Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Kαμία ανοχή στους νεοναζί


 
Αξημέρωτα της Κυριακής 18 Νοεμβρίου, μέσα στην κάλυψη της νύχτας, έδρασαν αυτοί που ντρέπονται να δείξουν το πρόσωπό τους, αυτοί που φοβούνται να πουν το όνομά τους και να δηλώσουν ότι είναι φασίστες και νεοναζί. Αυτοί οι ανώνυμοι θρασύδειλοι εισέβαλαν νύχτα στο χώρο του Πανεπιστημίου και κατέβασαν ένα πανό του φοιτητικού συλλόγου Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων που έλεγε “Καμία ανοχή στους νεοναζί”.

 Είμαστε στο πλευρό των φοιτητών και φωνάζουμε μαζί τους

 ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ

 Θυμίζουμε σε όσους θέλουν να λέγονται Έλληνες ότι η Ελληνική Παιδεία, από τις Θερμοπύλες και το Μαραθώνα μέχρι την αντίσταση στο Γ' Ράιχ και στη Χούντα, επιβάλλει την αντίσταση στον αυταρχισμό κάθε μορφής.

 Θυμίζουμε ότι τη νύχτα κινούνται μόνο οι εγκληματικές συμμορίες που δεν έχουν καμία σχέση με τον εργαζόμενο κόσμο. Αυτοί που σήμερα ετοιμάζονται να συμμαχήσουν με τους «νέους κατακτητές» που απειλούν την εθνική μας κυριαρχία και αξιοπρέπεια είναι της ίδιας ιδεολογίας με όσους το 1940 συμμάχησαν με το Γερμανό κατακτητή.

 Η ευθύνη για την άνοδο του φασισμού στην Ελλάδα βαρύνει όλους μας, τόσο την πολιτική ηγεσία όσο και καθέναν από μας χωριστά, δεδομένου ότι η ανοχή μας κατά το παρελθόν σε φασιστικές συμπεριφορές υπήρξε η κερκόπορτα ενίσχυσής τους.

 «Όποιος ξεχνά την ιστορία του, είναι υποχρεωμένος να την ξαναζήσει….»

 Στη μνήμη του Ρούσσου Βρανά...

 ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΡΟΥ
Στηρίζουμε  τους  αγώνες των φοιτητών

Σύμφωνα με καταγγελία  του  Φοιτητικού Συλλόγου, «άγνωστοι» κατέβασαν πανό του,  που βρισκόταν στην πρόσοψη του κτιρίου του Πανεπιστημίου. Προφανώς το σύνθημα του πανό («Καμιά ανοχή στους νεοναζί») φαίνεται πως «εξαγριώνει» όλους τους δήθεν αντισυστημικούς, αποκαλύπτοντας πως οι πραγματικοί τους σκοποί είναι άλλοι.

Σε μια περιόδο που τα λαϊκά στρώματα δοκιμάζονται από την πολιτική της τρόικας και της κυβέρνησης, κάποιοι «ανακαλύπτουν» ως εχθρούς τους  τούς φοιτητές. Βέβαια αφήνουν στο απυρόβλητο τους τραπεζίτες και τους βιομήχανους, τους  εφοπλιστές και την κυβέρνηση τους, δηλαδή όσους είναι πραγματικά υπεύθυνοι για την συνολική υποβάθμιση της ζωής μας.

Στηρίζουμε απόλυτα τους συνδικαλιστικούς αγώνες των φοιτητών, των μαθητών και των εργαζομένων και δηλώνουμε ότι θα πέσουν στο κενό οι προσπάθειες όσων επιχειρούν να εντάξουν τις δράσεις του Φοιτητικού Συλλόγου, όπως και κάθε εργατικού σωματείου που παλεύει για το δικαίωμα στην μόρφωση και στην εργασία, σε μια αντιπαράθεση «άκρων».

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.