Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Επιστολή Καθολικού Αρχιεπισκόπου Νικολάου για την κατάργηση των Δ.Ο.Υ.

 

Θα δυσκολέψει ακόμη περισσότερο τη ζωή των νησιωτών η κατάργηση των Δ.Ο.Υ. στις Κυκλάδες, τόνισε στην επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Νάξου – Τήνου – Άνδρου – Μυκόνου και Μητροπολίτης παντός Αιγαίου Νικόλαος. Στην ίδια επιστολή, καλεί επίσης τον κ. Στουρνάρα να δηλώσει επισήμως ότι «ήταν απλώς μια πρόταση που όμως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνει απόφαση».
Η επιστολή κοινοποιήθηκε στον υφυπουργό Οικονομικών κ. Μαυραγάνη, στη Διεύθυνση Οργάνωσης – Ειδική Επιτροπή Ενοποιήσεων Δ.Ο.Υ. του υπουργείου Οικονομικών, στον υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση, στους βουλευτές του νομού κ.κ. Ρήγα και Συρμαλένιο, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο δήμο Τήνου και στη Δ.Ο.Υ. Τήνου.

Αναλυτικά, η επιστολή του Καθολικού Αρχιεπισκόπου έχει ως εξής:
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, τον τελευταίο καιρό μας προβληματίζει η διαδεδομένη είδηση, πως υπάρχει σκέψη να γίνει ενοποίηση των Δ.Ο.Υ και προτείνεται στις Κυκλάδες να παραμείνουν μόνο δύο (2) Δ.Ο.Υ. Είμαι βέβαιος ότι η πρόταση αυτή παρουσιάστηκε από κεκτημένη ταχύτητα και ήδη από σας έχει απορριφθεί. Εσείς τουλάχιστο γνωρίζετε πολύ καλά τι σημαίνει για τους νησιώτες να αναγκάζονται να μεταβαίνουν από νησί σε νησί, ακόμη και για να καταβάλλουν τις υποχρεώσεις τους έναντι του κράτους. Σας παρακαλώ μην καθυστερήσετε να δηλώσετε επισήμως πως ήταν απλώς μία πρόταση που όμως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνει απόφαση. Πριν ο σάλος δυναμώσει και αποβεί εις βάρος των άλλων προσπαθειών που συνεχώς καταβάλετε, για να βγει η Πατρίδα μας από την οικονομική κρίση, βεβαιώστε μας ότι προτάσεις που δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο τη ζωή των νησιωτών, όπως η κατάργηση των Δ.Ο.Υ. στα νησιά μας, δε θα μετατραπούν σε αποφάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.