Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Οι ξυπόλυτοι Άρχοντες

Αυτή την Εποχή ενόψει της σύνταξης του Προϋπολογισμού του Δήμου και των Νομικών Προσώπων, είμαστε παρατηρητές των εξελίξεων, Ξυπόλυτοι Άρχοντες, σφάζονται μεταξύ τους και διαρρηγνύουν τα ιμάτια του Δήμου.
Ανήκουν στην ίδια Δημοτική Αρχή αλλά έχουν τα δικά τους Προσωπικά συμφέροντα και Φιλοδοξίες, ποιος θα επικρατήσει; Ποιος θα μείνει στον αφρό; Ποιόν θα προβάλουν τα Τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Κανείς μα κανείς με την λανθασμένη και τραγική πολιτική σας δεν θα επιβιώσει, είστε όλοι υπεύθυνοι ο κάθε ένας από εσάς συμβάλει στην οδυνηρή κατάσταση που φέρατε το Δήμο, το Νησί και τους Δημότες του.

Ένα χρόνος μετά τη Νέα Ενιαία Δημοτική Αρχή… Αναδεικνύονται τα τραγικά λάθη και η πορεία προς τα αδιέξοδα, που οδηγεί το Δήμο μας στη χρεωκοπία και την αβεβαιότητα, τους Δημότες στην Ανεργία και τις Επιχειρήσεις στη χρεοκοπία και το Λουκέτο.
Η κακή Οργάνωση των υπηρεσιών, η πληθώρα Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου που στήθηκαν εν μία νυχτί χωρίς Οικονομοτεχνικές Μελέτες σοβαρότητα, ευθύνη και περίσκεψη, δημιούργησε έμμισθους Προέδρους και Αντιπροέδρους, φουσκωμένους Προϋπολογισμούς και μεγάλα λειτουργικά κόστη, δαπάνες ανούσιες χωρίς προγραμματισμό.
Βολεύτηκαν όλοι της Δημοτικής Παράταξης του Δημάρχου, αλλά ξεγυμνώθηκαν τόσο αστραπιαία και γρήγορα που άρχισαν οι ενδοπαραταξιακές  κοκορομαχίες.

Ακούστηκε από τον Κύριο Κεράνη στην τελευταία  συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του Δήμου για το 2012.

«Αν είναι να πνιγούμε, να πνιγούμε όλοι μαζί, Δήμος και Νομικά Πρόσωπα»

Όταν ψηφιζόταν τα καταστατικά και οι υπερβολικοί Προϋπολογισμοί το 2011, για τον ΟΠΑΣ, ΟΠΚΑ, ΦΟΣΔΑ, τότε που ξεπερνούσε κατά πολύ το ένα εκατομμύριο ευρώ για τον ΟΠΑΣ όπου είστε Πρόεδρος, αντιδράσαμε αλλά είμαστε μόνοι.
Η πλειοψηφία κι εσείς πρωτοπόρος, δημιουργούσατε Νέα Νομικά Πρόσωπα, όταν το Ελληνικό Κράτος και η Τρόικα φωνάζει μειώστε το κράτος και τους υπαλλήλους, αφού δεν μπορείτε να τα συντηρήσετε.

Πεντακόσιες χιλιάδες το χρόνο είναι η μισθοδοσία του προσωπικού μόνο στον ΟΠΑΣ, δίχως τα πετρέλαια του κολυμβητηρίου και τα άλλα λειτουργικά έξοδα, δίχως τις φιέστες τις σπατάλες του καλοκαιριού και τις ανυπολόγιστες υπερβολές.
Η απάντηση μία και μοναδική θα κλείσουμε το Κολυμβητήριο, δίχως να αναλογιζόμαστε όλα αυτά τα νέα παιδιά που αθλούνται στον υγρό στίβο πληρώνοντας, οι Ναυτικοί Όμιλοι ΝΟΣ και ΝΟΠΟΚ όπου ανήκουν. Γιατί η χρηματοδότηση για τον Αθλητισμό έγινε φτερά και πούπουλα.
Το κολυμβητήριο θα κλείσει γιατί δεν θα υπογράφει τις επιταγές καθώς θα είναι ακάλυπτες δήλωσε ο Πρόεδρος, τώρα μπήκαμε στην πράξη όχι στην θεωρία, τώρα αντιλαμβάνεστε ότι τότε είχαμε δίκιο!!!

