Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

"Έφυγε" ο παιδίατρος Δ.Μπέρτος

Από χθες τα ξημερώματα η ιατρική κοινότητα έγινε πτωχότερη κατά ένα ακόμη μέλος. 
     Με βαθειά θλίψη όλο το Ιατρικό Σώμα των Κυκλάδων αποχαιρέτησε ένα αγαπητό συνάδελφο και φίλο, τον παιδίατρο Δημήτρη Μπέρτο.
     Γεννημένος στην Ερμούπολη το 1948, ο Δημήτρης Μπέρτος μετά το πέρας των εγκυκλίων σπουδών στη Σύρο, επέτυχε την εισαγωγή του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από το οποίο και αποφοίτησε το 1975.
     Περάτωσε την ειδικότητά του το 1982 στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και ξεκίνησε την δραστηριότητά του ως ειδικός παιδίατρος στην Ερμούπολη της Σύρου.  Επί 31 έτη ως αυτοαπασχολούμενος ιατρός και ιατρός θεραπευτής στο ΙΚΑ πρόσφερε τις υπηρεσίες του με ζήλο, αφοσίωση στο λειτούργημα και καθαρή ιατρική σκέψη, ικανότητες που τον κατέστησαν αγαπητό και τον καταξίωσαν στην τοπική κοινωνία της Σύρου.
     Μεγάλη και η αναγνωρισημότητά του μεταξύ όλων των συναδέλφων του Νομού, γεγονός που εκφράσθηκε με την επιλογή-εκλογή του επί σειρά ετών,  Προέδρου του ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ Κυκλάδων, μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων και εκπροσώπου στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, Πρόεδρο του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων και για τα έτη 1996-1999 Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων.
     Γενιές παιδιών, χιλιάδες στον αριθμό, βρήκαν την θεραπεία και την ιατρική υποστήριξη από τα χέρια του Δημήτρη Μπέρτου και το έργο του όλα αυτά τα χρόνια θεωρείται ανεκτίμητο.
    Πέρα από όλα αυτά, ο Δημήτρης Μπέρτος είχε και την τύχη να δημιουργήσει μία αξιοθαύμαστη οικογένεια και μαζί με την αγαπημένη του γυναίκα Αθηνά να μεγαλώσουν δύο υπέροχα παιδιά, τα κορίτσια του Άννα και Γεωργία.
     Στην οικογένειά του, μέσα από την καρδιά μας ευχόμαστε θερμά συλλυπητήρια, ευχόμενοι ο Θεός να τους έχει καλά για να θυμούνται και να είναι περήφανοι για τον πρόωρα χαμένο σύζυγο και πατέρα Δημήτρη Μπέρτο.
     Φίλε Δημήτρη, ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει..
                                                                                                            13 Ιουνίου 2013
                                                                        Εκ του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.