Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΡΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Δύο χρόνια μετά


Πέρασαν  δύο χρόνια από τις Δημοτικές Εκλογές και το γεγονός αυτό μας δίδει σήμερα το δικαίωμα, με γνώμονα το συμφέρον και την προοπτική ανάπτυξης του νησιού μας να εκτιμήσουμε και να αξιολογήσουμε την πορεία του Ενιαίου πλέον Δήμου, τις πράξεις και το έργο της Δημοτικής Αρχής και τέλος την παρουσία της Δημοτικής μας Παράταξης ΣΥΡΟΣ – ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ως μία νέα αξιόλογη  δύναμη στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

Η Δημοτική μας Παράταξη ΣΥΡΟΣ - ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, καθιέρωσε από την πρώτη ημέρα μετά τις εκλογές και συνεχίζει με τον ίδιο βαθμό έως σήμερα μία αξιόλογη παρουσία σε όλους τους τομείς, σκοπός της οποίας είναι ο ουσιαστικός έλεγχος και η εποικοδομητική κριτική στην Δημοτική Αρχή. Συγχρόνως δε καταθέτει και τις δικές της προτάσεις, για ένα αληθινά σύγχρονο και δυναμικό Δήμο στην υπηρεσία του Δημότη, με αναπτυξιακό σχεδιασμό και προοπτική που θα δώσει λύσεις στα λιμνάζοντα προβλήματα της καθημερινότητας του πολίτη και του επισκέπτη του νησιού μας  και θα διορθώσει την λάθος πολιτική που χάραξε η Δημοτική Αρχή.  

 

Η Παράταξη μας πλαισιωμένη με αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό μέσα από την τοπική μας κοινωνία ήλθε να καλύψει το κενό, που δημιουργήθηκε στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μετά την κατάρρευση του Πολιτικού Συστήματος και των εγκάθετων κομματικά Δημάρχων και συνδυασμών. Είναι παρούσα δυνατά, διαψεύδοντας τις προσδοκίες και τις εικασίες όλων όσων προέβλεπαν, ότι ήταν κάτι πρόσκαιρο και περαστικό, κάτι αδύναμο και χωρίς προοπτική.

 

Η προσπάθεια να δυναμιτίσουν τη συνοχή, την ενότητα και την διεύρυνση της παράταξης  και να παρουσιάσουν ως πρόβλημα την διαφορετική άποψη και ψήφο των Δημοτικών Συμβούλων μας, έπεσε στο κενό. Ξεκινήσαμε, λειτουργούμε και πορευόμαστε ως μια παράταξη χωρίς κομματικές ή άλλες κηδεμονίες, γεγονός πρωτόγνωρο για τα πολιτικά δρώμενα του τόπου μας. Η ψήφος κατά συνείδηση πολλές φορές δημιουργεί υστερόβουλα σχόλια από τους πολιτικά μας αντιπάλους, αφού η υπέρβαση που έχει καθιερώσει η παράταξή μας στους κανόνες και στον νέο τρόπο λειτουργίας της, στηρίζεται καθ’ ολοκληρία στον σεβασμό της προσωπικότητας του κάθε μέλους ξεχωριστά με το ελεύθερο δικαίωμα, χωρίς όρια και παρωπίδες της ελεύθερης έκφρασης, γνώμης και ψήφου.

 

Εκπροσωπώντας με σεβασμό και απόλυτη εκτίμηση τους εργαζόμενους, τους επιχειρηματίες  αλλά και τους απλούς πολίτες του νησιού μας, αντιμετωπίσαμε μέσα στο σύντομο χρονικό διάστημα της δημιουργίας της Παράταξης μας, το κατεστημένο σύστημα κατασκευασμένων  συμφερόντων και όχι μόνο.

Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι και οι συνοδοιπόροι τους  προσπάθησαν να περάσουν το μήνυμα της υποβάθμισης του Κινήματος μας, το οποίο όμως μέρα με τη μέρα είχε λόγο, φωνή και δύναμη, είχε πρόταση και όραμα με προοπτική για τον τόπο και τους ανθρώπους του.

