Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Α' ΕΛΜΕ Κυκλάδων για τη διαθεσιμότητα στην εκπαίδευση

Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» που ανέφερε ότι προωθείται άμεσα η διαθεσιμότητα στο χώρο της εκπαίδευσης και έχουν σταλεί λίστες ονομαστικές από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης προς το υπουργείο Παιδείας, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Α΄ Κυκλάδων συναντήθηκε με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Κυκλάδων, ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι δεν έχει ζητηθεί και δεν έχει σταλεί καμία σχετική λίστα προς το υπουργείο Παιδείας.


            Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Α΄ Κυκλάδων εκτιμά ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει άμεσα σε απολύσεις εκπαιδευτικών όπως επιτάσσει το κεφάλαιο, η ΕΕ και η κυβέρνηση, προβλέπεται από τα μνημόνια και να διαλύσει την όποια δημόσια εκπαίδευση. Φυσικά για να πραγματοποιήσει το στόχο της πρέπει να παραβιάσει ακόμα και την αστική συνταγματική νομιμότητα, αλλά όπως έχουμε δει τα τελευταία χρόνια δεν έχει καμία αναστολή ως προς αυτό.

Για να αντιμετωπίσουμε αυτή την επίθεση είναι η απαραίτητη η συσπείρωση του κλάδου καθώς και το κοινό μέτωπο με όλους τους εργαζόμενους που πλήττονται από αυτή τη βάρβαρη πολιτική. Καλούμε τους αντιπροσώπους που θα λάβουν μέρος στο 16ο συνέδριο της ΟΛΜΕ να λάβουν αγωνιστικές αποφάσεις για την ανασυγκρότηση του κινήματος και την οργάνωση της αντεπίθεσης απέναντι στην βάρβαρη πολιτική του κεφαλαίου στον χώρο της εκπαίδευσης. 

 Τέλος καλούμε τους συναδέλφους που θα βρίσκονται στη Σύρο την Τετάρτη 10 Ιουλίου και ώρα 20.00 στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου στον Ξηρόκαμπο για να προτείνουμε δράσεις στην περίπτωση που η κυβέρνηση επιχειρήσει να υλοποιήσει τα σχέδια της τους καλοκαιρινούς μήνες,


            Κανένας εφησυχασμός τους επόμενους μήνες που τα σχολεία θα είναι κλειστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.