Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Το ΚΚΕ καταψήφισε τις χαριστικές ρυθμίσεις για το Νεώριο

Το ΚΚΕ καταψήφισε τις νέες χαριστικές ρυθμίσεις που αναφέρονται σε εκατομμύρια ευρώ προς την ιδιοκτησία του Ναυπηγείου στο Νεώριο της Σύρου.
Με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, των ΑΝΕΛ πέρασε από τη Βουλή η τροπολογία με τις χαριστικές ρυθμίσεις εκατομμυρίων ευρώ προς την ιδιοκτησία του Ναυπηγείου στο Νεώριο Σύρου. Χαρακτηριστικό είναι το «παρών» του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η απουσία της Χρυσής Αυγής από την ψηφοφορία. Τη σχετική τροπολογία καταψήφισαν το ΚΚΕ και η ΔΗΜΑΡ.
Με τις νέες προκλητικές ρυθμίσεις που περιλαμβάνει η τροπολογία χαρίζονται 7.500.000 ευρώ που είναι οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία του συγκεκριμένου ναυπηγείου. Επιπλέον διάταξη απαγορεύει στους εργαζόμενους του Ναυπηγείου στη Σύρο και της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης του Περάματος να διεκδικούν δικαστικά δεδουλευμένα και ένσημα.
Η τροπολογία είχε κατατεθεί στο Νομοσχέδιο «Καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών και της παιδικής πορνογραφίας» και καταγγέλθηκε αμέσως από το ΚΚΕ και τη βουλευτή του Λιάνα Κανέλλη, ως μία ακόμα χαριστική πράξη προς τους επιχειρηματικούς ομίλους, στην προκειμένη περίπτωση στον Ταβουλάρη.
Είναι χαρακτηριστικό πως δίνεται η δυνατότητα το Ναυπηγείο Σύρου να έχει ασφαλιστική ενημερότητα μέχρι τις 30 Ιούνη 2017, εάν καταβάλλει κάθε μήνα το 0,70% των ασφαλιστικών εισφορών που όφειλε έως και τις 30 Απρίλη 2014 και στο εξής θα καταβάλλει κανονικά τις εισφορές των εργαζομένων. Αυτό σημαίνει ότι ο ιδιοκτήτης των ναυπηγείων θα πληρώσει μόλις 2,5 εκατ. ευρώ έως το 2017 από τα συνολικά 10 εκατ. ευρώ που οφείλει, ενώ για τα υπόλοιπα 7,5 εκατ. ευρώ δεν έχει καμία υποχρέωση, αφού «δεν ορίζεται ο τρόπος εξόφλησης»!
Η κυβέρνηση υπερασπίστηκε για άλλη μια φορά τα συμφέροντα του κεφαλαίου, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού απέφυγε κάθε αναφορά στην ΕΕ και την πολιτική της στη ναυπηγική βιομηχανία, κατηγόρησε την κυβέρνηση για «ρουσφετολογικά παιχνίδια με τους ιδιοκτήτες», αλλά δεν τα καταψήφισε, διότι επέλεξε το «παρών».
Η τροπολογία που προβλέπει την εξαίρεση από την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών του ναυπηγείου Νεώριου της Σύρου και του επιχειρηματία Ν. Ταβουλάρη βρέθηκε στο επίκεντρο της δευτερολογίας της Λιάνας Κανέλλη, βουλευτή του ΚΚΕ, στη διάρκεια της συζήτησης του ν/σ του υπουργείου Δικαιοσύνης για την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και της παιδικής πορνογραφίας.
Στην ίδια τροπολογία προβλέπεται και η εξαίρεση επισκευαστικών επιχειρήσεων που ανήκουν σε εργολάβους, όπως αυτούς της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.
Η Λιάνα Κανέλλη χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη τροπολογία χαριστική ρύθμιση τονίζοντας ότι δεν υπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζομένων προσθέτοντας ότι το ΚΚΕ θα την καταψηφίσει.

link  http://www.902.gr/eidisi/voyli/44730/haristiki-rythmisi-ekatommyrion-eyro-gia-naypigeio-sto-neorio-syroy?qt-node_bottom_quicktabs=0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.