Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Υδροπλάνα στη Σύρο

Κατόπιν αιτήματος της εταιρείας Hellenic Seaplanes, συναντήθηκαν  ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Νικόλας Χαραλάμπους, με τον Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιάννη Δεκαβάλλα και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου κ. Γ. Βελισσαρίου.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση από πλευράς της εταιρείας, για την ανάπτυξη και δημιουργία των κατάλληλων υποδομών (υδατοδρόμια) σε όλη την Ελλάδα, έτσι ώστε να παρέχουν την απαιτούμενη επιχειρησιακή υποστήριξη στα υδροπλάνα.
Σύμφωνα με τον νόμο 4146/2013 “Διαμόρφωση Φιλικού Αναπτυξιακού Περιβάλλοντος για τις Στρατηγικές και Ιδιωτικές Επενδύσεις και άλλες διατάξεις”, δύναται άδεια λειτουργίας υδατοδρομίου σε φυσικό, σε νομικό πρόσωπο δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, σε Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου ή δεύτερου βαθμού και σε ενώσεις προσώπων.
Στα αδειοδοτημένα υδατοδρόμια θα επιτρέπεται, βάσει του νέου Νόμου, η πραγματοποίηση τακτικών και έκτακτων πτήσεων Δημοσίων Μεταφορών Υδροπλάνων για μεταφορά επιβατών, φορτίων, ταχυδρομείου καθώς και μια σειρά ειδικών πτήσεων (Νοσοκομειακών, έρευνας-Διάσωσης, Πυρόσβεσης, Γενικής αεροπορίας, Αεροπορικών Εργασιών κ.λ.π.).
Ο Δήμαρχος κ. Δεκαβάλλας και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ.Βελισσαρίου χαρακτήρισαν το εγχείρημα αυτό επένδυση για το νησί και επανάσταση για τον τουρισμό, και δεσμεύτηκαν ότι θα εξετάσουν την πρόταση ή τις προτάσεις που θα  προκύψουν από την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ίδρυση και λειτουργία Υδατοδρομίου, κατόπιν των απαραίτητων αποφάσεων τόσο του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και του Διοικητικού Συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου Σύρου, για τις εναλλακτικές λύσεις και τρόπους λειτουργίας του.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΥΡΟΥ - ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.