Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΜΕ ΣΥΡΑΣ Οι εργαζόμενοι του Νεωρίου να πετάξουν την εργοδοτική παρέα του σωματείου


Καταγγέλουμε την απαράδεκτη στάση της εργοδοσίας του Νεωρίου απέναντι στους επί μήνες απλήρωτους εργαζόμενους που διαμαρτυρήθηκαν ζητώντας έστω ένα μέρος των υπερωριών που τους οφείλουν από τον περασμένο Οκτώβρη. Η πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) και της ΕΕ, δίνει αέρα στα πανιά των μεγαλοεργοδοτών για την ένταση της επίθεσης απέναντι στα εναπομείνατα εργατικά δικαιώματα, με σκοπό να φορτώσουν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Το μέλλον του Νεωρίου είναι στενά συνδεδεμένο με τη μοίρα της υπόλοιπης ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας της χώρας. Οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις πιστές στις αποφάσεις της ΕΕ και του Ευρωπαϊκού Δικαστήριου ξυλώνουν τη ναυπηγεπισκευαστική βιομηχανία της Ελλάδας.

Για την κατάσταση που επικρατεί μέσα στο χώρο του ναυπηγείου έχουν σημαντική ευθύνη τα προεδρεία του Εργατικού Κέντρου και του εργοστασιακού σωματείου, που έπρεπε να έχει πάει για εκλογές εδώ και κάποιους μήνες. Με την στάση τους ενθαρρύνουν την μεγαλοεργοδοσία, σε όλο το νησί,  στην καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων (απλήρωτοι εργαζόμενοι, εκ περιδρομής εργασία, μειώσεις μισθών και απολύσεις) και ταυτόχρονα καλλιεργούν ένα κλίμα υποταγής και μοιρολατρείας στους εργαζόμενους. Αυτή είναι και η γενικότερη πολιτική στάση που ακολουθείται απο τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που δηλητηρίασαν τη συνείδηση των εργαζομένων με τις απάτες περί κοινωνικών διαλόγων και  κοινωνικού εταιρισμού στη λογική του μικρότερου κακού. Με αυτό το συνάφι πρέπει μια και καλή να ξεμπερδέψουμε, οι εργαζόμενοι του Νεωρίου να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Να πετάξουν από πάνω τους την εργοδοτική και κυβερνητική “παρέα” του σωματείου. Δεν έχει κανένα δικαίωμα να εμφανίζεται ως υποστηρικής των εργαζομένων, η φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, που προχώρησε στη σύσταση δουλεμπορικού γραφείου ευρέσεως εργασίας και που κατανοεί τόσο πολύ τα προβλήματα των εργοδοτών ωστε έφτασε στο σημείο να προτείνει την πρόσληψη Ελλήνων εργατών, αντί αλλοδαπών, με μεροκάματο 18ευρώ και να καταγγείλει την απεργία των Χαλυβουργών.  Η θέση τους ήταν, είναι και θα είναι πάντα απέναντι στο εργατικό κίνημα.

Σήμερα οι εργαζόμενοι έχουν αποκτήσει μεγάλη εμπείρια. Ψηλά το κεφάλι! Για το δίκιο μας και την προστασία των οικογενείων μας.

Δεν ανεχόμαστε εμείς που παράγουμε τον πλούτο να οδηγούμαστε στην εξαθλίωση για να σωθούν τα κέρδη των καπιταλιστών από την κρίση που οι ίδιοι προξένησαν. Να καταστρέφονται και να λεηλατούνται οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, να λήστευεται ο πλούτος που παράγει η εργατική τάξη της χώρας μας και να στέλνονται εμβάσματα στην Ελβετία.

Η Τοπική Γραμματεία Σύρου του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και και το λαό του νησιού, να βγάλουν συμπεράσματα. Είναι ώρα να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Εμείς οι εργαζόμενοι να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Ο καθένας να διαχωρίσει τη θέση του από τον εργοδοτικό συνδικαλισμό. Καθήκον κάθε τίμιου εργάτη είναι να υπερασπίσει τον ίδιο και την τάξη του. Για σωματεία μαζικά, ταξικά με γερά ποδάρια στους χώρους δουλειάς, που θα έχουν την εμπιστοσύνη των εργαζομένων και δε θα είναι άλλοθι και εφαλτήριο βολέματος μιας κάστας εργατοπατέρων. Σωματεία που θα συσπειρώνουν όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από χρώμα, θρήσκευμα, φυλή, εργασιακή σχέση, αποφασιστικά ταγμένα κατά της ανάπτυξης που υπηρετεί την καπιταλιστική κερδοφορία, κατά της αξιοποίησης του παραγόμενου πλούτου για τον πλουτισμό μιας χούφτας παρασίτων.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, όλα αυτά τα χρόνια με την δουλειά τους, έχουν δημιουργήσει τόσα κέρδη.

Η μόνη προοπτική για τη ριζική λύση των προβλημάτων της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας βρίσκεται στη δημιουργία ενός ενιαίου αποκλειστικά Δημόσιου Φορέα Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας  με κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας . Με την αξιοποίηση του υπάρχοντος έμπειρου εργατικού δυναμικού, της τεχνογνωσίας και τις υλικές υποδομές, μπορούν να καλυφθούν οι εγχώριες ανάγκες των μεταφορών, της ακτοπλοΐας και του Πολεμικού Ναυτικού, προς όφελος της λαϊκής ευημερίας.

Τοπική Γραμματεία Σύρου του Π.Α.ΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.