Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ:Όλοι στη γενική απεργία στις 20 Φλεβάρη


Τετάρτη 20 ΦΛΕΒΑΡΗ: ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΟΛΟΙ στο ΝΕΩΡΙΟ - ΙΚΑ, 10:30


ΟΣΑ ΤΑ ΚΕΡΔΙΣΕΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ,
TΑ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΝ ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ
(στίχος από τραγούδι)

Μετά την επιστράτευση των ναυτεργατών και των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ είναι φανερό σε όλη την κοινωνία ότι η κυβέρνηση βάλθηκε να ‘αναστήσει’ μια σύγχρονη χούντα. Το γαϊτανάκι των απειλών για τους εργαζομένους και τον λαό συνέχισε ο Γ.Γ του υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος αποκάλυψε τους βαθύτερους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για μισθούς ακόμα πιο κάτω από τα 586€ και 511€ για τους νέους.. Άλλωστε, τα κυβερνητικά στελέχη γνωρίζουν ότι με την επίσημη ανεργία πάνω από 26% και την ανεργία των νέων πάνω από 50%, το πάρτυ για τους μεγαλοεπιχειρηματίες δεν έχει τελειωμό, αφού το ‘δικαίωμα όλων στην αξιοπρεπή δουλειά έχει μετατραπεί σε ‘προνόμιο ολίγων μόνο στην επισφαλή-ευέλικτη απασχόληση’.

 

Τα πράγματα μιλούν για μισθούς - χαρτζιλίκι 256€ το μήνα :

Στις 14 Φλεβάρη λήγουν αρκετές κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας και ως τον Μάη σχεδόν όλες. Τον Μάρτη, επίσης, λήγει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας παραδίδοντας χιλιάδες εργαζόμενους στους κατώτατους μισθούς, που σήμερα είναι 400 € και αύριο όσο πει η Υπουργική Απόφαση του όποιου Βρούτση. Φυσικά, η διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων πάει χέρι–χέρι με αυτή των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Νέος ‘σιδηρούς’ δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας και εργαζόμενοι του Δημοσίου σε αργία με μια απλή, ακόμα και ανώνυμη(!!), καταγγελία, επαναφορά νόμου του μετεμφυλιακού καθεστώτος για περιορισμό των απεργιών, πρωτοφανής καταστολή και το γαϊτανάκι του τρόμου στην Ελλάδα του μνημονίου, της ΕΕ,της ΕΚΤ και του ΔΝΤ συνεχίζεται.

 

Στο διαρκή κοινωνικό πόλεμο που έχει κηρύξει η κυβέρνηση, η απάντηση από την πλευρά των εργαζομένων δεν μπορεί παρά να είναι ο ενδοτισμός των εξωνημένων στο κεφάλαιο και το κράτος του ηγεσιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

 

Δεν είναι δυνατόν, όταν ‘βρέχει επιστρατεύσεις’ και απειλές εναντίον ολόκληρων κλάδων, η απάντηση να μην είναι άμεση απ’ τις ομοσπονδίες και να μην περιλαμβάνει την κλιμάκωση, το γενικευμένο μπλακ άουτ σε όλους τους χώρους δουλειάς και την οργάνωση της ανυπακοής στην επιστράτευση.


Στο διαρκή κοινωνικό πόλεμο που έχει κηρύξει η κυβέρνηση, η απάντηση από την πλευρά των εργαζομένων δεν μπορεί να είναι η ξετσιπωσιά του εργοδοτικού συνδικαλισμού της διοίκησης του ΕΚ Κυκλάδων, που, αντί να κηρύττει διαρκή ‘ανένδοτο’ για να εξοφληθούν τα χρωστούμενα στους εργαζόμενους του Νεωρίου και άλλων επιχειρήσεων, ζητά ακρόαση από τον κυκλαδίτη μνημονιακό Υπουργό Εργασίας για να ζητιανέψει επίδομα απληρωσιάς για τους εργαζόμενους του Νεωρίου.

Η νικηφόρα απάντηση για τους εργαζομένους και τον λαό βρίσκεται μακριά απ’ τα σχέδια της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας.

·         Βρίσκεται στα αλληλεγγύη και την μετωπική συμπόρευση των αγωνιζόμενων κλάδων αλλά και του λαού σαν απάντηση στην κρατική καταστολή και τον κοινωνικό αυτοματισμό. Βρίσκεται στις συλλογικές διαδικασίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων για να υπογραφούν συλλογικές συμβάσεις εργασίας και Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Στο μπλοκάρισμα των απολύσεων και των διαθεσιμοτήτων στο Δημόσιο και της αξιολόγησης στην εκπαίδευση.

·         Βρίσκεται στην ανατροπή της φορομπηχτικής πολιτικής, των χαρατσιών, του νέου φορολογικού, μέσω της γενικευμένης, μαζικής, οργανωμένης ανυπακοής.

·         Βρίσκεται στην καθημερινή πάλη για δημόσιο σχολείο, υγεία και κοινωνική ασφάλιση.

·      Τελικά, βρίσκεται στην απάντηση των σωματείων, των λαϊκών συνελεύσεων, του συντονισμού των αγώνων και των απεργιών, με σκοπό την ανάπτυξη ενός πανεργατικού λαϊκού ξεσηκωμού που θα πλημμυρίσει τους δρόμους όλης της χώρας. Η ελπίδα και η προοπτική βρίσκεται στη ρήξη με την πολιτική, του ελληνικού κεφαλαίου, των Μνημονίων, των περικοπών και του ευρωενωσιακού μονόδρομου

 

ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΧΙΛΙΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΛΟΓΟΥΣ…

20 ΦΛΕΒΑΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!!!!

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.