 

Για μας το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν Νίκη. Μία ομάδα νέων και άφθαρτων ανθρώπων, χωρίς παρελθόν στην πολιτική σκηνή του τόπου, αλλά με γνώμονα και όραμα το συλλογικό συμφέρον του τόπου, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να είναι σε θέση διεκδίκησης του ενιαίου Δήμου. Την δεύτερη Κυριακή των εκλογών δώσαμε μια άνιση μάχη, έχοντας απέναντί μας όλα τα μικρά ή μεγάλα συμφέροντα για να μην αλλάξει η Δημοτική Αρχή, με την συσπείρωση ετερόκλητων κομματικά ατόμων, την εκμετάλλευση όλων των μέσων παραπληροφόρησης και τέλος τις γνωστές προεκλογικές υποσχέσεις και αναθέσεις.

 

                                 ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ….H ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

 

Σήμερα, μετά από δύο χρόνια θητείας της Δημοτικής Αρχής και στο πλαίσιο της ενοποίησης και της εφαρμογής του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ αξιολογώντας καλόπιστα και καλοπροαίρετα το έργο τους, αναζητούμε να βρούμε κάτι το θετικό που πρόσφεραν αυτά τα δύο χρόνια στον τόπο και τους δημότες.

 

Αναζητούμε  να βρούμε ποιος ευθύνεται : Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ και η κρίση που επικαλείται στα δύσκολα η Δημοτική Αρχή ή η λάθος πολιτική που εφήρμοσε για να διαλύσει και όχι για να οργανώσει ως όφειλε σοβαρά και υπεύθυνα τον ενιαίο Δήμο του νησιού;

 

Ποιος ευθύνεται που διαλύθηκαν οι υπηρεσίες των μικρών αλλά νοικοκυρεμένων Δήμων;

Ποιος ευθύνεται που εξανεμίστηκαν οι προϋπολογισμοί και τα οικονομικά αποθέματα τους;

Ποιος ευθύνεται για την αδρανοποίηση των Τοπικών Συμβουλίων;

Ποιος ευθύνεται για την αδιαφορία στέγασης του Τοπικού Συμβουλίου της Ερμούπολης;

Ποιος ευθύνεται για την αδιαφορία στέγασης των Δημοτικών Παρατάξεων;

Ποιος ευθύνεται για την κακή και ακριβή ποιότητα των υπηρεσιών του Ενιαίου Δήμου;

Ποιος ευθύνεται για την κακή ποιότητα νερού που ρέει στα δίκτυα ύδρευσης;

Ποιος ευθύνεται για τα χαράτσια που φορτώθηκαν οι καταναλωτές ύδρευσης;

Ποιος ευθύνεται για την δημιουργία των Νομικών Προσώπων του Δήμου χωρίς οικονομοτεχνικές μελέτες;

Ποιος ευθύνεται για την οργάνωση ενός συστήματος μισθοσυντήρητων αιρετών;

Ποιος ευθύνεται για τα ανείσπρακτα Δημοτικά τέλη από το 2003 έως και σήμερα;

 

Δεν είναι μόνο τα δέκα ανωτέρω ερωτήματα που επιζητούν συγκεκριμένες απαντήσεις και οι οποίες οφείλονται άμεσα προς τους Δημότες, αλλά και τόσα άλλα που μένουν αναπάντητα και χαρακτηρίζουν την αναποτελεσματική πολιτική διαχείρισης της Δημοτικής Αρχής, όπως :

 

Αλήθεια πότε θα δουν τα δημοτικά λεωφορεία στην Άνω Σύρο;

Αλήθεια πότε θα ξεκινήσει η Λαϊκή Αγορά;

Αλήθεια πότε θα μεταφερθεί η Τεχνική Υπηρεσία;

Αλήθεια πότε θα ξεκινήσουν τα έργα αποχέτευσης στα χωριά;

Αλήθεια πότε θα ξεκινήσει η επέκταση του Δημοτικού Σχολείου στη Βάρη;

Αλήθεια πόσα εισπράξατε από το Χώρο Στάθμευσης του Νεωρίου;

Αλήθεια πότε θα αξιοποιηθεί η Μαρίνα;

Αλήθεια πότε θα δούμε επιτέλους τα κρουαζιερόπλοια;

Αλήθεια τι ζημιά έχει πάθει ο Δήμος και σε ποιον ανήκει πλέον το Ξενοδοχείο Ευρώπη;

Αλήθεια πότε επιτέλους θα αξιοποιηθεί το Στρατόπεδο για να στεγάσει το Πανεπιστήμιο;

