Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου: 10 χρόνια στη Σύρο

Από 6 έως 19 Ιουλίου, το Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου, που έχει ως γενικό και καλλιτεχνικό διευθυντή τον φημισμένο μαέστρο και παραγωγό ελληνικής καταγωγής Peter Tiboris – ή Παναγιώτη Τιμπόρη – μας δίνει ονειρικές και μαγικές στιγμές μουσικής.
Παράλληλα, συμπληρώνει 150 χρόνια και το ιστορικό θέατρο «Απόλλων».
 Το θέατρο λειτούργησε για πρώτη φορά το 1864, και φέτος, μετά από ενάμιση αιώνα, θα ξαναπαρουσιάσει την όπερα του Βέρντι “Rigoletto” σε διεύθυνση του Παναγιώτη Τιμπόρη. Η πρεμιέρα είναι στο άνοιγμα του φεστιβάλ, στις 6/7 και επαναλαμβάνεται στις 9 και 11/7. Όμως στο φεστιβάλ αυτό συναντάμε πλήθος από σημαντικές μουσικές εκδηλώσεις .
Ενδεικτικά αναφέρουμε τη συναυλία του John Rutter με το έργο του “Mass of the Children” (7/7 ), μουσικές του Τσαϊκόφσκι (8, 10/7 ), «Πουτσίνι στην Πλατεία» (13/7 ) με πλήθος από διεθνείς καλλιτέχνες να ερμηνεύουν δημοφιλείς άριες – με αρχιμουσικό τον Grigor Palikarov – και συναυλίες τζαζ για παιδιά και για μεγάλους (16-18/7 ) με το Καναδικό οκτέτο Obsessions, το κουαρτέτο του Δημήτρη Βασιλάκη και το κουαρτέτο του Στράτου Βουγά. Τέλος, το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου κλείνει με γκαλά όπερας του Greek Opera Studio υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Eilana Lappalainen.

Αναλυτικές πληροφορίες στο www.festivaloftheaegean.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.