Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΑΡΗΣ-ΜΑΝΝΑ Εκδήλωση με αφορμή την Ημέρα Δασοπονίας


Η 21η Μαρτίου συμπίπτει με την έναρξη της εαρινής ισημερίας και την πρώτη ημέρα της άνοιξης. Η ημέρα αυτή ανακηρύχθηκε Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας για να φέρει τον άνθρωπο πιο κοντά στο δάσος (που καλύπτει το 25% της επιφάνειας της Γης), να του κεντρίσει το ενδιαφέρον να μάθει περισσότερα για τις λειτουργίες του, αλλά και για την ανάγκη προστασίας του, που είναι ζωτικής σημασίας για την ανθρώπινη επιβίωση. Ιδιαίτερα στις μέρες μας, με τις αρνητικές εξελίξεις στα περιβαλλοντικά θέματα, όπως οι κλιματικές αλλαγές, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, η ερημοποίηση της γης, οι απειλές στη βιοποικιλότητα και η εκτεταμένη υλοτόμηση των τροπικών δασών.

Με αφορμή τον εορτασμό αυτής της ημέρας, το Δημοτικό Σχολείο Βάρης -Μάννα κάλεσε  προς ενημέρωση των μαθητών την υποδιευθύντρια της Δ/νσης Δασών Κυκλάδων κ.Μ.Φωσκόλου και τα στελέχη της ίδιας υπηρεσίας κ.κ Α. Δρασκίδου και Χ.Καραμπάτσο. Οι μαθητές των Α’-Β’ και Γ’ τάξεων είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν  ενημερωτική παρουσίαση σχετικά με τα δάση και τα ενδημικά δέντρα , φυτά και θάμνους των Κυκλάδων, να ακούσουν σχετικούς μύθους και παραμύθια ,να δουν σχετικό βίντεο και να ευαισθητοποιηθούν ζωγραφίζοντας.

Στη συνέχεια οι μαθητές ξενάγησαν τα στελέχη της Δ/νσης Δασών στους κήπους του διδακτηρίου Μάννα, όπου είχαν φυτέψει δενδρύλλια ,που είχε προσφέρει η Δ/νση Δασών Κυκλάδων και είχαν αναπτύξει φυτώρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κάθε τάξη του σχολείου έχει αναλάβει την καλλιέργεια και περιποίηση ενός κήπου με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Το κλιμάκιο της Δ/νσης Δασών Κυκλάδων συνεχάρη στη συνέχεια μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου για το έμπρακτο ενδιαφέρον τους για το πράσινο και το περιβάλλον και τόνισαν την ανάγκη της συνέχισης των προσπαθειών ,ιδιαίτερα στη χώρα μας όπου τα δάση βρίσκονται στο έλεος των φυσικών καταστροφών, των καταπατητών και της ανεξέλεγκτης εκμετάλλευσης των πόρων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.