Η μειοψηφία μας στον Προϋπολογισμό στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στηρίχτηκε και στα Λόγια σας Κυρίε Κεράνη που τόσο γλαφυρά περιγράψατε την άθλια  κατάσταση των Οικονομικών του Δήμου και την αδυναμία λειτουργίας των Νομικών Προσώπων που δημιουργήσατε.
 Αλήθεια πότε αντιληφθήκατε τα λάθη και γιατί δεν έχετε το θάρρος να τα πείτε δημόσια;;; πέρυσι όταν ψηφίζατε 1,3 εκατομμύρια ευρώ για Αθλητισμό και Πολιτισμό Προϋπολογισμός του ΟΠΑΣ, η φέτος που οδεύετε αγκαλιά με το Δήμο και τα άλλα Νομικά Πρόσωπα προς την ξέρα και τον πνιγμό όλων όπως επικαλείσθε και δηλώνετε;;;
Η Πολιτική θέλει τόλμη, κατακρίνατε τον Προϋπολογισμό, αλλά τον ψηφίσατε με τις επιφυλάξεις σας για το Δημοτικό Συμβούλιο, δικαίωμα σας απλά δεν έχετε το δικαίωμα να καταστρέψετε τον Δήμο και το Νησί ολότελα για να ικανοποιήσετε προσωπικές φιλοδοξίες και μόνο, οι περικοπές είναι αναπόφευκτες γιατί εσείς είστε υπεύθυνοι για τις φούσκες που με την επιλογή και την ψήφο σας δημιουργήσατε.

Το θέμα και το πρόβλημα όμως δεν είναι μόνο στον ΟΠΑΣ, αλλά και στον ΦΟΣΔΑ χειρότερα τα τεκταινόμενα, οι βάσεις που τέθηκαν με σκοπιμότητες η μη κανείς δεν μπορεί να το αποδείξει φυσικά, ταλανίζουν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο ταλαιπωρείται δε με τις επιλογές του Πρύτανη της ανακατωσούρας κύριο Αλμπανόπουλο.
Τα υλικά της ανακύκλωσης μήλον της έριδος, καθώς σφάζονται τα ιδιωτικά συμφέροντα, χώρος συγκέντρωσης με εταιρία διαλογής και ανακύκλωσης, το περιτύλιγμα και τα στατιστικά καλά, τι μ αυτό η ουσία και το κόστος μετράει;;;

Όταν ο Δήμος δεν δημιούργησε εξ αρχής ένα δικό του χώρο αποθήκης και ένα ΚΔΑΥ, ώστε να μη σέρνεται η σημερινή διοικούσα από τον Άννα στον Καϊάφα τι περίμενε, ποιες συμφωνίες είχε κάνει και  με ποια κριτήρια;;;

Τι ρόλο παίζει ο Νέος Πρόεδρος κύριος Βακόνδιος Στέφανος, όταν μπαίνει στο περιθώριο της δράσης του ΦΟΣΔΑ, καθώς έχει συναλλαγές επαγγελματικές με τον επιχειρηματία που διαχειρίζεται τον χώρο αποθήκευσης των ανακυκλούμενων υλικών;;;
Μήπως πρέπει να δώσει την παραίτηση του καθώς ότι Νόμιμο δεν είναι και ηθικό;;;
Τι ρόλο μπορεί να παίξει η νέα διοικούσα όταν όλα είναι στημένα σε γυάλινα και πρόχειρα πόδια, όταν όλα είναι φορτωμένα στις πλάτες του Δημότη χωρίς περίσκεψη και ευθύνη, χωρίς συγκράτηση του κόστους, απλά και πρόχειρα όπως όλα σ αυτόν τον Νέο Ενιαίο  Δήμο.

 Επιρρίπτοντας τις ευθύνες στην Εθνική και διεθνή κρίση και στον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.
 
