Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Με στόχο την υπεράσπιση του στοιχειώδους δικαιώματος μας για εργασία

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αιγαίου ομόφωνα καταγγέλλει:
  • Το καθεστώς τρομοκρατίας που οι μνημονιακές κυβερνητικές πολιτικές έχουν καθιερώσει εδώ και τρία χρόνια
  • Τη σκληρή και απάνθρωπη αντιλαϊκή πολιτική λιτότητας που δεν έχει ιστορικό προηγούμενο σε καμιά χώρα της Ε.Ε.
  • Την προσπάθεια ξεπουλήματος και διάλυσης κάθε δημόσιου αγαθού
  • Τις συνεχείς μειώσεις σε κατώτατους μισθούς και συντάξεις, την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον Ιδιωτικό τομέα, τις απολύσεις στο δημόσιο και άλλα ακραία και πρωτόγνωρα αντιλαϊκά μέτρα
  • Την πολιτική στοχοποίησης και κατασυκοφάντησης των Δημοσίων Υπαλλήλων με στόχο την εξόντωσή τους
Μετά το μαύρο στην Ε.Ρ.Τ. και την απόλυση των εργαζομένων της, την κατάργηση «εν μία νυκτί» θέσεων Εκπαιδευτικών, Σχολικών Φυλάκων, Δημοτικών Αστυνομικών κ.α., η δικομματική Κυβέρνηση συμπληρώνει το καταστροφικό της έργο θέτοντας σε διαθεσιμότητα 1.765 υπαλλήλους της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης μαζί με χιλιάδες ακόμα εργαζόμενους από τους νευραλγικούς χώρους της Υγείας, της Εκπαίδευσης και άλλων φορέων και οργανισμών.
Με το πρόσχημα της αναδιοργάνωσης των διοικητικών δομών έχει ζητηθεί από το Υπουργείο Παιδείας η δήλωση του πλεονάζοντος προσωπικού των Πανεπιστημίων – ΤΕΙ της χώρας, τη στιγμή που γνωρίζει πολύ καλά ότι όλα τα Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης είναι υποστελεχωμένα.
Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αιγαίου αναμένει από τις Πρυτανικές Αρχές, τη Σύγκλητο και τα Συλλογικά Όργανα του Πανεπιστημίου Αιγαίου:
  • να καταδείξουν με άμεσες ενέργειες ότι αντιστέκονται στην ολέθρια πολιτική που ασκείται από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και το Υπουργείο Παιδείας η οποία οδηγεί στη συρρίκνωση και πλήρη διάλυση του διοικητικού μηχανισμού των Πανεπιστημίων
  • να αντισταθούν με κάθε μέσο στην επιχείρηση πλήρους κατεδάφισης της δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης και στο δημόσιο ευτελισμό των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας στη συνείδηση των πολιτών και να εκφράσουν, σε συντονισμό με τα υπόλοιπα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας, την αντίθεσή τους στις πολιτικές που ασκούνται και υπονομεύουν τον ακαδημαϊκό και ερευνητικό ρόλο της Δημόσιας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Με στόχο την υπεράσπιση του στοιχειώδους δικαιώματος μας για εργασία και επιβίωση καλούμε την Πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου:
  1. Να προχωρήσει άμεσα σε αναστολή λειτουργίας του Ιδρύματος αναγνωρίζοντας την ανάγκη να καταδείξει στην Πολιτεία ότι αδυνατεί να λειτουργήσει μέσα στο ασφυκτικό πλαίσιο στο οποίο έχει περιέλθει.
  2. Να καταθέσει πρόταση στη Σύνοδο των Πρυτάνεων για συντονισμένη αναστολή της λειτουργίας όλων των Πανεπιστημίων της χώρας, κίνηση που θα καταστήσει σαφές ότι οι εξαγγελίες των υπουργείων για διαθεσιμότητα διοικητικών – ΕΤΕΠ και η απειλή εφαρμογής οριζόντιων μέτρων αφορούν το σύνολο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και πλήττουν καίρια τον εκπαιδευτικό, ερευνητικό και κοινωνικό της ρόλο.
  3. Να επιδιώξει ώστε η Σύνοδος να ανταποκριθεί στην ηθική δέσμευση που έλαβαν οι Πρυτάνεις και καταγράφηκε στο Ομόφωνο Ψήφισμά τους στην έκτακτη συνεδρίαση του Λαυρίου, στις 19-11-2012, ότι θα παραιτηθούν, επικαιροποιώντας την για την περίπτωση εφαρμογής των διατάξεων των ν.4172/13, 4093/12 και 4127/13 με τα μέτρα της διαθεσιμότητας – απολύσεων.
Η Γενική Συνέλευση

του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αιγαίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.