζόμενους και στον ελληνικό λαό την πραξικοπηματική αυτή απόφαση της κυβέρνησης, για το άμεσο κλείσιμο της δημόσιας ραδιοφωνίας - τηλεόρασης.
Η απόφαση αυτή αποτελεί ένα ακόμα επεισόδιο του σχεδίου κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου για:
·      Απολύσεις χιλιάδων εργαζόμενων 
·      Διάλυση της δημόσιας ενημέρωσης και την παράδοσή της στο ιδιωτικό κεφάλαιο και τους καναλάρχες, με σκοπό τον άμεσο έλεγχο της ενημέρωσης του ελληνικού λαού και την κερδοφορία των ιδιωτών καναλαρχών.
Αυτό το πραξικόπημα σε βάρος των εργαζόμενων και όλου του λαού είναι το πρώτο βήμα για να ακολουθήσει η κατάργηση και άλλων δημόσιων οργανισμών.

Μετά την υγεία, την παιδεία, το νερό, το περιβάλλον, δέχεται βάρβαρη επίθεση και η δημόσια ενημέρωση, με έναν, μάλιστα,  τρόπο που ούτε η χούντα των συνταγματαρχών δεν τόλμησε να κάνει.

Υλοποιείται, έτσι, σταδιακά και συνολικά η διάλυση κάθε δημόσιας παροχής και υπηρεσίας υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων, οι μαζικές απολύσεις σε όλο το δημόσιο και η επιβολή του εργασιακού μεσαίωνα παντού.

Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα από αυτούς που οδηγούν τη ζωή μας στον όλεθρο και σπέρνουν τη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση.

Με βάση τα παραπάνω το Συντονιστικό Σωματείων και Εργαζομένων στις Κυκλάδες καλεί όλους τους εργαζομένους και τα σωματεία της Σύρου να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο αλληλεγγύης προς στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και καταγγελίας της κυβερνητικής πολιτικής, το Σάββατο, 9 Νοέμβρη και ώρα 11.00 π.μ. στην Πλατεία Μιαούλη, παράλληλα με τη δράση αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους κατοίκους ενάντια στα καταστροφικά ορυχεία χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής και στα πλαίσια της 9ης Νοεμβρίου, Διεθνούς Ημέρας αλληλεγγύης ενάντια στα ορυχεία χρυσού στη Χαλκιδική.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ρ.Τ. ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ !

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ! 
 ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΕ-ΔΝΤ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.