Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Η διοίκηση του Νεωρίου παίζει με τον πόνο των εργαζομένων


 

Για μία ακόμη φορά γινόμαστε μάρτυρες της πολιτικής απαξίωσης του ιστορικού ναυπηγείου του Νεωρίου από την κυβέρνηση, αλλά και των παρασκηνιακών τακτικών της διοίκησης του ναυπηγείου που έχει αφήσει απλήρωτους επί 4,5 μήνες τους εργαζόμενους, ενώ επιπρόσθετα τους οφείλει και υπερωρίες ενός ολόκληρου έτους.

Κατά παραδοχή του ίδιου του ιδιοκτήτη του Ομίλου Νεώριον, το ναυπηγείο της Σύρου οδηγείται αργά και βασανιστικά στο λουκέτο και οι εκατοντάδες εργαζόμενοι στο δρόμο, την ώρα που η διοίκηση του Νεωρίου, όπως τουλάχιστον έχει δείξει μέχρι σήμερα, δεν έχει κανένα σοβαρό πλάνο για το μέλλον της επιχείρησης και απλά περιμένει τον αργό θάνατο.

Αμέτοχη και αδιάφορη παρουσιάζεται η συγκεβέρνηση, αφήνοντας το Νεώριο στη μοίρα του. Καμία εξέλιξη δεν υπάρχει με τις δεξαμενές του Πολεμικού Ναυτικού που ακόμη περιμένει το Νεώριο. Οι προεκλογικές υποσχέσεις των «γαλάζιων» παραγόντων, έμειναν μόνο στα λόγια και μετά τις εκλογές, γύρισαν την πλάτη στο ναυπηγείο και στους εργαζόμενους που βρίσκονται σε τραγική οικονομική κατάσταση.

Την ίδια ώρα, η διοίκηση του Νεωρίου μας δίνει την εντύπωση πως παίζει με τον πόνο των εργαζομένων με τον πλέον προκλητικό τρόπο. Όχι μόνο δεν τους πληρώνει προκαλώντας σε αυτούς σοβαρό βιοποριστικό πρόβλημα, αλλά δείχνοντας  ένα πρωτοφανές σκληρό πρόσωπο, τους εμπαίζει, μισθώνοντας ρυμουλκά ιδιωτών για δουλειές του Νεωρίου, τα οποία κοστίζουν πολύ ακριβότερα από τα εργατικά χέρια που έχει στη δύναμή του το ναυπηγείο.

Η διοίκηση οφείλει να ανοίξει τα χαρτιά της και με ξεκάθαρες κουβέντες να γνωστοποιήσει στην κοινωνία της Σύρου, τι σκοπό έχει για το ναυπηγείο.  Η κυβέρνηση που λάμπει δια της απουσίας της σε όλα τα μικρά και μεγάλα προβλήματα των Κυκλάδων, έχει υποχρέωση να σκύψει πάνω από τα προβλήματα της μεγαλύτερης επιχείρησης του νομού και να στηρίξει έμπρακτα τη βιωσιμότητά της και την ύπαρξή της στο ναυπηγικό χάρτη.

 

 «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ» ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.