Αλήθεια γιατί δεν αξιοποιείτε τον αθλητικό χώρο στα Πευκάκια;

Αλήθεια πότε θα συζητηθεί το Επιχειρησιακό Σχέδιο του Ενιαίου Δήμου;

 

Ποιος θα δώσει απαντήσεις  στον επιχειρηματία, στο άνεργο νέο, στον επισκέπτη και γενικά στον Δημότη που αγωνιά πλέον για το που βαδίζει ο Δήμος, ο οποίος με την ενοποίηση αντί να εκσυγχρονισθεί, να οργανωθεί, να ρίξει τα κοστολόγια και να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες του προς τους Δημότες, ακολουθεί  έναν δρόμο λανθασμένης και αδιέξοδης πολιτικής ;

 

                               ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ….ΕΛΕΙΨΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

 

Με την ενοποίηση των τριών Δήμων η Δημοτική Αρχή επέλεξε να δημιουργήσει ένα πολύπλοκο και αναποτελεσματικό μοντέλο διαχείρισης, δημιουργώντας  πολλά Νομικά Πρόσωπα, όπως τον ΟΠΑΣ, ΟΠΑΚ, ΦΟΣΔΑ, ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ, ΔΕΥΑΣ, ΚΕΜΑΕ, ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ, ΕΝΙΑΙΟ ΚΕΚ, κ.α., με ακριβά διοικητικά και λειτουργικά έξοδα, που βασικό σκοπό έχουν, όπως απεδείχθη τα δύο αυτά χρόνια, την συντήρηση των  μισθοσυντήρητων Δημοτικών Συμβούλων (μόνο 2 από τους 16 δεν έχουν μισθό) και όχι τις ουσιαστικές προσφορές και υπηρεσίες προς τους Δημότες.

 

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την δημιουργία προσωπικών επιχειρήσεων μέσα στο οργανωτικό σχήμα του Δήμου, για τις οποίες ο κάθε πρόεδρος προσπαθεί, διασφαλίζοντας τις δικές του δαπάνες, να περισώσει και να συντηρήσει τον δικό του χώρο, αγνοώντας τις λειτουργικές ανάγκες και δαπάνες των άλλων Νομικών Προσώπων. Εμφανής η έλλειψη σχεδιασμού μέσω της  κατάθεσης  διογκωμένων προϋπολογισμών, χωρίς ουσιαστική δυνατότητα εφαρμογής και εκτέλεσης, τους οποίους καταγγείλαμε και καταψηφίσαμε από την πρώτη στιγμή.

 

Κανείς δεν προσπαθεί να δημιουργήσει έσοδα, να αξιοποιήσει ανθρώπους και πόρους που μπορούν να αποδώσουν και να προσφέρουν στην τοπική κοινωνία. Αποτέλεσμα η μόνιμη δήλωση του Δημάρχου, ο οποίος ενώ από την μία πλευρά χαίρεται να διαλαλεί την καλή οικονομική κατάσταση του Δήμου, από την άλλη δηλώνει, ότι δεν έχουμε χρήματα, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στην παραχώρηση νέων αρμοδιοτήτων στον Δήμο από τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, σαν να μη τις διεκδίκησε ποτέ αυτές τις αρμοδιότητες κατά το παρελθόν η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

 Τελικά πότε ο Δημοτική Αρχή θα αγγίξει σοβαρά και υπεύθυνα, όλα τα σοβαρά θέματα που απασχολούν σήμερα τους Δημότες και το νησί στο σύνολό του και τα οποία αντιμετωπίζονται ευκαιριακά, νύχτα ή ως έκτακτα θέματα στα Δημοτικά Συμβούλια, με πρόχειρες και ατεκμηρίωτες επιστολές του Δημάρχου, οι οποίες χάνονται στους διαδρόμους των Υπουργείων και των αρμοδίων γραφείων ;

Ακτοπλοΐα, Νεώριο, Στρατόπεδο, Πανεπιστήμιο, Νοσοκομείο, Τουριστική Ανάπτυξη, Απασχόληση, Ανεργία, Παιδεία, Ιστορικό Κέντρο, Κυκλοφοριακό, Πολεοδομικό Σχέδιο της Ερμούπολης, ΑμεΑ, Αθλητικές Εγκαταστάσεις, Δημοτική Περιουσία, Κληροδοτήματα, κ.α..

