Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Επιτροπή αγώνα για την παραλία του ΓαλησσάΜέτα τη συγκέντρωση κατοίκων που πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιουνίου, συγκροτήθηκε Επιτροπή Αγώνα αποτελούμενη από κάτοικους και φίλους του Γαλησσά με σκοπό:
 Να εκφράσουν σε οποιονδήποτε αρμόδιο φορέα την αντίδρασή τους και να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη για την απόφαση μεταβίβασης στο ΤΑΙΠΕΔ της παραλιακής ζώνης του Γαλησσά (έκταση 27.992 τ.μ.) και με το πρόσχημα ότι πρόκειται για δημόσιο κτήμα (παλαιός αιγιαλός) να την ξεπουλήσουν σε οποιονδήποτε επίδοξο επενδυτή, ο οποίος θα στηρίξει την επιχειρηματικότητα του πάνω στους κόπους και τους αγώνες 29 κατοίκων - ιδιοκτητών της περιοχής, που αγωνίστηκαν για να στήσουν και να διασώσουν τις επιχειρήσεις και τις περιουσίες που δημιούργησαν πάνω στη γη των προγόνων τους, που τώρα τελείως αβασάνιστα τείνουν να ξεπουληθούν.
Η ίδια Επιτροπή Αγώνα, συνεπικουρούμενη απ' όλους τους αρμόδιους φορείς θα ζητήσει την επαναχάραξη του παλαιού αιγιαλού στον Γαλησσά, ώστε να διορθωθεί η εσφαλμένη αρχική χάραξη και να υπάρξει λύτρωση όλων αυτών που κινδυνεύουν να δουν "αλλά αφεντικά" στις περιουσίες τους, για τις οποίες μάλιστα το κράτος τους φορολογεί κανονικά, ενώ σε περίπτωση που τις ξεπουλήσει δεν πρόκειται να δώσει την παραμικρή αποζημίωση.
 ΖΗΤΑΜΕ:
 1.Να ΜΗΝ παραχωρηθούν στο ΤΑΙΠΕΔ οι εκτάσεις των 27.922,34 τ.μ. της παραλιακής ζώνης του Γαλησσά όπως προβλέπεται από την με Αριθμ. αποφ. 234/13 (ΦΕΚ - 1020 Β/25-4-2013): Μεταφορά στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία " Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε." περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου κατά τις διατάξεις του ν.3986/2011 (Α' 152) 2.Να υπάρξει κοινό μέτωπο με την τοπική αυτοδιοίκηση και να παρθούν συγκεκριμένες αποφάσεις για το θέμα. 3.Να γίνει επαναχάραξη του παλαιού αιγιαλού Γαλησσά με ορθά και αντικειμενικά κριτήρια.  Επιτροπή Αγώνα:
Βουτσίνος Ι. Ιωάννης (επιχειρηματίας), Βαρθαλίτης Γεώργιος (επιχειρηματίας - πρόεδρος Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Σύρου), Βακόνδιος Στέφανος (δημοτικός σύμβουλος - πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου "Άγιος Στέφανος"), Βουτσίνος Μάριος (δημοσιογράφος- π. Βουλευτής), Μπουγιούρης Κωνσταντίνος (επιχειρηματίας- π. πρόεδρος Συλλόγου "Τερψιχόρη"), Βουτσίνος Μ. Ιωάννης (πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλησσά- τ. Κοινοτάρχης Γαλησσά), Βουτσίνος Α. Ιωάννης (πρόεδρος Ναυτικού Ομίλου Γαλησσά), Ρούσσος Παντελής (επιχειρηματίας), Μαραγκού Δέσποινα (επιχειρηματίας).

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ :
http://www.avaaz.org/en/petition/PROTECT_THE_COASTLINE_OF_GALISSA_VILLAGE_IN_SYROS_ISLAND_AND_THE_PRIVATE_PROPERTIES_IN_THAT_AREA/?pv=0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.