Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

815 υπογραφές υπέρ της επαναλειτουργίας της Παιδικής Βιβλιοθήκης

Την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012 αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας για την Παιδική Βιβλιοθήκη Σύρου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ερμούπολης Σύρου κ. Δεκαβάλλα, για να του εκφράσει το αίτημα μεγάλης μερίδας των πολιτών του νησιού μας να επαναλειτουργήσει η Παιδική Βιβλιοθήκη με ευθύνη του Δήμου.
Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να χορηγηθεί στο Δήμο η άδεια χρήσης του υλικού από το φορέα ο οποίος έχει την νόμιμη κατοχή των βιβλίων και που υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας, τον Οργανισμό Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών. Αναγνώρισε την σημασία που έχει η λειτουργία της Παιδικής Βιβλιοθήκης για τις οικογένειες του νησιού αυτή τη δύσκολη χρονικά στιγμή, ως ένας χώρος που μπορεί να προσφέρει δωρεάν στα παιδιά δραστηριότητες που τα συνδέουν με τη γνώση και αξιοποιούν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους. Όμως, εξαιτίας του περιορισμού των πόρων και της αναστολής προσλήψεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεν είναι δυνατόν -κατά την δήλωση του Δημάρχου- να αναλάβει εξ ολοκλήρου ο Δήμος τη λειτουργία της Βιβλιοθήκης. Δήλωσε πρόθυμος να συνεργαστεί με την Πρωτοβουλία για την Παιδική βιβλιοθήκη Σύρου για την εξεύρεση μιας ευέλικτης λύσης, ταιριαστής στο πνεύμα των καιρών. Η πρότασή του είναι να συσταθεί από τους ενδιαφερόμενους πολίτες ένας Σύλλογος Φίλων της Παιδικής Βιβλιοθήκης, ο οποίος θα μπορεί να επιχορηγείται από το Δήμο και από κάποια ιδρύματα, ώστε να καλύπτεται η μισθοδοσία της υπαλλήλου. Παράλληλα ο Δήμος θα παραχωρεί τον ίδιο χώρο επί της πλατείας Μιαούλη, στον οποίο στεγαζόταν η Παιδική Βιβλιοθήκη και θα καλύπτει τα λειτουργικά της έξοδα.

Η αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας δεσμεύτηκε να διερευνήσει, με πρόθεση συνεργασίας, όλες τις πιθανές λύσεις που θα απαντούν στην εκφρασμένη ανάγκη της κοινότητας να κρατηθεί ανοιχτός και ζωντανός αυτός ο χώρος για τα παιδιά της, αρκεί να είναι βιώσιμες και να αξιοποιούν την συμβολή όλων των πλευρών, στο μέτρο που αναλογεί στον καθένα, χωρίς όμως να επιβαρυνθούν περαιτέρω οι πολίτες.

Επίσης, η αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας κατέθεσε στο Δήμο τα 20 ψηφίσματα συμπαράστασης από Συλλόγους, Ενώσεις και φορείς της Σύρου, καθώς και το αίτημα προς το Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει απόφαση για την επαναλειτουργία της Παιδικής Βιβλιοθήκης, το οποίο συνοδεύεται από 815 υπογραφές πολιτών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.