Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ «H απόφαση να μείνουμε στη Σύρο ήταν ακαριαία»


O τραγουδιστής και ο πρεσβευτής Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ Γιώργος Νταλάρας αναφέρει δέκα λόγους που επιλέγει τη Σύρο ως αγαπημένο προορισμό διακοπών:


1. Από νεαρός συνήθιζα να ταξιδεύω στα νησιά.
2. Το αίσθημα που μου δημιουργήθηκε μόλις πρωτοήρθα ήταν ότι έχω ξανάρθει. O τόπος μου φαινόταν οικείος.
3. Η απόφαση για να μείνουμε εδώ ήταν ακαριαία. Για τη Σύρο μου είχε μιλήσει πολύ ο φίλος μου Μάνος Ελευθερίου. Ο Μιχάλης Μακρουλάκης, που τυχαίνει να είναι φίλος και με την οικογένεια της Άννας, ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που γνωρίσαμε και κάναμε παρέα.
4.Παρ' οτι σκοπεύαμε με τη σύζυγό μου, την Άννα, να εγκατασταθούμε στη Σαντορίνη, επιλέξαμε τελικά τη Σύρο.
5..Στην αρχή ψάχναμε για οικόπεδο στην Ποσειδωνία, απ' όπου ήταν και κάποιοι συγγενείς της Άννας, όμως τελικά καταλήξαμε στο Φοίνικα.
6. Εδώ γνωρίσαμε το Γιάννη το Δεσύπρη και τους φίλους του από το θέατρο: το Γιώργο Κάτρη, το Γιάννη τον Παλαιολόγο κ.ά. Τον πρώτο καιρό κάναμε παρέα και με το Μάκη το Μαυρίκο, γιατί με ενδιέφεραν πολύ τα καράβια στο καρνάγιο, αλλά και με την Αυγουστίνα Δουράτσου και με το Νίκο το Φιλάρετο.
7.Εμείς εδώ ζητάμε ησυχία και ξεκούραση. Στη Σύρο δεν έρχεται κάποιος για ν' απολαύσει τις παραλίες της, είναι εύλογο ότι πρέπει να προσελκυσθούν επισκέπτες υψηλών απαιτήσεων. Το είχα πει στην «Άποψη» πριν από δυο χρόνια.
8.Αγαπάμε τη Σύρο αλλά κάποια στιγμή κάποιοι πρέπει να πουν "ό,τι έγινε, έγινε" και να δώσουν ένα τέλος σε πράγματα κακόγουστα και ξένα προς την ιστορία και τον πολιτισμό αυτού του τόπου.
9. Δεν θα ξεχάσω τη συναυλία-αφιέρωμα στο Μάρκο Βαμβακάρη πριν από χρόνια στο νησί. Ήταν εξαιρετική στιγμή. Είχε πολύ καλή αύρα ο κόσμος και όλοι εμείς που συμμετείχαμε και αντιμετωπίστηκε πολύ θετικά από όλους.
10.Θέλω να πιστεύω ότι εδώ θα επικρατήσει ο νηφάλιος λόγος και θα αναπτυχθούν επιχειρήματα υπέρ της ήπιας ανάπτυξης.

Πηγή: www.kykladesnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.