Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Το δημοτικό σχολείο Κέας – ένα άλλο Γεφύρι της Άρτας


Μια φορά και έναν καιρό, πριν πολλά πολλά χρόνια, αποφασίστηκε η ανέγερση ενός δημοτικού σχολείου στην Κέα, με δυνατότητα στέγασης 150 μαθητών. Τότε, λεφτά υπήρχαν.
Πριν όμως χτιστεί το σχολείο, έπρεπε να γίνουν κάποιες μελέτες. Η εκπόνηση αυτών των μελετών δημοπρατήθηκε το μακρινό 2003.
Από τότε μέχρι σήμερα, παραλήφθηκε η οριστική μελέτη του έργου το 2005 η οποία εγκρίθηκε μετά από τέσσερα (4 !!!) χρόνια, ακολούθησε η γεωτεχνική μελέτη, για να φτάσουμε στο 2012 και να εγκριθεί η μελέτη εφαρμογής! Στην σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίθηκε ο «τελικός ανακεφαλαιωτικός πίνακας» για να εξοφληθούν οι μελετητές. Επειδή, σύμφωνα με τη μελέτη, ο προϋπολογισμός του έργου προέκυψε υψηλότερος από τον αρχικό, οι μελετητές πρέπει να πληρωθούν… 161.000 ευρώ περισσότερο από όσο είχε συμφωνηθεί το 2003!
Για την ιστορία, επισυνάπτω την εισήγηση της υπηρεσίας που συνοδεύει τον τελικό ανακεφαλαιωτικό πίνακα.
Μάλιστα, κατά τη εισήγηση του θέματος η περιφερειακή αρχή δεν έδειξε ίχνος ντροπής για την δεκαετή καθυστέρηση των μελετών. Κανείς δεν αναζήτησε ευθύνες αυτά τα δέκα (10) χρόνια. Ούτε μετά την τοποθέτηση του υπογράφοντος μπήκε κανένας στον κόπο να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Όλοι, μόνο κούνησαν το κεφάλι τους συγκαταβατικά, σαν να λέγανε: μην το ψάχνεις, έτσι είναι τα πράγματα.
Αν η νομαρχιακή ή η περιφερειακή αυτοδιοίκηση χρειάζεται μία δεκαετία για να εκπονήσει μία μελέτη, τότε δεν πρέπει να αναρωτιόμαστε γιατί φτάσαμε εδώ. Μάλλον είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΜΑΝΩΛΗΣ

http://www.gipapamanolis.gr/pna/sxolia-pna/275-13syn-oikepitr.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.