Ποια η προοπτική του ΦΟΣΔΑ και η σκοπιμότητα όταν όλα αυτά τα υλικά τα περισυνέλεγε η υπηρεσία καθαριότητας ως απορρίμματα;;; Γιατί δύο υπηρεσίες για τον ίδιο σκοπό;;;
Γιατί να επιβαρύνεται ο Δημότης με επιπλέον 500.000 ευρώ περίπου ετησίως για τη λειτουργία του ΦΟΣΔΑ, όταν όλο το παιχνίδι της ανακύκλωσης δεν αποδίδει οικονομικά τίποτα στο Δήμο παρά μόνο στους εμπλεκόμενους ιδιώτες, που αποκομίζουν τεράστια οφέλη, από την αποθήκευση, τις μεταφορές και την εκμετάλλευση των υλικών ανακύκλωσης;;;

Συνεχίζει ο κύριος Αλμπανόπουλος την ιερή αποστολή του με αρμοδιότητες στην Πολεοδομία σήμερα, θέλει να ξηλώσει όλα όσα ο ίδιος Δήμος και η ίδια Δημοτική Αρχή με την ανοχή της επέτρεψε να δημιουργηθούν στην παραλία της Ερμούπολης,η οποία παραμορφώθηκε, τι κάνατε είκοσι πέντε χρόνια τώρα;;;
Δεν ήταν αρκετά να σχεδιάσετε την είσοδο αυτής της πόλης το λιμάνι;;;
Δεν προφθάσατε να δώσετε ένα σχέδιο και μια συνολική Αρχιτεκτονική λύση στο πρόβλημα που είναι υπαρκτό και όλα τα άλλα νησιά γύρω μας το έχουν λύσει;;;και είναι πανέμορφα…
Η κατεδάφιση όλων θα δώσει λύση;;; και χωρίς καμία πρόταση από τον Δήμο προς τους επιχειρηματίες;;; αυτή η πόλη χρειάζεται στηρίγματα, προτάσεις, λύσεις, προοπτική και συνεργασία, σταθερή Πολιτική Ανάπτυξης, όχι νεκροθάφτες που θα την αποτελειώσουν στο σημείο που την φέρατε με λάθος πολιτικές επιλογές και την απραξία των αποφάσεων σας.

Η Τουριστική Επιτροπή χωρίς Προγραμματισμό προσπαθεί να φέρει Κρουαζιερόπλοια, επισκέπτες για να καλύψουν τα καινά δωμάτια, να στηρίξουν την αγορά να στηρίξουν την ανάπτυξη του νησιού, είναι για να γελάς με την προχειρότητα που αντιμετωπίζουν το θέμα, το είπε και ο Δήμαρχος στην αυτοκριτική του προεκλογικά, στον Τουρισμό δεν κάναμε τίποτα,το κακό είναι ότι συνεχίζουν την απραξία τους ακόμη και σήμερα.

Η ΔΕΥΑΣ μια άλλη αμαρτία, κληρονόμησε τα χρέη και τις επιλογές της ίδιας Δημοτικής Αρχής, η οποία προσπαθεί και αυτή για να επιβιώσει να υφαρπάξει την μπουκιά (ότι απόμεινε) των Δημοτικών υπαλλήλων.
Σφάζονται στο Δήμο μεταξύ τους ποιος θα εισπράξει τα τελευταία τρίμηνα, ποιος θα πάρει την ανάσα του άλλου, άθλια και λυπηρή η κατάσταση που μας οδηγούν, η Δημοτική Αρχή έχασε τη συνοχή της, την αυτοπεποίθηση και το καράβι πλέει έρμαιο στην τύχη και τις απαιτήσεις του κάθε άρχοντα ξεχωριστά.

Ο κάθε ένας προσπαθεί να σώσει το δικό του μετερίζι, το ΦΟΣΔΑ, τον ΟΠΑΣ, τη ΔΕΥΑΣ, τον ΟΠΚΑ,  το Λιμενικό ταμείο που οδεύει κι αυτό σε περιπέτειες, με την ανάληψη του χώρου στάθμευσης, του σταθμού επιβατών και την προβλήταν των Κρουαζιερόπλοιων που δεν έρχονται, μόνο έξοδα και δαπάνες δημιουργεί με τις αποφάσεις του.

