Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Για την υποδοχή Βρούτση στη Νάξο





 Μπαίνουμε στις Απόκριες και οι καρναβαλιστές της τοπικής Νάξου της Νέας Δημοκρατίας έκριναν σκόπιμο ότι ίσως είναι καιρός να κόψουν την πρωτοχρονιάτική τους πίτα. Έτσι, φώναξαν από την Αθήνα το βασιλιά Καρνάβαλο και καμάρι του νησιού, υπουργό εργασίας Βρούτση. Βέβαια, φρόντισαν να μην ανακοινώσουν την επίσκεψή του παρά την τελευταία στιγμή κι έτσι δεν πήρε χαμπάρι ο κόσμος τον λαοφιλή βουλευτή και υπουργό.


Τα εγγόνια λοιπόν των δοσίλογων της τοπικής κοινωνίας ξεχύθηκαν το πρωί στο αεροδρόμιο για να τον υποδεχτούν. Όλος αυτός ο συρφετός των μικροσυμφερόντων, οι παραγοντίσκοι, οι λιμοκοντόροι και ο πελατειακός κομματικός στρατός ήταν εκεί. Ο πρώην υπάλληλος της εφορίας που αναλήφθηκε στα ουράνια της εξουσίας για να κάνει πρόθυμα τη βρώμικη δουλειά που του έχουν αναθέσει τα ντόπια και υπερεθνικά αφεντικά, πάτησε τα πάτρια εδάφη ξανά με τη βαλίτσα του γεμάτη εκδουλεύσεις, υποσχέσεις και ρουσφέτια.

Ποια είναι τα έργα και οι ημέρες του ρέκτη πολιτικού στον υπουργικό θώκο; Εισβολή των ΜΑΤ στην Ελληνική Χαλυβουργία, 30% ανεργία, 60%ανεργία στους νέους κάτω των 25 χρονών, 4.000.000 κάτω από το όριο της φτώχειας, κατάργηση των επιδομάτων ανεργίας στους εποχικούς υπαλλήλους (που ειδικά στις τουριστικές περιοχές είναι καταδίκη για χιλιάδες εργαζόμενους),επιστράτευση στους απεργούς του ΜΕΤΡΟ και τους απεργούς ναυτεργάτες, ξύλο και συλλήψεις στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και σε άλλους αγωνιστές, κλπ, κλπ

Πώς θα μπορούσαμε λοιπόν να λείπουμε από «τη κοπή τη πίτα»;Μετά το άγριο κράξιμο στον σημερινό υπουργό εσωτερικών Στυλιανίδη πέρσι την ίδια εποχή, ο γνωστός θίασος της τοπικής της ΝΔ οργάνωσε αυτή τη φορά την εκδήλωση σε πατσατζίδικο που βρίσκεται εκτός πόλης, για να έχουν την ασφάλεια που τους προσφέρει η απομόνωση, αλλά και για να χαριεντιστούν μεταξύ τους μακριά από τα καχύποπτα και αδιάκριτα βλέμματα των συμπολιτών μας.

Γύρω στα 40 άτομα βρεθήκαμε έξω από το πατσατζίδικο μαζί με όλη την αστυνομική δύναμη του νησιού, ενισχυμένη με εισαγόμενους μπάτσους αλλά και την πολυπληθή προσωπική φρουρά του υπουργού. Οι τελευταίοι μάλιστα είχαν ιδιαίτερα βλοσυρό ύφος όπως στα αμερικάνικα μπατσοσίριαλ, στα οποία αναμφίβολα θα ήθελαν να πρωταγωνιστούν.

Η άφιξη του υπουργού καθυστέρησε δυο ώρες. Οι μπάτσοι μαζί με τους παρατρεχάμενούς του έκαναν διάφορες κινήσεις αντιπερισπασμού για να μας ξεγελάσουν, τα τηλέφωνα είχαν πάρει φωτιά. Στοχοποίησαν ονομαστικά συντρόφους και συντρόφισσες, προσπάθησαν να μας απωθήσουν και να μας ακολουθήσουν την ώρα που αποφασίσαμε να φύγουμε, αλλά δεν έκαναν τίποτα παραπάνω παρά τις απειλές και την ένταση γιατί βρήκαν απέναντί τους αποφασιστικότητα και αρραγή ενότητα.

Η ώρα λοιπόν πέρναγε, οι συνδαιτυμόνες του υπουργού είχαν καταληφθεί από ανησυχία, το φαγητό κρύωνε στους πάγκους της κουζίνας.Δημαρχαίοι, ιατρικό κατεστημένο, επαγγελματικοί φορείς και λοιποί τσανακογλείφτες άκουγαν τα στομάχια τους να γουργουρίζουν όταν εμφανίστηκε ξαφνικά ο υπουργός από την πόρτα της κουζίνας. Φυγάδευσαν λοιπόν το μεγαλοπρεπή υπουργό τους Βρούτση από το μαγερειό.

Δεν ξέρουμε πώς τελείωσε η βραδιά αλλά έχουμε μείνει με μερικές απορίες: Τι να πει κανείς για όλους αυτούς, την ώρα που στη Νάξο διαλύουν το νοσοκομείο, συγχωνεύουν και κλείνουν σχολεία, κατεδαφίζουν και ιδιωτικοποιούν κάθε προνοιακή δομή,σπρώχνουν εκατοντάδες οικογένειες αγροτών και μισθωτών στα συσσίτια, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, αυτοί κάθονται και γλείφουν τον κάθε υπουργό και στηρίζουν αυτές τις εγκληματικές πολιτικές. Βρισκόμαστε ταξικά και κοινωνικά απέναντί τους.



ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ

ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ



Σύντροφοι και συντρόφισσες από την επιτροπή υποδοχής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.