Καυτά και σοβαρά θέματα, τα οποία αντιμετωπίζονται επιδερμικά χωρίς μελέτη και σχεδιασμό, με απλά ψηφίσματα συμπαράστασης και όχι με τεκμηριωμένες και ολοκληρωμένες λύσεις.

 

 

 

 

                            ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ….ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ

 

Η Δημοτική μας Παράταξη είναι νέα, αλλά με μεράκι και δύναμη, με προοπτική για τον τόπο. Ζυμώνεται καθημερινά με τη συμμετοχή της, καταθέτει τις προτάσεις της, ψηφίζει και καταψηφίζει θέματα, παρεμβαίνει ουσιαστικά, ελέγχει τη Δημοτική Αρχή και ανατρέπει αποφάσεις της.

Πιστεύουμε στην ανανέωση και την κάναμε πράξη, όταν ογδόντα πέντε στους ενενήντα υποψηφίους έθεταν τον εαυτό τους στην εκλογική αναμέτρηση για πρώτη φορά, πιστεύοντας στην αλλαγή της Δημοτικής Αρχής και σε ένα νέο ξεκίνημα.

Είμαστε η Δημοτική Παράταξη που προτείνει τη δημιουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων στο Δήμο, για να είναι το φυτώριο στελεχών, για να ακούγεται η φωνή του μέλλοντος, για να ολοκληρώσουμε τις προτάσεις τους.

Είναι η Δημοτική Παράταξη που θα δεχθεί και θα προκαλέσει νέους ανθρώπους χωρίς κομματικές ταμπέλες, να ενταχθούν στη δύναμη της και να προσφέρουν σε αυτόν τον τόπο. Είμαστε η Δημοτική Παράταξη που τόλμησε, στηρίχτηκε σε νέο αίμα και νέους ανθρώπους, που μπήκαν στο χώρο της Αυτοδιοίκησης και καθημερινά δίνουν μάχη, φέρνουν στο προσκήνιο τα λάθη και τις παραλήψεις, παρεμβαίνουμε δυναμικά στα κατεστημένα, στις απ ευθεία αναθέσεις, στους εικονικούς διαγωνισμούς, στα αδιάθετα που λιμνάζουν άτοκα, στα ξεχασμένα επί χρόνια ανείσπρακτα του Δήμου και τόσα άλλα θέματα.

Ενημερώνουμε το Δημότη με δελτία τύπου άμεσα και τακτικά για όλα. Η κίνησή μας αυτή υστερόβουλα χαρακτηρίσθηκε από τους πολιτικούς μας αντιπάλους τους ως λαϊκισμός, χαρακτηρισμός που δεν έχει καμία σχέση με τον τρόπο και την φιλοσοφία  που εμείς αντιμετωπίζομε τον Δημότη. Μία νέα φιλοσοφία που δεν θέλει τον Δημότη μακριά, ανημέρωτο, αμέτοχο, στην άκρη απλό θεατή και καλοπληρωτή. Ο Σωστός Πολίτης είναι ο ενημερωμένος Πολίτης.

 

Η Δημοτική μας Παράταξη ανανεωμένη και δυνατή μπορεί να δώσει λύσεις, ρεαλιστικές, δυναμικές και να αναστρέψει άμεσα την πορεία και να βάλει σωστά θεμέλια για μια σίγουρη πορεία ανάπτυξης του τόπου, με την αξιοποίηση του Ανθρώπινου Δυναμικού και των πόρων που διαθέτει, αλλά κύρια να προκαλέσει την εισροή πόρων στο νησί μας, κάτι που είναι κυρίαρχο και βασικό στοιχείο για την ανάκαμψη.

 

Η Δημοτική μας Παράταξη έχει θέληση και πρόγραμμα και μπορεί να τα καταφέρει. Όλα τα στελέχη της Παράταξής μας πιστεύουμε στο ίδιο Όραμα για έναν νέο τρόπο διοίκησης και οργάνωσης του Δήμου, ένα νέο σύγχρονο τρόπο Διοίκησης με στόχο το Δημότη και την εξυπηρέτηση του, ποιοτικά, άμεσα και οικονομικά, με στόχο την πολύπλευρη Αειφόρο Ανάπτυξη και την Απασχόληση.

