Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Έλλειψη πολιτικής προστασίας στα νησιά

Η πρόσφατη κακοκαιρία που χτύπησε τις Κυκλάδες με ισχυρές χιονοπτώσεις και τα προβλήματα που προέκυψαν από αυτή, ανέδειξαν ανάγλυφα τις συνέπειες της έλλειψης ουσιαστικής ενεργειακής αυτονομίας και πολιτικής προστασίας στα νησιά μας που επιτείνεται από τις μνημονιακές πολιτικές των τελευταίων ετών. Η υποστελέχωση των δημοσίων υπηρεσιών και των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, η ελλιπής συντήρηση των δικτύων και των υποδομών, μετά από ένα έντονο κύμα κακοκαιρίας άφησε πίσω της δύο νησιά (Άνδρο και Τήνο) σοβαρά χτυπημένα. Δρόμοι κλειστοί, διακοπή ηλεκτρικού -ειδικά η Τήνος είναι η τρίτη συνεχόμενη ημέρα χωρίς ρεύμα- σε αντίξοες καιρικές συνθήκες για τους κατοίκους.
Ζητήματα όπως η ενεργειακή αυταρκεια των νησιών μας, η θωράκιση τους απέναντι σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες και η χάραξη εξειδικευμένων πολιτικών αντιμετώπισης αντίστοιχων φαινομένων αποτελεί προτεραιότητα για  την νησιωτική μας πολιτική.
Τα αντανακλαστικά των αρμοδίων υπουργείων Εσωτερικών και Δημοσίας Τάξης καθώς και της περιφερειακής αρχής πρέπει να οξυνθούν για να ανταποκριθούν όσο πιο άμεσα γίνεται στις ανάγκες σε ηλεκτρικό, ύδρευση και γενική τροφοδοσία των κατοίκων των περιοχών που έχουν πληγεί, τόσο σε εξοπλισμό και μηχανήματα όσο και για την καταγραφή των όποιων ζημιών σε ζωικό κεφάλαιο, καλλιέργειες, κτλ. Η κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης της Τήνου την τρίτη μέρα οφείλει να επιταχύνει τις διαδικασίες αποκατάστασης των προβλημάτων που ανέκυψαν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.