Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

AnimaSyros 6.0 :: Το αniμasyroς έρχεται! (26-29/9)


Καρτούν, κολάζ, σκίτσα, μελάνι, άμμος, στοπ καρέ, όλες οι τεχνικές επιστρατεύονται στην μεγάλη οθόνη και προβάλλουν τα πάντα: Ψάρια που καταστρέφουν γάμους, πιτσιρικάδες που νομίζουν πως είναι λυκάνθρωποι, φτωχούς συγγραφείς που ακούνε... γυναικείες φωνές, λευκές σταγόνες νερού που ψάχνουν φίλους, θιβετιανούς μοναχούς, εσωτερικές διαδρομές στον κόσμο του «Happillness» αλλά και τον πολυμήχανο κύριο Πατάτα που εφευρίσκει τα πάντα, αρκεί να μην χρειαστεί να σταματήσει να βλέπει τηλεόραση και να πίνει μπύρες! Φέτος θα τα δούμε όλα! Ακόμα και η Κικί του Μοντπαρνάς ετοιμάζει βαλίτσες!
Το animasyros 6.0 «ανοίγει» η πρώτη ελληνική ταινία κολάζ-animation μεγάλου μήκους του Αγγελου Σπάρταλη, ένα animated ταξίδι «Aπό τη Γη στη σελήνη» ενώ guest star του φεστιβάλ είναι ο γνωστός μας Paranorman, ο 11χρονος πιτσιρικάς με τα πεταχτά αυτιά και τις μεταφυσικές ικανότητες! Θα κυνηγήσουμε και ζόμπι!
Δεκάδες short film που κέρδισαν κοινό και κριτικούς στα διεθνή φεστιβάλ και άλλα τόσα «πρωτοεμφανιζόμενα» - με επαγγελματική αλλά και φοιτητική υπογραφή - παίρνουν θέση στις προβολές του animasyros 6.0 διεκδικώντας το μεγάλοβραβείο από την κριτική επιτροπή, στην οποία φέτος να φιλοξενούμε τον Nicolas Schmerkin, ιδρυτή και διευθυντή της πρωτοποριακής παρισινής εταιρείας παραγωγής Autour De Minuit, τον Igor Prassel, διευθυντή του Animateka, του διεθνούς φεστιβάλ animation της Σλοβενίας, καθώς και τον Γιώργο Τσαγγάρη, καλλιτεχνικό διευθυντή του Animafest Cyprus.
Ταινίες, ταινίες, ταινίες, όλες με ελεύθερη είσοδο, σας περιμένουν να τις απολαύσετε στο animasyros 6.0, πάντα παράλληλα με τα εκπαιδευτικά μας εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους φίλους του animation αλλά και εκκολαπτόμενους animators.
Και φυσικά, beach party και jazz συναυλίες στην αυλή του επιβλητικού θεάτρου «Απόλλων», εκεί που κάθε βράδυ, έτσι κι αλλιώς «στήνουμε» κι ένα πάρτι μαζί με τους υπέροχους εθελοντές μας και τους καλεσμένους μας!
ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.