 

Θέλουμε ένα Δήμο σύγχρονο, ψηφιακό, οργανωμένο με πιστοποιημένες υπηρεσίες χαμηλού κόστους και υψηλής ποιότητας προς όλους τους Δημότες.

 

                               

                                 ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ…ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

 

Θέλουμε ένα Δήμο που θα προσφέρει υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης και όχι χαράτσια. Θέλουμε τα απαραίτητα κοινωνικά αγαθά  να προσφέρονται σε καλή ποιότητα και λογική τιμή προσιτή στον Δημότη, ιδιαίτερα σήμερα με την δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνομε όλοι μας. Οι υπηρεσίες πρέπει να είναι ανταποδοτικές και να μη έχουν εισπρακτικό χαρακτήρα.

Θέλουμε ένα Δήμο που θα αξιοποιεί, θα συντηρεί και θα λειτουργεί τα εργαλεία που έχει στα χέρια του,  όπως τις αφαλατώσεις που έχουν εγκαταλειφθεί, θα αξιοποιεί τα δίκτυα ύδρευσης και επιτέλους θα λύσει το πρόβλημα της αποχέτευσης το οποίο ταλαιπωρεί τα χωριά μας.

 

Θέλουμε ένα Δήμο που θα παρέχει υπεύθυνες υπηρεσίες καθαριότητας με χαμηλό κόστος, θα αξιοποιεί τα προϊόντα της ανακύκλωσης προς όφελος των δημοτών, με σωστή οργάνωση του συστήματος αποκομιδής και αξιοποίησης, με σωστή λειτουργία της χωματερής. Με επαναξιολόγηση του κόστους και των υπηρεσιών, με τη μείωση των λειτουργικών και διοικητικών δαπανών. Ένα Δήμο με παρουσία σε όλες τις γειτονιές του Δήμου και τα χωριά.

 

Θέλουμε ένα Δήμο με Κοινωνικό Πρόσωπο και υπηρεσίες που θα αξιοποιούν το ανθρώπινο δυναμικό, θα μειώσει τα λειτουργικά και διοικητικά κόστη τα οποία πνίγουν σήμερα τον δημότη, πληρώνοντας ακριβά υπηρεσίες και προϊόντα κακής ποιότητας .

 

Πρέπει να δημιουργηθεί Κοινωνική Υπηρεσία στο Δήμο, για την λειτουργία των Κοινωνικών Δομών που έχει ανάγκη ο Δημότης, όπως Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΑΠΗ, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, ΚΔΑΠ Αμεα, Παιδική Βιβλιοθήκη, Στέγη Ανηλίκων, Κέντρο Πρόληψης, Ψυχική Υγεία, κ.α.,

με την αξιοποίηση του προσωπικού όλων των δομών και τη δημιουργία εθελοντικών ομάδων.

Η μείωση και η σπατάλη των διοικητικών και λειτουργικών δαπανών, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση των πόρων των Κληροδοτημάτων θα καλύψουν τα πραγματικά κόστη των κοινωνικών παροχών.

 

Θέλουμε ένα Δήμο που θα εξάγει Πολιτισμό και όχι θα εισάγει, σπαταλώντας άσκοπα μέρος των οικονομικών του πόρων. Πρέπει να αξιοποιήσουμε την Πολιτισμική μας κληρονομιά, τους ανθρώπους του Πολιτισμού και τους Συλλόγους, οι οποίοι έχουν περιθωριοποιηθεί και αγωνίζονται να επιβιώσουν, ως επαίτες.

Πρέπει να προωθήσουμε και να προβάλουμε τις εκθέσεις και τα μουσεία μας, τα οποία δεν έχουν χρησιμοποιηθεί κατάλληλα ως στοιχεία της τουριστικής υποδομής του νησιού και έχουν εγκαταλειφτεί από την αδιαφορία των υπευθύνων.

Ένα Βιομηχανικό Μουσείο με κόστος λειτουργίας 200.000 ευρώ ετησίως και μηδαμινές επισκέψεις. Το Ενυδρείο στην αφάνεια, τα σαράντα χρόνια για το Μάρκο Βαμβακάρη ανεκμετάλλευτη, τα μέλη της  Δημοτικής Μουσικής απλήρωτα, πληρωμένα όμως όλα τα μεγάλα ονόματα και οι φίρμες που πέρασαν για τον Πολιτιστικό μας Αύγουστο.

