Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Χαιρετίσματα στην εξουσία

ΚΩΣΤΑΣ ΑΠΕΡΓΗΣ

  • Βρε πως αλλάξαν οι καιροί .Σήμερα είναι μια επίσημη μέρα για το νησί μας. Η γκαρνταρόμπα των ΑΝΕΞΆΡΤΗΤΩΝ,δημοτών μας αρχόντων, (εκτός από το καλάμι) εξαντλήθηκε νωρίς!!!Αφού έφτυναν τον κόρφο τους προεκλογικά , πως δεν έχουν καμμιά σχέση με τις μνημονιακές παρατάξεις, μετεκλογικά , οι μάσκες έπεσαν , πριν να λαλήσει τρεις φορές ο αλέκτορας, της πολιτικής υποκρισίας τους. .Και τώρα πλέον εν Δήμω , κυρίαρχη, είναι βέβαια ,η πολιτική-πιστό αντίγραφο αυτής, που ακολουθούν τα κόμματα της συγκυβέρνησης: Τρόικα και ξερό ψωμί. Η τρόικα γι' αυτούς και το ξερό ψωμί για μας. Οι «ατσαλάκωτοι» μπορεί να μην διαθέτουν ιδιαίτερη φαντασία, προσαρμόζονται όμως στο ρόλο «ηχείου», πανεύκολα.
Και έτσι, «εν χορδαίς και οργάνοις» η νέα μας , δημοτική αρχή , ως θυγατρικό ηχείο της κυβέρνησης του μνημονίου, αναγγέλει πανηγυρικά, την εφαρμογή του περίφημου μέτρου του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Ο Δήμος μας είναι μέσα στους πρώτους δεκατρείς που το μέτρο εφαρμόζεται πιλοτικά.Η εικόνα του νεοφώτιστου δημοτικού ταγού , με το καρφιτσωμένο χαμόγελο να συνοδεύει ευτυχισμένος την ανακοίνωση της συμμετοχής του Δήμου με την βαρυσήμαντη δήλωση πως ήταν «το επιστέγασμα της πολύ καλής συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Εργασίας και της νέας Δημοτικής Αρχής , είχε πράγματι μια νότα κωμειδυλίου. Θα μπορούσε αυτός ο συνδυασμός ρητορικής φούσκας και έμπρακτης μιζέριας να είναι κωμωδία, αν δεν υπήρχε το δράμα δεκάδων ανθρώπων που υποφέρουν.

  • Και μετά τις φωτοβολίδες για τις ελεημοσύνες του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος , οι επιδείξεις επι χάρτου ,στο επικοινωνιακό ρεπερτόριο της δημοτικής αρχής συνεχίζεται....με παραστάσεις, στον ιδανικό χώρο, τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ, για την Ανάπτυξη.Ένας ειδικός , πέταξε το καρφί:"Oπου βλέπεις χειμερινές ημερίδες για το τουρισμό, να περιμένεις νυχτερίδες κι αράχνες το καλοκαίρι".Πως το λέει ο Μπρεχτ , "οι χορτασμένοι μιλούν στους πεινασμένους για τις χρυσές εποχές που έρχονται"!!!
  •  O καιρός αγριεύει, αλλά οι αεροπόροι,της πλατείας Μιαούλη συνεχίζουν ακάθεκτοι τις πτήσεις πολιτικού εντυπωσιασμού με τρύκ , που, προκαλούν γέλιο και στα νήπια.Μετά το πιλοτικό , εγγυημένο εισόδημα,οι ατσαλάκωτοι διαφημίζουν , ως έργο αιχμής των 100 πρώτων ημερών, την τοποθέτηση τεσσάρων πιλοτικών κάδων στο κέντρο της Ερμούπολης..Τύφλωσον ! Κύριε τον λαόν σου.!!!
  •  "Θετικοί οιωνοί για τον τουρισμό της Σύρου".Πανηγυρίζουν τα θυγατρικά ηχεία των νεοφώτιστων.Θα πληροφορήθηκαν φαίνεται οι τουρς- οπερειτορς, ότι τοποθετούνται τέσσερεις κομψοί σκουπιδοντενεκέδες στο ιστορικό κέντρο και δεν μπορούν να κρύψουν τον ενθουσιασμό τους.
  •  Τα τελευταία λαικά άσματα , που κάνουν θραύση στη Σύρα. :
    «Όταν συμβεί στα πέριξ φωτιές να καίνε , βγάζουν «ψηφίσματα», οι Ατσαλάκωτοι»... και οι παρέες τους για την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ.
    «Ποιος το είπε για τους μάγκες πως χαθήκανε;»..Και της εξουσίας , δεκανίκια πως γινήκανε.
    Πλάκα- πλάκα , μετέτοια δυναμικά ψηφίσματα, δεν πέφτουν απλά ετοιμόρροπες κυβερνήσεις,Με τέτοια αποφασιστικότητα ΘΑ ΤΗΝ ΤΡΕΛΛΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΝΑΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.