Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ. ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ Τίποτα δεν τελείωσε αν δεν πούμε την τελευταία λέξη!


Τα μέτρα της συγκυβέρνησης, της ΕΕ και της Τρόικας είναι σφαγείο για κάθε εργατοϋπάλληλο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Η αντιλαϊκή επιδρομή τσακίζει συθέμελα ό,τι εργατικό δικαίωμα είχε θεμελιωθεί και απομείνει μέχρι σήμερα! Λεηλατούν κάθε εισόδημα, κάθε πλευρά της ζωής της λαϊκής οικογένειας!

Η πλουτοκρατία προκειμένου να σώσει το τομάρι της μέσα στην κρίση, δεν έχει κανένα έλεος απέναντι στους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους και τους νέους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που αφορούν στη Δημόσια Διοίκηση, τους ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού για μόνιμους και αορίστου χρόνου υπαλλήλους θεμελιώνουν συνθήκες τρόμου, καταναγκασμού και πογκρόμ μαζικών απολύσεων!

Συγκεκριμένα:

Α) Μπαίνουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας (με το 75% του μισθού) για ένα χρόνο όλοι οι εργαζόμενοι που καταργούνται οι οργανικές τους θέσεις μετά από αξιολόγηση ή αναδιάρθρωση των υπηρεσιών.

Μέσα στο χρόνο που διαρκεί η διαθεσιμότητα μπορούν να μεταταχτούν και να μεταφερθούν υποχρεωτικά σε άλλη υπηρεσία, σε νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, αλλάζοντας τη σχέση εργασίας από μόνιμη σε αορίστου, να καλύψουν προσωρινές ανάγκες. Αν αρνηθούν επέρχεται η αυτοδίκαιη απόλυσή τους. Το φιλεύσπλαχνο αστικό κράτος μπροστά στον ορυμαγδό της επίθεσης αφήνει μια τελευταία ευκαιρία! Με το πιστόλι της απόλυσης στον κρόταφο ο υπάλληλος να «σωθεί» αποδεχόμενος και την ένταξη του σε κλάδο κατώτερης κατηγορίας με αντίστοιχη φυσικά μείωση του μισθού.

Β) Η διαδικασία της υποχρεωτικής μετάταξης και μεταφοράς σε άλλη υπηρεσία και νομικό πρόσωπο αφορά το σύνολο των δημόσιων υπαλλήλων και ανεξάρτητα από το καθεστώς διαθεσιμότητας. Ο δημόσιος υπάλληλος είναι σε κάθε στιγμή στη διάθεση των αναγκών και των προσταγών της κρατικής διοίκησης και υποχρεώνεται να κινηθεί προς κάθε κατεύθυνση γεωγραφικά και κλαδικά. Αν αρνηθεί, απολύεται!

Γ) Ξεκινάνε το πογκρόμ των απολύσεων μέσω της διαθεσιμότητας. Μέσα σε 3 ημέρες από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου ξεκινά η αυτοδίκαιη διαδικασία κατάργησης οργανικών θέσεων για τις κατώτερες βαθμίδες των υπαλλήλων αορίστου χρόνου «που δεν έχουν προσληφθεί με διαγωνισμό ΑΣΕΠ ή άλλη αξιόπιστη διαδικασία πρόσληψης σύμφωνα με προκαθορισμένα και αντικειμενικά κριτήρια». Καταργούνται οι οργανικές θέσεις (ΙΔΑΧ) για τις κατηγορίες ΥΕ, ΔΕ, με ειδικότητα Διοικητικού, Διοικητικού-Λογιστικού, Διοικητικού-Οικονομικού, και Διοικητικών Γραμματέων.

Αυτή είναι η αρχή. Κάθε δημόσιος υπάλληλος είναι εν δυνάμει υλικό για απόλυση! Πηγές του Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπολογίζουν να τεθούν σε διαθεσιμότητα μέσα στο 2013 πάνω από 40 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι. Θυμίζουμε ότι το μνημόνιο αναφέρεται σε 25 χιλιάδες. Ζήτημα που αποδεικνύει ότι τα μέτρα δεν «τα επιβάλλουν οι δανειστές και το μνημόνιο», αλλά η ανάγκη της πλουτοκρατίας να διαμορφώσει την τιμή της εργατικής δύναμης στα κατώτερα επίπεδα και σύμφωνα με τις ανάγκες της κερδοφορίας της! Να μπουν συσσωρευμένα κεφάλαια, ντόπια και ξένα, σε τομείς του δημοσίου έχοντας εξασφαλίσει φθηνό εργατικό δυναμικό για γρήγορη κερδοφορία.

Δ) Ο υπάλληλος θα βρίσκεται υπό συνεχή έλεγχο και την απειλή της «αργίας» για τη ζωή και τις πράξεις του ακόμη και εκτός δουλειάς. Ανοίγει διάπλατα η πόρτα για πολιτικές και συνδικαλιστικές διώξεις.

Αυτό το αντιδραστικό τερατούργημα που στο όνομα του δημόσιου συμφέροντος επιχειρεί να στεριώσει τον τρόμο και την υποταγή δεν πρέπει να περάσει! Να ξεσηκωθούμε! Να αναμετρηθούμε με την πλουτοκρατία και τα κόμματά της με ταξική οργή και με οργάνωση της πάλης σε κάθε χώρο δουλειάς. Λαϊκό μπλόκο στα μέτρα, με μαζικές διαδικασίες, με συλλογικές αποφάσεις, με πολύμορφους αγώνες, με περιεχόμενο που απαντά στις σύγχρονες ανάγκες μας.

Παλεύουμε με ταξικό προσανατολισμό να ανατραπούν τα μέτρα και οι πολιτικές που τα γεννούν. Παλεύουμε για να οξύνουμε τις δυσκολίες και τα προβλήματα του συστήματος και όχι για καλύτερο διαπραγματευτή και διαχειριστή του συστήματος. Δεν υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης  μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Λένε ψέματα όσοι υποστηρίζουν τέτοιες απόψεις. Τα μέτρα που παίρνουν δε μειώνουν το χρέος και τα ελλείμματα. Είναι μέτρα στήριξης του κεφαλαίου. Γι’ αυτό μας θέλουν άνεργους, μισοάνεργους-μισοεργαζόμενους, με μισθούς πείνας, χωρίς ωράρια, τρομοκρατημένους.

Καμία αυταπάτη ότι υπάρχει λύση που δε θα θίγει τα κέρδη των μονοπωλίων και ταυτόχρονα θα είναι προς όφελος των εργαζομένων. Ή εμείς ή τα μονοπώλια!

Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, νέοι, συνταξιούχοι, ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ!

Τίποτα δεν τελείωσε αν δεν πούμε την τελευταία λέξη!

Εμείς έχουμε τη δύναμη, εμείς θα τους ανατρέψουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.