Κλειστό το κολυμβητήριο, καμία αναφορά για τον θόλο, καμία ενίσχυση για το γεγονός της χρονιάς την AEGEAN REGATA και το SYROS RACE, γεγονότα που διαφήμισαν το νησί μας και ενίσχυσαν οικονομικά την τοπική αγορά.

Αδιαφορία πλήρης για το στάδιο στα Πευκάκια, κανένα ενδιαφέρον για την κατασκευή ενός  σύγχρονου  κλειστού γηπέδου με προδιαγραφές, το οποίο καλύπτει την ιστορική και αθλητική εξέλιξη της ομάδας βόλεϊ του Φοίνικα. μηδενικές οι επενδύσεις στον απολογισμό του ΟΠΑΣ.  

 

Θέλουμε ένα Δήμο που θα συμβάλει στην ανάπτυξη, θα αξιοποιήσει τα δεδομένα που υπάρχουν, θα σχεδιάσει και θα υλοποιήσει σοβαρά και υπεύθυνα πρόγραμμα προβολής και προσέλκυσης επισκεπτών. Θα αναπτύξει το θαλάσσιο τουρισμό με την προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων και αξιοποιώντας το λιμάνι και τη μαρίνα του Φοίνικα, θέτοντας τις βάσεις για τουρισμό όλες τις εποχές, μέσω της οριζόντιας διασύνδεσης Πολιτισμού – Αθλητισμού – Τουρισμού.

Ένα τρίπτυχο που μένει αναξιοποίητο χωρίς σχεδιασμό και πρόγραμμα, με τις δυνατότητες του νησιού ανεκμετάλλευτες και με ένα Ιστορικό Κέντρο να καταρρέει και τα αξιόλογα αρχιτεκτονικά του μνημεία να σβήνουν από την εγκατάλειψη.

 

Θέλουμε ένα Δήμο με άμεσες παρεμβάσεις, οι οποίες θα στηρίζονται σε έναν μακροχρόνιο σχεδιασμό και προγραμματισμό για την δημιουργία ενός αναπτυξιακού μοντέλου με συγκεκριμένους στόχους για το νησί μας.   Ένα μοντέλο πολύπλευρο που θα βοηθήσει  να ανακάμψει η αγορά, να βελτιωθεί και να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα, να στηριχθεί η εργασία και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, να αξιοποιηθούν επιτέλους οι νέοι επιστήμονες οι οποίοι μεταναστεύουν καθημερινά.

 

Οριζόντιες συνεργασίες του Πρωτογενή , Δευτερογενή και Τριτογενή τομέα μέσα από ουσιαστικές παρεμβάσεις ,ώστε η ανάπτυξη των  συνεργασιών αυτών να καταστήσουν τα Αγροτικά Προϊόντα, τις Υπηρεσίες και τον Τουρισμό εργαλεία ανάπτυξης και προόδου για ολόκληρη την τοπική κοινωνία.

 

Πρέπει άμεσα να κτυπήσουμε την ανεργία και είναι ο Δήμος εκείνος, που πρέπει αξιοποιώντας τον προϋπολογισμό του, να θέσει στόχους και κατευθύνσεις, οι οποίες θα αυξήσουν την απασχόληση, θα ενισχύσει τις υποδομές και τα έργα ανάπτυξης στο νησί.

Η ανεργία ξεπέρασε το 25%, στη νεολαία έφτασε το 50%. Επί του προϋπολογισμού του 2013, αλλά και στο ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ του Δήμου, το οποίο έχει καθυστερήσει υπερβολικά, θα ξεκινήσει η υποβολή  συγκεκριμένων προτάσεων μας, οι οποίες θα στοχεύουν στην αναπτυξιακή πορεία του νησιού με την αύξηση της απασχόλησης  και την δημιουργία νέων ευκαιριών μείωσης της ανεργίας σε τοπικό επίπεδο.

 

Τέλος δηλώνω σήμερα, ότι θα είμαι παρόν στις εξελίξεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μάχιμος όπως πάντα και μπροστά στις ευθύνες και τα δύσκολα που έρχονται, με την Δημοτική μας Παράταξη ενισχυμένη και δυνατή με μοναδικό στόχο την ανάκαμψη και την ανάπτυξη αυτού του τόπου και των ανθρώπων του, γιατί το αξίζουν.

 

 

ΣΥΡΟΣ – ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.