Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ Περιοδεία του Κωνσταντίνου Β΄ και της Άννας-Μαρίας στη Σύρο και στις Κυκλάδες(1965)

 Δείτε στο σύνδεσμο http://mam.avarchive.gr/portal/digitalview.jsp?get_ac_id=1652&thid=4088 βίντεο της περιοδείας που πραγματοποίησαν το 1965   ο Κωνσταντίνος Β΄ και η  Άννα-Μαρία στη Μύκονο, τη Σίφνο, την Πάρο, τη Σύρο και την Τήνο.
Στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιούν στις Κυκλάδες, ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος Β΄ και η Βασίλισσα Άννα-Μαρία αποβιβάζονται στο λιμάνι της Μυκόνου, όπου τους επιφυλάσσεται ενθουσιώδης υποδοχή από τις τοπικές Αρχές και τους κατοίκους του νησιού. Ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος Β΄ και η Βασίλισσα Άννα-Μαρία, συνοδευόμενοι από τον Αυλάρχη Θεοδόσιο Παπαθανασιάδη, περπατούν στους στενούς δρόμους της Μυκόνου. Τουρίστες φωτογραφίζουν το βασιλικό ζεύγος, το οποίο γίνεται αντικείμενο θερμής υποδοχής από ιερέα του νησιού. (30/9/1965)

Ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος Β΄ και η Βασίλισσα Άννα-Μαρία, συνοδευόμενοι από τον Θ. Παπαθανασιάδη, αποβιβάζονται στο λιμάνι της Σίφνου, από όπου επιβαίνοντας σε ημιόνους κατευθύνονται προς τη Χώρα του νησιού. (2/10/1965)

Ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος Β΄ και η Βασίλισσα Άννα-Μαρία επισκέπτονται τον ιερό ναό της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής στην Πάρο. (1/10/1965)

Η Βασίλισσα Άννα-Μαρία επισκέπτεται ορφανοτροφείο αρρένων στη Σύρο, όπου της επιφυλάσσεται θερμή υποδοχή από τους νεαρούς τροφίμους τους ιδρύματος. (29/9/1965)

Ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος Β, η Βασίλισσα Άννα-Μαρία και η Διάδοχος Αλεξία αποβιβάζονται στο λιμάνι της Τήνου, όπου τους επιφυλάσσεται ενθουσιώδης υποδοχή από τις τοπικές Αρχές και τους κατοίκους του νησιού. Αμέσως μετά την άφιξή τους, ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος Β΄ και η Βασίλισσα Άννα-Μαρία, κρατώντας εναλλάξ στην αγκαλιά τους τη Διάδοχο Αλεξία και συνοδευόμενοι από τον Θ. Παπαθανασιάδη, μεταβαίνουν στον ιερό ναό της Ευαγγελίστριας, όπου προσκυνούν διαδοχικά την εικόνα της Μεγαλόχαρης. (29/9/1965)
 πηγη http://mam.avarchive.gr/portal/digitalview.jsp?get_ac_id=1652&thid=4088

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.