Η μόνη μες την τρελή χαρά λες και δεν συμβαίνει τίποτα η Πρόεδρος του ΟΠΚΑ κυρία Βαφία, στήνει συσσίτια, πίτες, πολλές πίτες, γλέντια και διασκέδαση, καλή και τον Δήμαρχο και όσους εκείνη διαλέγει και προχωρά, σημασία που βάζει στις δημοκρατικές διαδικασίες, το Διοικητικό συμβούλιο δεν ξέρει τίποτα μόνο τις δαπάνες πρέπει να ψηφίσει κατόπιν εορτής, τα άλλα είναι περιττά.
Τα κριτήρια η ψηφοθηρία και μόνο, φτηνή πολιτική τζάμπα όταν άλλος πληρώνει, εσύ επιλέγεις, κλείνεις το βρεφονηπιακό σταθμό, κάνεις δύο συσσίτια και πολλά γλέντια έτσι κι αλλιώς φαγητό στους μεν φαγητό στους δε, όλοι ικανοποιημένοι.
Γράφεις και το Δημοτικό Συμβούλιο και τα κάνεις όπως σε βολεύουν, συσσίτια όχι κουπόνια, η αξιοπρέπεια του ατόμου δεν μας απασχολεί, η προσωπική προβολή μας ενδιαφέρει και μόνο τα δείχνουν και τα κανάλια, ο τύπος τι καλά που περνάμε.

Χρωστάμε πολλά στην Τρίτη Ηλικία δεν μας χρωστά, ας την σεβαστούμε κι ας μην την εκμεταλλευτούμε, είναι λάθος, τραγικό λάθος.

Που οδεύουμε;;; Είναι ένα ερώτημα σοβαρό και θέλει υπεύθυνη απάντηση, ο Δήμαρχος αλλού τυρβάζει και δικαιολογημένα μετά από τόσα που έχει προσφέρει να του γυρίσουν την πλάτη τόσοι ψηφοφόροι είναι θλιβερό φυσικά, σίγουρο είναι ότι ο Γιάννης Δεκαβάλλας αποσύρεται, ίσως γι αλλού, δεν έχει όμως το δικαίωμα με τα λάθη και τις πολιτικές του να οδηγεί τον Ενιαίο Δήμο στην ξέρα… αι αγκαλιασμένοι όλοι μαζί κατά δήλωση Κεράνη να πνιγούμε…
Οι ξυπόλυτοι Άρχοντες που προσπαθούν να αναδειχθούν και να πάρουν τη διαδοχή δεν έχουν προοπτική γιατί το πλοίο θα έχει βουλιάξει όπως δήλωσε στην Οικονομική Επιτροπή ο Κύριος Κεράνης, «Αν είναι να πνιγούμε, να πνιγούμε όλοι μαζί», αλήθεια πόσο εύκολα βγαίνει από έναν Δημοτικό Σύμβουλο αυτή η φράση και δήλωση και στη συνέχεια ψηφίζει τον Προϋπολογισμό του 2012;;;
Αυτούς θα εμπιστευτούμε για το μέλλον αυτού του Νησιού και των Νέων Ανθρώπων που στοιβάζονται στην Ανεργία και την αδράνεια, που δεν αξιοποιούνται από τη Δημοτική Αρχή η οποία ετοίμασε εν μέσω κρίσης έναν συντηρητικό Προϋπολογισμό για να καλύψει λειτουργικές δαπάνες και μόνο, χωρίς Αναπτυξιακές Προτάσεις, χωρίς έργα, Κοινωνικά Άδικο με Νέα χαράτσια για να καλύψει τα Λάθη του Παρελθόντος τα οποία συνεχίζει και σήμερα;;;

ΟΧΙ… Δεν θα ψηφίσουμε αυτήν την καταστροφική πορεία και πολιτική για τον τόπο…
Θα σταθούμε απέναντι… σωσίβιο για να υπάρξει η φωνή αλλά και η πράξη που θα συμβάλει στην ανόρθωση αυτού του Νησιού γιατί το αξίζει…

Πάπιτσης  Γιώργος

ΣΥΡΟΣ – ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.